اگر والدین مبتلا به نقرس باشند، احتمال ابتلا به نقرس در فرزندان آنها ۲۰ درصد خواهد بود. بیماری نقرس در نتیجه افزایش سطح اسید اوریک در خون ایجاد میشود. اسید اوریک بطور طبیعی در بدن انسان تولید میشود. در حالت عادی این ماده در خون حل نمیشود و کلیهها آن را به عنوان بخشی از اجزای اوره از بدن دفع میکند.
دفع کمتر از حد لازم یا تولید بیش از حد اسید اوریک در بدن میتواند باعث شود سطح این ماده در خون انسان افزایش پیدا کند. هنگامی که این شرایط مشاهده شود، امکان تشکیل و تجمع کریستالهای اسید اوریک در مفاصل افزایش پیدا میکند و این شرایط باعث ابتلای فرد به نقرس میشود. به هر حال، همه افرادی که با افزایش سطح اسیداوریک در بدن خود مواجه میشوند، به بیماری نقرص مبتلا نمیگردند.
در عمل فاکتورهای ریسک متعدد میتواند با ابتلای فرد به بیماری نقرس ارتباط داشته باشند که این موارد به شرح زیر هستند:
چاقی
جذب بالای الکل
مسائل ژنتیکی
جذب بالای مواد غذایی که دارای سطح بالای پورین هستند (برای مثال بعضی از غذاهای دریایی و بعضی از انواع گوشت ها)
مصرف داروهای خاص مثل دیورتیک (قرصهای سیال)
وارد شدن آسیب به یک مفصل
ابتلا به بیماریهای کلیه به صورت مزمن