سید علیرضا میرمحمد صادقی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی موظف به پرداخت ماهانه به صندوق تثبیت بازار سرمایه است، اظهار کرد: این فرایند طی ماههای گذشته طی شد و تا کنون حدود ۶۴۰۰ میلیارد تومان از سوی صندوق توسعه ملی به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شده و ۶۰ درصد منابع صندوق تثبیت از طریق صندوق توسعه ملی تامین شده است.
وی به این سوال که چرا روند وارزی منابع متوقف شده است؟ پاسخ داد: این منابع باید از محل طلب صندوق توسعه ملی از سازمان امور مالیاتی پرداخت شود. این طلب ۵۰۰۰ میلیارد تومان بود که ۳۰۰۰ میلیارد آن توسط سازمان امور مالیاتی پرداخت شد و صندوق توسعه ملی عین آن را به صندوق تثبیت واریز کرد. سازمان امور مالیاتی باید ۲۰۰۰ میلیارد تومان دیگر به صندوق توسعه ملی واریز کند تا این این مبلغ را همراه صندوق ۲۰۰۰ میلیارد دیگر به حساب صندوق تثبیت واریز کند تا ۱۰ هزار میلیارد تومانی که تعهد داشت تکمیل شود.
عضو هیأت عامل و معاون بانکی و اعتباری تاکید کرد: منابع ریالی صندوق توسعه ملی ماده ۵۲ قانون است. یعنی باید در پشتیبانی از طرحهای ریالی کشور مصرف شود؛ بنابراین طبق مقررات سازمان امور مالیاتی باید در ابتدا طلب صندوق را پرداخت کند و مابقی پول نیز از برگشت منابع صندوق تامین شود.
بر اساس این گزارش، حدود سه سال پیش با توجه به تلاطمی که در بازار سرمایه ایجاد شد، بحث سرمایه گذاری یک درصدی از منابع صندوق توسعه ملی پیش آمد و طبق محاسبات صورت گرفته بر مبنای منابع ورودی به صندوق، مقرر شد حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان به صورت تدریجی در بازار سهام سرمایه گذاری شود.
بر این اساس، فرایند واریزی تقریبا هر یک ماه یا دو ماه یک بار انجام میشد و تا یازدهم مهرماه سال گذشته که ۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شد، جمع این مبلغ به حدود ۶۵۰۰ میلیارد تومان رسید. از طرف دیگر از حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان باید ۵۰۰۰ میلیارد تومان از محل طلب صندوق توسعه ملی از سازمان امور مالیاتی پرداخت میشد که فقط ۳۰۰۰ میلیارد از پرداختهای صورت گرفته به صندوق تثبیت بازار، از محل این طلب بوده است و هنوز ۲۰۰۰ میلیارد تومان دیگر از سوی سازمان امور مالیاتی به صندوق برگردانده نشده است.