کد خبر: ۸۴۵۰۷۹
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰
تحریم‌ها، ایران را از بسیاری درآمد‌های روزانه خود محروم کرد

هزاران میلیارد خسارت به مردم در برابر کدام دستاورد؟

در واقع ایرانیان اثر تحریم‌ها را در جزء به جز جزئیات زندگی روزمره اعم از اجاره‌خانه، خرید مایحتاج زندگی، حمل و نقل،. با تمام وجود احساس کرده اند. با در نظر گرفتن میانگین GDP و پیش‌بینی رشد اقتصادی کشور محاسبه خسارت تحریمی، تورم در طی ۱۷ سال خود به تنهایی بر ۲۰۰۰ میلیارد دلار بالغ می‌شود. این مبلغ به اضافه خسارت وارده بر صنعت نفت، گاز، پتروشیمی، ... در مجموع و در خوشبینانه‌ترین حالت بر ۴۰۰۰ هزار میلیارد دلار بالغ می‌شود. دروغ بودن نظریه تکرارشده‌ای که معتقد است تحریم بسیار بی‌اثر است و اگر مدیران ارزشی جهادی در راس کار باشند، زندگی مردم گلستان می‌شود، به نظر بسیاری از کارشناسان این روز‌ها بیش از گذشته به اثبات رسیده است.
هزاران میلیارد خسارت به مردم در برابر کدام دستاورد؟
آفتاب‌‌نیوز :

هیرش سعیدیان: هر چند برخی رسانه‌های افراطی در مطالب مختلف، اغلب علت تحریم‌ها را «دشمنی استکبار با ایران و ایرانی» و دلائلی از این دست عنوان می‌کنند، اما تاریخ‌نگاری دقیق تحریم، نشانگر این حقیقت است که این محدودیت اقتصادی به قبل از سال ۱۳۸۵ و بعد از آن تقسیم می‌شود. پس از اشغال سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۷ برخی تحریم‌های نه چندان موثر از سوی این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شد، با این همه مبادلات بانکی کشور، فروش نفت و صادرات اغلب محصولات به راحتی انجام‌پذیر بود، همچنین گلوگاه‌هایی مانند سیستم سویفت نیز بسته نشده بود.

در سال ۱۳۸۵ پس از آنکه آژانس انرژی اتمی پرونده هسته‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد ۴ دسته تحریم مختلف با مشارکت اعضای این شورا از جمله چین و روسیه به تدریج علیه ایران وضع شد. این تحریم‌ها شامل؛ تحریم‌های جهانی (سازمان ملل متحد)، تحریم‌های آمریکا، تحریم‌های اتحادیه اروپا و تحریم انفرادی و چندجانبه کشور‌هایی مانند کانادا و ... تقسیم می‌شود. در کشاکش‌های مختلف پرونده هسته‌ای بر حجم این تحریم‌ها افزوده شد تا آنکه پس از خروج دونالد ترامپ از برجام، شدت فشار اقتصادی تحریم‌ها وارد مرحله جدیدی شد، شدت تحریم‌های هسته‌ای را در یکی از آمار‌های صندوق بین المللی پول می‌توان تا حدی لمس کرد. این صندوق اعلام کرد که حجم ذخایر ارزی ایران از ۵/۱۲۲ میلیارد دلار در ۲۰۱۸ به ۴ میلیارد دلار در ۲۰۲۰ کاهش یافت.

هرچند حجم ذخائر ارزی معمولاً مخفی نگاه داشته می‌شود اما اقتصاددانان مختلف مدعی هستند که مقدار ذخیره ارزی بلندمدت پس از این تاریخ ممکن است از این مقدار نیز کمتر شده باشد.

تحریم‌ها، ایران را از بسیاری درآمد‌های روزانه خود محروم کرد. به صورت میانگین تحریم‌ها در طول دو دهه اخیر فروش نفت را به میزان ۲ میلیون بشکه کاهش داده است. درآمد کشور قطر از lng سالانه ۱۲۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود، گفته می‌شود عدم‌النفع کشور تنها از ناتوانی در صادرات LNG تا کنون بر ۴۰۰ میلیارد دلار بالغ شده است. بر اساس برنامه‌های توسعه سوم تا ششم مقرر شده بود در روند طبیعی رشد صنایع پتروشیمی، درآمد این صنعت تا سال ۱۴۰۱ به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسد، با این همه درآمد این صنعت در این سال در خوشبینانه‌ترین حالت ۲۳ میلیارد دلار برآورد شده است. رقم ۲۳ میلیارد دلار شامل کمیسیون پرداختی به کاسبان تحریم و انواع هزینه‌های ناشی از دور زدن تحریم و صادرات مجدد در کشور ثالث نیز می‌گردد. درآمد روزانه ۵۰ میلیون دلار میادین مشترک که در اثر تحریم کشور از آن محروم مانده است نیز در طول قریب ۲ دهه به بیش از ۳۵۰ میلیارد دلار بالغ می‌شود.

مجموع صادرات آهن و فولادکشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل، ۵.۸ درصد (بیش از ۷۰۰ هزار تن با برآورد تقریبی ۳۵۰ میلیون دلار) کاهش یافته و از ۱۲.۱ میلیون تن به ۱۱.۴ میلیون تن رسیده است. بر اساس برنامه توسعه و اسناد بالادستی این رقم باید تا کنون به دو برابر این مقدار می‌رسید.

خسارت‌ها و عدم‌النفع کشور که به ویژه از تحریم‌های هسته‌ای ناشی می‌شود، آنقدر عظیم است که تقریباً تمام ابعاد اقتصاد کشور را در بر گرفته است. علاوه بر این طی دو دهه تورم کشور نیز در اثر تحریم‌ها به دو برابر مقدار معمولا در دهه ۸۰ شمسی رسیده است.

در واقع ایرانیان اثر تحریم‌ها را در جزء به جز جزئیات زندگی روزمره اعم از اجاره‌خانه، خرید مایحتاج زندگی، حمل و نقل،. با تمام وجود احساس کرده اند. با در نظر گرفتن میانگین GDP و پیش‌بینی رشد اقتصادی کشور محاسبه خسارت تحریمی، تورم در طی ۱۷ سال خود به تنهایی بر ۲۰۰۰ میلیارد دلار بالغ می‌شود. این مبلغ به اضافه خسارت وارده بر صنعت نفت، گاز، پتروشیمی، ... در مجموع و در خوشبینانه‌ترین حالت بر ۴۰۰۰ میلیارد دلار بالغ می‌شود.

این در حالی است که میلیارد‌ها دلار پرداختی به روس‌ها بابت تکمیل نیروگاه هسته‌ای بوشهر، برقی برای ایران به ارمغان نیاورده است و هرساله در اثر ناترازی گاز بسیاری از صنایع و مصرف‌کنندگان با قطع گاز و برق مواجه هستند.

رسانه‌های اصولگرا در مقابل و در اشاره به فوائد انرژی هسته‌ای به مواردی، چون کاربرد در پزشکی اشاره می‌کنند که البته این مسائل با همان نیروگاه کوچک هسته‌ای تحقیقاتی به جای مانده از قبل از انقلاب نیز قابل تحقق بود.

دروغ‌بودن نظریه تکرارشده‌ای که معتقد است تحریم بسیار بی‌اثر است و اگر مدیران ارزشی جهادی در راس کار باشند، زندگی مردم گلستان می‌شود، به نظر بسیاری از کارشناسان این روز‌ها بیش از گذشته به اثبات رسیده است.

شاید اکنون زمان مناسبی برای طرح این پرسش باشد که مردم ایران در اثر برخی سیاست‌ها، چه چیزی از دست دادند و چه به دست آوردند؟ فرار سالیانه ۱۲ میلیارد دلار سرمایه، مهاجرت صد‌ها هزار نخبه، زندگی سخت میلیون‌ها ایرانی، فقر، رکود تورمی و بسیاری مسائل دیگر همه از تحریم‌هایی ناشی شد که حدود ۱۷ سال است بر زندگی یک ملت سایه افکنده است. آیا مردم حق ندارند بپرسند چرا چنین هزینه‌های هنگفتی به آن‌ها تحمیل شده است و در برابر آن چه به دست آوردند؟

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۳
نادری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
3
63
لعنت بر یزید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
4
78
تحریم نعمت هست برای انهایی که با رفع تحریم مخالفن....
همان تحریم ها و موافقین کاغذ پاره هم برای مردم مایه عذاب شدید هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
2
56
خودتون میدونید چرا میپرسید ؟؟
ناشناس
|
France
|
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
1
68
حتما جواب برای خدا دارند دلواپسها وکاسبان تحریم؟!
چه فریادها که از این همه بی تدبیر ی و لجبازی ؟!
بر آسمان بلند شد و است
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
5
35
خب اگه مرتب نفت بفروشیم وقتی بی نفت بشیم باید چیکار‌کنیم؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
2
71
درتعجب هستم که جطور این تحریم برکاهش حقوق های نجومی مدیران ومسئولان حاکمیتی اثر نگذاشت ولی مردم حقوق بگیر را به زیر خط فقر کشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
6
62
اگر توانستید محاسبه کنید گروه تندرو به بهانه دور زدن تحریم ها چه مبالغی به جیب زدند و چه منافعی بردند دستاوردهاش رو برای خودشون میفهمید .
بطور کل با امکاناتی که مردم در اختیار دارند غیر قابل محاسبه می باشد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
63
7
فهمیدیم به غربی ها نمی توان اعتماد کرد
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
31
4
در پاسخ به پرسش پایانی این مقاله:
نخیر، حق ندارند!
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
5
51
مرسی از آفتاب که شفاف و روشن گفتید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
3
51
حدودا سهم هر ایرانی از این تحریم 2.5 میلیارد تومان می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
76
8
شمایی که سینه چاک مصدق هستی وقتی ایشون برای ملی کردن صنعت نفت اقدام کرد آیا تمام اقتصاد ما تحریم نشد
کار مصدق درست بود یا غلط
اگه درست بود چرا پس به مسؤلیین جمهوری اسلامی حمله می کنید
اگه غلط بود پس چرا از جریان مصدق دفاع می کنید
بیشتر به نظر می رسه شماها سیاست زده هستید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۷
69
10
غربزده ترامپیست!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین