سازمان ملل تخمین میزند که ۱.۶ میلیارد نفر به مسکن مناسب دسترسی ندارند و انتظار میرود این تعداد تا سال ۲۰۳۰ به ۲ میلیارد نفر افزایش یابد.
به نقل از ویفروم، آژانس توسعه شهری سازمان ملل گفت که بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان در محلههای فقیرنشین شهری پرجمعیت مانند کیبرا در آفریقا زندگی میکنند که زندگی نامطمئنی دارند و برای دسترسی به امکانات اولیه مانند مسکن مناسب، آب، فاضلاب، برق و جمعآوری زباله تلاش میکنند.
پیشبینی میشود که این رقم با افزایش جمعیت و مهاجرت بیشتر مردم به شهرها در جستجوی فرصتهای بهتر تا سال ۲۰۵۰ به ۳میلیارد نفر برسد که چالش بزرگی برای بسیاری از دولتها در سراسر جهان است.
بر اساس برنامه اسکان بشر ملل متحد، ۵۰ درصد از این رشد به جمعیت زاغهنشینی در هشت کشور نیجریه، فیلیپین، اتیوپی، تانزانیا، هند، جمهوری دموکراتیک کنگو، مصر و پاکستان متمرکز خواهد شد.
بیش از نیمی از جمعیت جهان در شهرها و شهرکها زندگی میکنند. این جمعیت تا سال ۲۰۵۰ به ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت بنابراین، مقابله با فقر و نابرابری شهری بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
کشورها برای تامین نیازهای جمعیت رو به رشد خود و ارتقاء توسعه اجتماعی و اقتصادی باید در مسکن ارزانقیمت سرمایهگذاری کنند. مسکن مقرون به صرفه یک حق انسانی است و همه کشورها موظفند اطمینان حاصل کنند که شهروندان خود به مسکن ایمن و مناسب دسترسی دارند.
سازمان ملل از کشورها خواسته است تا سیاستهایی را اتخاذ کنند که ساخت مسکن ارزانقیمت را ترویج و به خانوادههای کم درآمد کمک مالی میکند.