کد خبر: ۸۴۸۱۳۵
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۷

شایع‌ترین نوع کم خونی کدام است؟

کم خونی انواع مختلفی دارد که هر کدام به دلایل مختلف بروز می‌کنند، این عارضه زمانی بروز می‌کند که خون، فاقد هموگلوبین کافی است.
شایع‌ترین نوع کم خونی کدام است؟
آفتاب‌‌نیوز :

کم‌خونی یا آنمی، اختلال خونی شایعی است که در آن گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین کافی در خون وجود ندارد. هموگلوبینی که در گلبول‌های قرمز خون وجود دارد، باعث می‌شود تا اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگ‌ها به بافت‌های مختلف بدن برسد. از آنجایی که تمام سلول‌های بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن وابسته‌اند، کمبود آن باعث هیپوکسی شده و گسترهٔ وسیعی از مشکلات را به همراه دارد.

انواع کم خونی

کم‌خونی انواع گوناگونی دارد که هر کدام علت خاصی دارند، این بیماری بر اساس‌های گوناگونی طبقه‌بندی می‌شود، مثل ریخت‌شناسی گلبول‌های قرمز، مکانیسم‌های اتیولوژیک و غیره. سه دستهٔ اصلی عبارتند از: از دست رفتن حجم زیادی از خون (خون‌ریزی‌های حاد یا مزمن)، ازبین‌رفتن سلول‌های خونی (همولیز) و کمبود تولید سلول‌های خونی.

 حسن ابوالقاسمی متخصص خون در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: کم خونی بر خلاف تصور عامه مردم به طور مستقل بیماری نیست، بلکه علامتی از یک بیماری است. ممکن است وجود یک بیماری عفونی ساده منجر به کم خونی شود یا حتی بیماری‌های عفونی پیشرفته، بیماری‌های مهم در مغز، استخوان‌ها و انواع سرطان‌ها هم تاثیر زیادی در ابتلای افراد به کم خونی دارد. کم خونی

او افزود: بیماری‌های مادرزادی، ارثی و نقص ژنتیک با عنوان تالاسمی، شایع‌ترین نوع کم خونی است، اما کم خونی از نوع کم به شکل رنگ پریدگی در افراد ظاهر می‌شود و کمبود ید و آهن هم از علائم مهم کم خونی است.

این متخصص خون تصریح کرد: کم خونی معمولا با مشورت پزشک و انجام آزمایش‌های مرتبط مشخص می‌شود. متخصصان متناسب با نوع کم خونی حاصل از بیماری سخت یا ساده به تجویز دارو، درمان‌های لازم و پیشرفته مانند پیوند مغز استخوان اقدام می‌کنند. ابوالقاسمی درباره کم خونی گذرا در بین افراد گفت: کم خونی گذرا یک نوع کم خونی مهم در کودکان است که ممکن است از طریق عفونت ادراری در بدن کودک یا یک کم خونی ساده و معمولی حاصل شده باشد که در اینصورت نوع کم خونی با مراجعه به پزشک مشخص می‌شود.

شایع‌ترین بیماری‌های خونی

ابوالقاسمی درباره شایع‌ترین بیماری‌های خونی گفت: بیماری تلاسمی، فقر آهن و بیماری‌های حاصل از شیمی درمانی منجر به کم خونی در افراد می‌شوند که از طریق درمان‌های گوناگون برطرف خواهد شد.

این متخصص خون با اشاره به کم خونی شدید در بدن افراد گفت: کم خونی شدید در افراد هنگام فعالیت‌هایی مانند بالارفتن از پله ها، سربالایی‌ها و دویدن شدت می‌گیرد و خود را به صورت‌های گوناگون مثل عارضه‌های قلبی نشان می‌دهد. ابوالقاسمی بیان کرد: فقر آهن در بدن افراد با علائم مانند کم رنگی لب ها، خشکی پوست، خوردن خاک و برنج خام ظاهر می‌شود. همچنین تیرگی زیر چشم‌ها هیچ ارتباطی با کم خونی ندارد و کم خونی از نوع فقر آهن در بانوان بیشتر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین