کد خبر: ۸۵۲۱۶
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۳:۵۶
آفتاب بررسی می‌کند:

آمریکا چگونه از عراق خارج می‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس بین‌الملل: نقشه نظامی آمریکا در عراق در اوایل سال 2010 میلادی به شرح زیر است: تفنگداران دریایی آمریکایی مناطق بیابانی غرب عراق را ترک خواهند کرد؛‌ یگان‌های نیروی زمینی آمریکا در مناطق جنوبی عراق که پیشتر در کنترل نیروهای انگلیسی قرار داشت مستقر خواهند شد؛‌ اکثر ماموریت‌های نیروهای آمریکایی حول مسائل مربوط به پایگاه‌های هوایی و مراکز لجستیک در مرکز و شمال عراق متمرکز خواهد شد.

در عین حال،‌ فرماندهان نظامی توجه خود را به کمک به عراقی‌ها معطوف خواهند کرد تا بتوانند کنترل اوضاع امنیتی کشورشان را خود در دست گیرند.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا،‌ گفته است واشنگتن نیروهای رزمی خود را تا اوت 2010 میلادی از عراق خارج خواهد کرد اما وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)‌ هنوز جزئیات این طرح را اعلام نکرده است و معلوم نیست این مهم چگونه عملی خواهد شد. 



در بیانیه‌هایی که مقامات نظامی آمریکا منتشر کرده‌اند و نیر در مصاحبه‌هایی که اسوشیتد پرس با عراقی‌ها و آمریکایی‌ها انجام داده است دیدگاه‌های مختلفی درباره شکل آتی حضور نیروهای آمریکایی در عراق مطرح شده است.

با این حال،‌ به نظر می‌رسد در سال 2009 میلادی تغییر چندانی در وضعیت نیروهای آمریکایی در عراق صورت نخواهد گرفت.

قرار است بخش اعظم نیروهای آمریکایی مستقر در عراق (که در حال حاضر شمار آنها به 138 هزار نفر می‌رسد)‌ تا زمان برگزاری انتخابات ملی عراق در اواخر سال 2009 میلادی در این کشور باقی بمانند.

ژنرال «اودیرنو»،‌ فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق و دیگر مقامات بلند پایه پنتاگون،‌ معتقدند حفظ امنیت انتخابات اتی عراق یکی از مهمترین اولویت‌های کاری نیروهای آمریکایی در عراق است.

اولین تغییر چشمگیر در 22 هزار تفنگدار دریایی آمریکا مستقر در استان الانبار صورت خواهد گرفت. زمانی شورشیان در شهرهای کلیدی و مهم این استان مانند فلوجه و رمادی بسیار فعال بودند. 



«تری مورز» (Terry Moores)،‌ از مسئولان بلند پایه فرماندهی مرکزی تفنگداران دریایی آمریکا،‌ می‌گوید تفنگداران دریایی راه‌های خروج از مناطق غربی عراق از طریق خاک اردن را، با هدف خروج تمام عیار از عراق در تقویم زمانی سال 2010 میلادی،‌ آزمایش کرده‌اند.

تفنگداران دریایی احتمالا بخش کوچکی از یگان‌های خود را در منطقه باقی خواهند گذاشت،‌ اما انتظار می‌رود وظایف و مسئولیت‌های نظامی را به نیروی زمینی آمریکا واگذار کنند.

خروج زودهنگام تفنگداران دریایی از استان الانبار دو پیام مهم به دنبال دارد؛ اول، این اقدام بخشی از تغییر رویکرد واشنگتن در قبال افغانستان است زیرا اوباما در نظر دارد 17هزار نیروی نظامی دیگر به افغانستان اعزام کند. آمریکا در حال حاضر 38 هزار نیروی نظامی در افغانستان دارد. دوم،‌ استان الانبار نقطه عطف مهمی در جنگ حدودا شش ساله عراق محسوب می‌شود زیرا آمریکایی‌ها در اواخر سال 2006 میلادی تلاش کردند رهبران قبایل سنی عراق در این منطقه را برای مبارزه با عوامل القاعده در عراق و دیگر گروه‌های شورشی با خود همراه کنند. آمریکایی‌ها توانستند فعالیت عوامل القاعده و گروه‌های شورشی سنی در استان الانبار را به این وسیله متوقف کنند.

نیروی زمینی آمریکا نیز در نظر دارد خلا به وجود آمده بعد از خروج چهار هزار نیروی نظامی انگلیسی از جنوب عراق را پر کند و در مناطق جنوبی عراق مستقر شود. ژنرال «اودیرنو»، گفته است گروهی از نظامیان آمریکایی در اطراف بصره و جنوب عراق مستقر خواهند شد. احتمالا این نیروها تا زمان خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق در سال 2011 در جنوب عراق حضور خواهند داشت. 



اما مناطق شمالی عراق بزرگترین شک و تردیدها را برای پنتاگون به وجود آورده‌اند. موصل،‌ که سومین شهر بزرگ عراق است،‌ همچنان یکی از محل‌هایی است که نیروهای القاعده در آن فعالیت دارند. خیابان‌های این شهر همچنان ناامن است.

از سوی دیگر،‌ حمایت‌های رزمی نیروهای آمریکایی از عراقی‌ها در طی 18 ماه آینده همچنان ادامه خواهد یافت و حتی ممکن است افزایش نیز پیدا کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین