کد خبر: ۸۵۳۶۳۵
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۶
یک روانپزشک:

تغییر رفتار، از مهم‌ترین علائم افسردگی است

یک روانپزشک گفت: تغییرات رفتاری از جمله کم شدن انرژی، اختلال در خواب اعم از کم‌خوابی یا پرخوابی، تغییر اشتها و افزایش یا کاهش میل به غذا، کم شدن فعالیت، صحبت‌کردن با مضامین منفی و میل به نیستی از مهم‌ترین علائم افسردگی است.
تغییر رفتار، از مهم‌ترین علائم افسردگی است
آفتاب‌‌نیوز :

سیدابوالفضل قریشی کاهش انگیزه و علائق، اختلال در تمرکز و حواس پرتی را از دیگر علائم افسردگی برشمرد و اظهار کرد: علاوه بر تغییرات رفتاری، شکایات جسمی نیز می‌تواند از نشانه‌های اختلالات روانشناختی خصوصا افسردگی باشد به گونه‌ای که فرد معمولا از دردهای مختلفی مثل سردرد، معده‌درد، زانودرد، تنگی نفس و ... شکایت دارد.

وی افسردگی را از اختلالات شایع و بسیار آسیب‌زای روانشناختی عنوان کرد و افزود: "بدترین آلام بشریت" یکی از تعاریفی است که برای افسردگی وجود دارد، زیرا این اختلال، مجموعه‌ی رفتارها، انرژی و انگیزه انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این روانپزشک، عوامل محیطی و ژنتیک را در ایجاد اختلال افسردگی موثر دانست و گفت: در خانواده‌هایی که پدر یا مادر یا اقوام نزدیک، درگیر افسردگی هستند، این اختلال، طبیعتا می‌تواند شیوع بیشتری در سایر اعضای خانواده داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: از دست دادن عزیزان خصوصا به صورت ناگهانی و غیرقابل پیش‌بینی، از دست دادن شغل، مشکلات اقتصادی، استرس‌ و اضطراب، از جمله عوامل محیطی است که می‌تواند در بروز اختلال افسردگی، نقش اساسی داشته باشد.

قریشی با بیان اینکه جنسیت، نقش موثری در بروز اختلال افسردگی دارد و شیوع این اختلال در زنان، دو برابر مردان است، اظهار کرد: ظرافت و آسیب‌پذیری زنان و همچنین بارداری و زایمان را می‌توان از دلایل شیوع بالای افسردگی در زنان نسبت به مردان ذکر کرد.

وی افزود: عوامل مختلف متابولیک و اختلالات ارگانیکی که جسم انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، جزو عوامل موثر در ابتلا به افسردگی یا مقاومت در درمان آن است؛ به طور مثال تیروئید نهفته و تشخیص داده نشده، می‌تواند باعث افسردگی و مقاومت در درمان افسردگی شود.

این روانپزشک با اشاره به اینکه در جامعه بشری به طور متوسط، ۵ درصد افراد دچار افسردگی اساسی می‌شوند، گفت: عوامل مختلفی در تشدید یا تسریع افسردگی دخیل هستند ولی همواره باید به یاد داشته باشیم که افسردگی می‌تواند حتی بدون هیچگونه عامل مشخص بیرونی، ایجاد شود و در این اختلال نباید به دنبال دلیل باشیم.

وی خاطرنشان کرد: برخی خانواده‌ها فرد را به خاطر غمگین بودن، بی‌حوصله بودن و سایر علائمی که به دلیل افسردگی در او ایجاد شده است، متهم می‌کنند و این باعث می‌شود فرد بیمار، نوعی احساس گناه دوگانه و بدتر را تجربه کند.

قریشی، دردی که بیماران افسرده تحمل می‌کنند را بسیار جانکاه توصیف کرد و افزود: این درد به حدی آزاردهنده است که درصد بالایی از افراد افسرده، افکار خودکشی و پایان خودخواسته‌ زندگی را در سر می‌گذرانند و حتی اگر دست به خودکشی نزنند، آرزوی مرگ دارند.

وی با بیان اینکه انسان‌ها به طور معمول درک درستی از اختلالات روانشناختی ندارند و تا زمانی که خودشان دچار این اختلالات نشوند، نمی‌توانند افراد درگیر را درک کنند، تصریح کرد: باید بدانیم و بیاموزیم که درمان افسردگی همانند بسیاری از اختلالات روانشناختی، ارتباطی با اراده‌ فرد بیمار برای بهبودی ندارد و نباید انتظار داشته باشیم فرد بیمار بدون هیچ اقدام درمانی بر بیماری خود مسلط شود.

این روانپزشک با اشاره به اینکه راهکارهای مختلف درمانی برای اختلال افسردگی وجود دارد، گفت: بسیاری افراد بر این باورند که افراد افسرده باید به صورت مادام‌العمر تحت درمان قرار بگیرند در حالی که این تصور غلط است و این اختلال می‌تواند با گذراندن دوره‌هایی از درمان، بهبود و خاتمه یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین