نشست بررسی نظام مسائل مرتبط با پایگاههای میراثملی و جهانی استان خوزستان عصر سه شنبه با حضور علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.
دارابی در این نشست خوزستان را مینیاتوری از ایران فرهنگی در ادوار مختلف تاریخ دانست که با توجه به اهمیت آن در حوزه میراثفرهنگی، این ظرفیتها باید خوانش و معرفی شود.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور، ماهیت پایگاههای ملی و جهانی را در کنار پژوهش، مرمت و حفاظت، روایتگری و آموزش عنوان کرد.
وی نظامنامه پایگاهها را برنامه اقدام و عمل پایگاهها عنوان کرد و اهمیت برنامهریزی عملی و بازدیدهای میدانی برای رفع چالشها را یادآور شد.
دارابی همچنین به تدوین طرح جامع آموزش برای پایگاهها و تعجیل در اجرای آن تأکید کرد.
محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان نیز در این نشست یادآور شد: خوزستان به دلیل همجواری با تمدن بینالنهرین، بهشت باستانشناسی است. این استان ۷ پایگاه میراث ملی و ۳ پایگاه میراث جهانی دارد.
در این نشست سه ساعته مدیران ستادی وزارتخانه و مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خوزستان، معاون میراث فرهنگی استان و مدیران پایگاههای ملی و جهانی این استان حضور داشتند.
همچنین در این نشست، پس از استماع مسائل و ارزیابی عملکردها، برای حل مشکلات تصمیمگیری شد. انتقال تجارب و اقدامات نوآورانه و خلاقانهای که پایگاهها داشتهاند، از دیگر اهداف این جلسه بود.
توجه به مسئولیت اجتماعی و شناسایی ظرفیتهای استانی، تشکیل شورای عالی نظارت، معرفی بستههای سرمایهگذاری، انتخاب شعار مناسب، ارزشیابی مستمر مدیران، بازتعریف معیارها برای پایگاههای ملی و جهانی، تکمیل بانک اطلاعاتی و ارائه پیوستهای فرهنگی و رسانهای از دیگر نکات مورد اشاره قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور در این جلسه بود.
احصاء موضوعات مربوط به اراضی کشاورزی و آلایندههای همجوار پایگاهها و پیگیری با دستگاههای مرتبط از جمله مصوبات این جلسه بود.
همچنین مقرر شد برای تکمیل و افتتاح موزه منطقهای خوزستان طی یک سال آتی، تلاش و برنامهریزی شود.