آفتاب: هیلاری کلینتون گفت: «ما با دولت وحدت ملی فلسطین که شامل حماس باشد، همکاری نمیکنیم، مگر آنکه حماس اسرائیل را به رسمیت بشناسد و به خشونتها پایان دهد».
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، کلینتون که عصر روز چهارشنبه و در پایان دیدار از کرانه باختری با CNN گفتگو میکرد خاطرنشان کرد: «اگر دولت وحدت ملی تشکیل شود که حماس هم در آن حضور داشته باشد، آنگاه ما از حماس انتظار داریم که شروط هیأت چهارجانبه (شامل آمریکا، روسیه، سازمان ملل و اتحادیه اروپا) را بپذیرد».
وی افزود: «این شروط شامل این موارد است: حماس باید از خشونتها دست بردارد و به توافق قبلی با ساف وفادار بماند».
کلینتون تصریح کرد: «در صورت عدم موافقت حماس با این شروط، که توسط هیأتی با این گستردگی بینالمللی تعیین شده است، من بعید میدانم که ما یا آنها، حاضر به همکاری با حماس باشیم».
وزیر امورخارجه آمریکا گفت: «شروط مشخص است. آنها تنظیم شدهاند و ما از هر دولت وحدت ملی میخواهیم که به آنها وفادار بماند».
وزیر امور خارجه آمریکا امروز همچنین پس از دیدار با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و دیگر مقامهای فلسطینی در کنفرانسی خبری در رام الله از طرح های تلآویو برای تخریب خانههای فلسطینیها در بیتالمقدس شرقی انتقاد کرد.
وی گفت: «ما پیش از این نیز در خصوص وضعیت گذرگاههای مرزی ابراز نگرانی کرده بودیم و خواهان آنیم که کمکهای بشردوستانه بیشتری به مقدار کافی وارد غزه شود تا درد و رنج ساکنان این منطقه کاهش یابد».
وزیر امور خارجه آمریکا از تصمیم شهرداری بیتالمقدس برای تخریب دهها خانه که بدون مجوز در بیتالمقدس شرقی عمدتاً عربنشین ساخته شدهاند، انتقاد کرد و گفت: «این گونه فعالیتها غیرسودمند است و مطابق با تعهدات تصریح شده در چارچوب نقشه راه صلح نیست».
وی افزود: «ما این مسئله را با اسرائیل و همچنین شهرداری بیت المقدس در میان خواهیم گذاشت زیرا این مسئله مایه نگرانی شدید است».
کلینتون گفت: «در این دیدار شرایط حساس و بحرانی از جمله نیازهای بشر دوستانه، امنیتی و زیرساختارها در کرانه باختری و نوار غزه مورد بررسی قرار گرفت».
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: «همانگونه که در کنفرانس شرمالشیخ تاکید کردم، کودک فلسطینی در نوار غزه همانند دیگر کودکان در هر کشور دیگر جهان حق دارد از سرپناه، تحصیل و مراقبتهای بهداشتی برخوردار باشند».
وی افزود: «پدران و مادرانی که در فلسطین زندگی میکنند باید همانند پدران و مادران در دیگر کشورهای جهان از کار، مسکن مناسب و امکانات لازم برای زندگی بهتر برخوردار باشند».
هیلاری کلینتون گفت: «دولت آمریکا تلاش میکند شرایطی فراهم آید تا کشور فلسطین واقعیت کامل پیدا کند. کشور و حکومتی که بتواند چنین فرصتهایی را برای مردم فلسطین فراهم آورد. کشوری که شریکی مسئول قلمداد شود و با اسرائیل و کشورهای عرب همسایه خود در صلح زندگی کند و در عین حال در قبال مردم خود پاسخگو باشد».
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «دولت خود مختار فلسطین دولتی است که تلاش میکند به این اهداف جامه عمل بپوشاند. به اعتقاد من لازم است که دولت خودگردان فلسطین به تلاشهای خود در جهت اصلاح ساختارهای این تشکیلات ادامه دهد تا اعتبار دولت افزایش یابد و بهتر بتواند به برآوردن نیازهای مردم کمک کند».
کلینتون گفت: «بسیار سپاسگزارم که محمود عباس رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین به تعهدات خود در زمینه پیشبرد روند صلح فراگیر و راه حل مبتنی بر دو کشور با قاطعیت پایبند است».
او افزود: «محمود عباس این فرصت را برای مردم فلسطین فراهم آورده است تا سرانجام به آرمان خود یعنی برخورداری از آزادی، استقلال، رفاه و صلح و آرامش در کشوری که به خود آنها تعلق دارد جامه عمل بپوشانند».
وزیر امورخارجه آمریکا تصریح کرد: «تحقق این اهداف تنها از طریق مذاکره امکانپذیر است. و به همین علت از همه کسانی که به صلح جامع و فراگیر باور دارند میخواهیم تا با دولت خودگردان و با ما همکاری کنند تا فرایند صلح را با قاطعیت پیش ببریم. زمان از اهمیت حیاتی برخوردار است و بیش از این نمی توانیم تاخیر کنیم. زمان افسوس خوردن نیز گذشته است و نباید با از دست دادن فرصت، بار دیگر خود را ملامت کنیم که چرا تصمیمهای بهتری اتخاد نکردیم. دولت اوباما با قاطعیت در جهت دستیابی به صلح پایدار بین اسرائیل و فلسطینیها و همه کشورهای همسایه تلاش خواهد کرد».
هیلاری کلینتون گفت: «من نه تنها به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا بلکه به عنوان یک فرد نیز خود را ملزم میدانم که در جهت تحقق این هدف تلاش کنم. سناتور جان میچل هم از سوی رئیس جمهور و هم از سوی من نمایندگی دارد که در راه برقراری صلح پایدار در خاورمیانه رایزنی کند. وی امروز در اینجا حضور دارد و به زودی بار دیگر به رامالله سفر خواهد کرد. به هر حال ما میدانیم که در نهایت این طرفهای درگیر هستند که باید با یکدیگر صلح کنند. ما حمایت خود را از شما اعلام میداریم. و این حمایت به امروز محدود نمیشود بلکه تا تحقق این هدف ادامه خواهد یافت».
کلینتون در پایان خاطرنشان کرد: «به اعتقاد ما زمینه برای دستیابی به صلح جامع فراهم آمده است و ما از تلاشهای شما برای تحقق بخشیدن به آرمان ملت فلسطین حمایت خواهیم کرد».
کلینتون پیش از این با سلام فیاض نخست وزیر منتصب عباس در رام الله دیدار کرده بود.