آفتابنیوز : آفتاب: مهدی کروبی گفت: «من برای اینکه سد حضور زنان در کابینه را بشکنم و جاده را صاف کنم در صورت رئیسجمهور شدن، وزیر و معاون زن انتخاب خواهم کرد».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب به نقل از روابط عمومی حزب اعتماد ملی، مهدی کروبی در گردهماییای که به مناسبت هشت مارس روز جهانی زن برگزار شده بود، اظهار داشت: «در فرهنگ ایرانی حضور زنان در عرصههای سیاسی، اجتماعی و حتی فرهنگی تحمل نمیشود و بهدلیل اینکه ورود تجدد به ایران با کشف حجاب همراه شد، بسیاری از قشرهای مذهبی با فعالیت اجتماعی زنان مخالف شدند».
وی ادامه داد: «اما امام خمینی به تنهایی در برابر این سنتها ایستادگی کرد و با صلابت و جذبهای که داشت، توانست این وضعیت را در جامعه تغییر دهد و وضعیت زنان را بهبود بخشد».
دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه امام(ره) مصر بودند که زنان فعالیت اجتماعی داشته باشند و از استعدادهای خود استفاده کنند، گفت: «حتی وقتی امام برای گورباچف نامه نوشت، نامه را به یک سیاستمدار، یک فیلسوف و یک زن داد تا برای گورباچف ببرند و این نشاندهنده توجه امام(ره) به زنان بود».
کروبی با بیان اینکه در دهه اول انقلاب کارهای زیادی برای حضور زنان در جامعه انجام شد، گفت: «امام مباحث بسیار سختی را پشت سر گذاشت و به تنهایی توانست در برابر عدم حضور زنان در جامعه ایستادگی کند».
کروبی با بیان اینکه در مجلس پنجم 14 زن به عنوان نماینده حضور داشتند، گفت: «بعد از دوم خرداد انتظار میرفت که حدود 40 تا 50 نماینده زن در مجلس حضور پیدا کنند اما بهخاطر اینکه فرهنگسازی مناسب در رابطه با حضور زنان در اجتماع صورت نگرفته بود، فقط 13 نماینده زن در مجلس ششم وارد شدند».
وی با تاکید بر اینکه با حضور زنان در جامعه موافق است، گفت: «من حتی در زمانی که رئیس مجلس بودم مساله ورود زنان به مجلس خبرگان را مطرح کردم. این پیشنهاد سادهای نبود و عنوان کردن آن از طرف من مانند این بود که پای خود را روی مین گذاشته باشم».
کروبی با بیان اینکه در دورههای گذشته انتخاب یک زن به عنوان معاون در کابینه دولت کار مشکلی بود، عنوان کرد: «من گاهی اوقات پیش آمده است که بر سر انتخاب زنها در سمتی با مردان جدل کردهام و در برابر انتقاداتی که به زنان وارد کردند، از آنان دفاع کردهام».
وی افزود: «برای اینکه زنان به پختگی در امور سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برسند و بتوانند کارها را در دست بگیرند و استعدادهایشان شکوفا شود، باید عرصه را برای آنها باز گذاشت و اجازه کار به آنها داد».
کروبی گفت: «همانطور که امام جاده را باز کرد و زنان را در عرصههای اجتماعی راه داد، تفکری میخواست دوباره راه را ببندد و مانع حضور زنان در اجتماع شود و رهبری به این تفکر اجازه ورود ندادند».
وی با بیان اینکه هیچ کاری بدون شهامت و شجاعت انجام نمیشود، گفت: «وقتی میخواهیم یک کار فکری را جا بیندازیم، باید جسورانه عمل کنیم، من حضور زنان را در کابینه خود لازم میدانم و اگر رئیسجمهور شوم حتما از زنان به عنوان وزیر و معاون در کابینه خود استفاده خواهم کرد. در حال حاضر متاسفانه حضور زنان در امور اجرایی کشور بسیار کم است که حضرت امام(ره) همواره بر حضور پررنگ زنان در مناسب مختلف تاکید داشتهاند، باید حضور جدی زنان را احیا کرد، آنان نباید پیادهنظام باشند».
کروبی اظهار داشت: «حضرت امامخمینی(ره) در شرایطی که محدودیت برای حضور زنان حتی به عنوان مجری صدا و سیما مطرح بود فضا را تغییر داد. ایشان همواره بر تقویت جایگاه زنان و به دستگیری امور از سوی آنان تاکید فراوان داشتهاند. اگرچه در راه رسیدن به این شرایط موانع بسیار زیادی وجود داشت اما حضرت امام(ره) این موانع را از بین برد».
کروبی با اشاره به اینکه من معتقدم باید نسبت به افزایش حضور جدی زنان در عرصههای مختلف ازجمله مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و... اهتمام ورزید، تاکید کرد: «یکی از مهمترین برنامههای من در دولت آینده در صورتی که توفیق به دستگیری ریاستجمهوری را داشته باشم، تغییر در این وضعیت است، در دولت آینده حضور زنان بیش از هر زمان دیگری افزایش چشمگیری خواهد داشت، من معتقد هستم زنان باید در عرصههای مهم و حساس مدیریتی، کابینه و حتی شورای نگهبان حضور قوی داشته باشند. زنان باید بتوانند وقتی به دانشگاه میروند و آگاهی علمی آنان افزوده میشود و اعلام آمادگی برای حضور در انتخابات یا عرصههای مختلف دارند، امکان و شرایط حضور برای آنان مهیا شود».
دبیرکل حزب اعتماد ملی با اشاره به این مطلب که برآورده شدن و توجه به مطالبات زنان قبل از هر قدمی نیاز به خودباوری خود آنان دارد، اذعان داشت: «هیچ خواستهای بدون شهامت، شجاعت و تحولخواهی پدید نمیآید. زنان باید به این باور برسند که دارای استعداد و ظرفیتهای بالای مدیریتی هستند تا دیگران هم آنان را بپذیرند. زیرا در اسلام ناب محمدی هم زنان و مردان با هم مساوی هستند و این دستور دین ما است».
وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با موضوع وحدت در انتخابات که توسط برخی عنوان شده بود، گفت: «وحدت، مردمسالاری و زنسالاری بخشنامه نیست. هر فردی باید به کسی رای دهد که معتقد به اوست. ما تلاش خود را برای وحدت انجام دادهایم اما ادامه این مباحث سرخوردگی به وجود میآورد. به هر حال مدت کوتاهی تا انتخابات باقی مانده است، باید تلاش کرد و با ایجاد شور و اشتیاق در مردم برای حضور جدی فرد شایستهای را برای به دست گرفتن قوه اجرایی انتخاب کنیم».