کد خبر: ۸۵۵۷۲
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۱:۳۴

نماینده آمریکا: مذاکرات با دمشق سازنده بود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مذاکره‌کنندگان ارشد ایالات متحده شنبه دیدار با «ولید معلم» وزیر امور خارجه سوریه و دیگر مقامات سوری را سازنده خواندند.

به گزارش سرویس بین‌الملل ‌آفتاب، «جفری فلتمن» معاون وزارت خارجه به همراه «دانیل شاپریو» یکی از اعضاء شورای امنیت ملی در کاخ سفید درباره روابط دو کشور صحبت کردند.

به دنبال ترور «رفیق حریری» نخست‌وزیر لبنان، سفیر ایالات متحده در سال 2005 دمشق را ترک کرد و روابط دو کشور به سردی گرایید در عین حال «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا سعی دارد با دیپلماسی روابط دمشق - واشنگتن را بهبود بخشد.

«جفری فلتمن» مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در خاورمیانه مذاکره با وزیر خارجه و مشاور ریاست‌جمهوری سوریه دیدار کرد و آنرا بسیار سازنده خواند. وی به خبرنگاران گفت:«به موضوعات مشترکی دست یافتیم ولی انتظار نتیجه برای حل مسائل در این دیدار واقع بینانه نیست. تفاوتهای موجود میان دو کشور نیازمند تلاش دو طرف در شناخت بیشتر است».

در این میان خبرگزاری سوریه SANA از قول مقامات سوری گفت: «دوطرف نسبت به اهمیت ادامه مذاکرات تاکید کرده و برای دستیابی به منافع مشترک و برقراری صلح در منطقه به توافق رسیدند».

فلتمن به توافق دو طرف در برقراری امنیت در عراق اشاره کرد.

آمریکا خواستار عدم حمایت دمشق از ایران و حماس است که تاکنون با مخالفت سوریه روبه‌رو شده است. فلتمن در ادامه متذکر شد: «ایالات متحده خواستار مشاهده عملکردی چشمگیر در حوزه صلح در مرزهای سوریه و سرزمین‌های اشغالی است».

«هیلاری کلینتون» وزیرخارجه آمریکا نیز در آنکارا با اشاره به این امر گفت: «هنوز گفتن اینکه روابط با دمشق به چه سمتی می‌رود زود است و اولین قدم گسترش بررسی موضوعات مورد بحث دو طرف است».

جفری فلتمن فرستاده بلندپایه وزارت خارجه آمریکا در خاورمیانه مذاکرات خود را در سوریه با مقامات این کشور جامع و سازنده خوانده است.

از قرائن می‌توان حدس زد که جفری فلتمن ممکن است یک رشته شکایات آمریکا را با مقامات سوری از جمله حمایتش از حزب‌الله و حماس و همچنین اقدامات پنهانی این کشور برای پی‌گیری برنامه هسته‌ای و دخالتش در امور داخلی لبنان مورد گفتگو قرارداده باشد واین در حالی است که آمریکا خواهان ثبات عراق و صلح در منطقه است.

آمریکا و سوریه ممکن است در مورد حماس و حزب الله اتفاق نظر نداشته باشند اما آنها احتمال بر ضرورت صلح جامع در منطقه نظر یکسان دارند.

به هرحال مذاکرات مقدماتی خوانده شده است اما اکنون باید دید که در آینده چه روی خواهد داد و این در حالی است که تاریخی برای مذاکرات بیشتر ذکر نشده است.

در لبنان رسانه‌های جمعی اساسا به این سفر اشاره‌ای نکر ده‌اند و یک مقام لبنانی که نامش ذکر نشده گفته است که لبنان به این مذاکرات با جانب احتیاط می‌نگرد زیرا دمشق نمی‌خواهد این مذاکرات به یک قرارداد بزرگ منجر شود چون مقامات سوریه به مذاکرات با جانب احتیاط می‌نگرند.

این مقام لبنانی حتی مذاکرات را سازنده نخوانده است.

آنچه که مسلم است در لبنان هم اعتقاد براین است که مذاکرات مقدماتی است که می‌تواند نتایج کوچکی از جمله بازگشانی مدرسه آمریکائیان و مرکز فرهنگی آمریکا در دمشق وتعیین سفیر جدید و زمان‌بندی برای مذاکرات آینده را دربرداشته باشد ولی به هرحال دوطرف هنور در مورد نتایج مذاکرات شتاب به خرج نمی دهند.

سوریه منتظر خواهند ماند تا دریابد طرف آمریکائی خود درآینده چه موضعی را درپیش می‌گیرد زیرا آمریکائیان پیشتر هم در سوریه بوده‌اند که مذاکرات آنها نتیجه‌ای در برنداشته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین