صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: تا آخر هفته در غالب مناطق کشور جو پایدار و آسمان صاف خواهد بود و تنها در این مدت در ارتفاعات استانهای هرمزگان، جنوب کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب رشد ابر همرفتی با احتمال رگبار پراکنده، گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد پیشبینی میشود.
وی افزود:طی این مدت در برخی نواحی شمال شرق، شرق، جنوب شرق بهویژه در منطقه زابل و نوار شرقی خراسان جنوبی و بخشهایی از مرکز کشور در برخی ساعات افزایش سرعت وزش باد و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا رخ خواهد داد.
ضیاییان در ادامه گفت: در پنج روز آینده نیز شرق دریای عمان مواج و متلاطم پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۲۳ مرداد) صاف و گاهی وزش باد و از بعد از ظهر افزایش باد و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد و روز سهشنبه (۲۴ مرداد) صاف، گاهی وزش باد، از بعد از ظهر افزایش باد و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۲۲ و ۲۳ مرداد) اهواز با دمای ۴۸ و ۴۷ درجه سانتیگراد گرمترین و شهر کرد با دمای۱۰ و ۹ درجه سانتیگراد خنکترین مرکز استان کشور است.
آسمان صاف کشور تا آخر هفته/ هشدار وقوع طوفان برای برخی استانها
سازمان هواشناسی از جو پایدار و آسمان صاف در اکثر مناطق کشور تا آخر هفته خبر داد و برای برخی استانها هشدار سطح نارنجی وقوع طوفان صادر کرد.
پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد تا آخر هفته در اکثر مناطق کشور جو پایدار و آسمان صاف است.
در این مدت، تنها در ارتفاعات هرمزگان، جنوب کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رشد ابرهای همرفتی، رگبار پراکنده، گاهی رعدوبرق و وزش باد پیشبینی شده است.
همچنین در مدت یاد شده در برخی مناطق شمال شرق، شرق، جنوب شرق و بخشهایی از مرکز در برخی ساعات افزایش سرعت وزش باد و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک و کیفیت هوا روی میدهد.
به گزارش تسنیم، طی ۵ روز آینده شرق دریای عمان مواج و متلاطم خواهد بود.
توصیف سامانه: افزایش شدید گرادیان فشاری
زمان پایان: سهشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۲۴
نوع مخاطره: وزش باد همراه با خیزش گردوخاک و در نواحی مستعد توفان گردوخاک و طوفان شن.
منطقه اثر: خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و جنوب شرق خراسان رضوی.
اثر مخاطره: کاهش شدید شعاع دید، کاهش کیفیت هوا، اختلال در ناوگان حملونقل جادهای، ریلی و هوایی، سقوط اشیا از ارتفاعات، شکستن درختان فرسوده، سقوط تابلوهای تبلیغاتی، بنر و تیرهای برق و خسارت به صنعت کشاورزی.
توصیه: اجتناب از سفرهای غیر ضروری، عدم حضور هموطنان در فضای باز بهویژه سالمندان، کودکان و بیماران خاص، عدم پارک خودرو در اطراف ساختمانهای نیمهکاره، اطمینان از استحکام سازههای موقت از جمله پوشش گلخانهها و محدودیت در فعالیتهای کشاورزی.