احسان جمالی روز چهارشنبه در نشست خبری اعلام نتایج نوبت دوم آزمون سراسری که با حضور عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش برگزار شد، افزود: دفترچه انتخاب رشته و راهنمای انتخاب رشته تا روز یکشنبه ۲۹ مرداد در پایگاه اطلاع رسانی این سازمان به آدرس sanjesh.org قابل دسترسی است.
وی یادآور شد: فرایند انتخاب رشته نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۲ سه شنبه آینده (۳۱ مرداد) آغاز میشود و داوطلبان تا چهارم شهریور فرصت انتخاب رشته دارند. همزمان با انتخاب رشته، امکان ثبت نام و انتخاب رشتههای بدون آزمون و صرفا با سوابق تحصیلی نیز انجام میشود.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش همچنین درباره برنامه زمانی انتخاب رشته تا اعلام نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۲ گفت: اعلام نتیجه اولیه به صورت نمره خام و نمرهای که آموزش پرورش از سوابق تحصیلی در اختیار سازمان سنجش قرار داده بود و بیشترین نمره کل برای داوطلبانی که در دو گروه آزمایشی یکسان در دو نوبت شرکت کرده بودند هفته گذشته روز جمعه به اطلاع داوطلبان رسید.
جمالی با بیان اینکه تا بعدازظهر جمعه ۲۷ مرداد کارنامه نهایی داوطلبان همراه با رتبه، رتبه در سهمیه و تعداد داوطلبان مربوط به هر سهمیه منتشر میشود، اظهار داشت: دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری ۱۴۰۲ تا روز یکشنبه ۲۹ مردادماه در پایگاه اطلاع رسانی این سازمان قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: ویژه نامه راهنمای انتخاب رشته با آخرین تغییرات و قوانین تدوین شده است که همه مراحل سنجش و پذیرش با تمام جزییات تا روز یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ روی پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش قرار میگیرد.
معاون سازمان سنجش آموزش کشور همچنین گفت: همانند سالهای گذشته دفترچه راهنمای انتخاب رشته مجازی حداکثر تا روز سه شنبه ۳۱ مردادماه به مرور برای گروههای آزمایشی روی پایگاه اطلاع رسانی این سازمان قرار میگیرد. اعلام نتایج داوطلبان بورسیه و دارای شرایط خاص تا نیمه شهریورماه اعلام میشود و در نهایت نتایج نهایی آزمون سراسری ۱۴۰۲ نیمه مهرماه ۱۴۰۲ است.
وی به تغییرات کارنامه در کنکور سراسری ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: امسال یک زیرگروه وجود دارد و داوطلبان فقط یک رتبه در کارنامه خود میبینند و تنها کسانی که دارای سهمیه هستند مانند ایثارگران رتبه در سهمیه را مشاهده میکنند.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش با بیان اینکه تاثیر قطعی مهمترین تغییر در آزمون سراسری بود، افزود: ۶۰ درصد نمره آزمون و ۴۰ درصد نمره سوابق تحصیلی به صورت قطعی در رتبه داوطلبان تاثیر دارد. البته در گروههای آزمایشی هنر و زبانهای خارجی سهم سوابق تحصیلی ۲۶ درصد و سهم کنکور ۷۴ درصد است چرا که داوطلبان نمرات آموزش و پرورش را در این دو گروه ندارند و فقط دروس عمومی برای آنها لحاظ میشود.
یک میلیون و ۱۱۰ هزار نفر داوطلب به رقابت پرداختند
جمالی در بخش دیگری از این نشست خبری یادآور شد: آزمون سراسری امسال برای اولین بار براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و قانون مصوب مجلس با تغییراتی در دو نوبت برگزار شد. در آزمون دی ماه ۱۴۰۱ تعداد ۹۷۸ هزار نفر و در آزمون تیرماه ۱۴۰۲ یک میلیون و ۱۱۰ هزار نفر داوطلب به رقابت پرداختند. بعضی داوطلبان فقط در نوبت دی ماه و برخی در نوبت تیرماه و برخی هم در هر دو نوبت با گروه آزمایشی یکسان و برخی در گروه آزمایشی متفاوتی شرکت کردند.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش افزود: در مجموع امسال یک میلیون و ۱۷۰ هزار نفر داوطلب با یکدیگر رقابت کردند که اگر با دو گروه هنر و گروه زبانهای خارجی و سه گروه آزمایشی ریاضی، تجربی و انسانی در نظر بگیریم جمعا یک میلیون و ۲۱۰ نفر امسال در پنج گروه آزمایشی در آزمون سراسری شرکت کردند.
جمالی خاطرنشان کرد: ۴۲ درصد داوطلبان نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۲ را گروه آزمایشی علوم تجربی، ۳۱.۵ درصد داوطلبان را گروه آزمایشی علوم انسانی، ۱۲ درصد داوطلبان را گروه آزمایشی علوم ریاضی، ۸.۶ درصد داوطلبان را گروه زبانهای خارجی و پنج درصد را هم داوطلبان گروه آزمایشی هنر تشکیل دادند.
وی درباره تغییرات پذیرش در کنکور سراسری ۱۴۰۲ هم گفت: سهمیه بهیاری که در ۲ سال گذشته براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی صرفا برای رشته پرستاری وجود داشت، امسال هم وجود دارد و ضریب ۱۲ به عنوان یک نمره قطعی در نمره کل کنکور آنها لحاظ میشود و علاوه بر رشته پرستاری در رشتههای اتاق عمل و هوشبری هم ضریب ۱۲ اعمال میشود.
معاون سازمان سنجش افزود: از سهمیه ۳۰ هزار نفری پذیرش در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی، ۲ هزار و ۱۰۰ نفر ظرفیت پذیرش فرهنگیان با مشارکت دانشگاههای برتر اختصاص یافته است.دو نوع بورسیه امسال به دفترچه کنکور اضافه شده است. بورسیه دانش توسط وزارت علوم و به ویژه سازمان امور دانشجویان با کد مستقل پذیرش با ۹۶۰ ظرفیت در رشتههای مورد نیاز کشور پذیرش دانشجو انجام میشود و در بورسیه صنعت هم دستگاه ها، شرکتها و سازمانهایی که نیرویهای مورد نیاز خود را میخواهند در ظرفیتی ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در دورههای روزانه با همکاری دانشگاهها پذیرش دانشجو دارند.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور در ادامه به تغییر رشتههای وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: قانون عدالت آموزشی در سالهای گذشته وجود داشت که براساس آن در رشتههای وزارت بهداشت یکسری ظرفیتها به مناطق محروم اختصاص پیدا میکرد. آنها پیش از این میزان تعهد خدمت برای مناطق محروم سه برابر مدت تحصیل بود که بر اساس اصلاحیه قانون این سه برابر به ۱.۵ برابر مدت تحصیل کاهش یافت و به طور دقیق با سهمیهای که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در نظر گرفته، مشابه شده است.
۵۱۲ هزار و ۹۷۳ داوطلب آزمون سراسری ۱۴۰۲ به دانشگاهها راه مییابند
سرپرست معاونت امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور هم در ادامه نشست خبری اعلام نتایج نوبت دوم آزمون سراسری، مجموع کل پذیرفته شدگان در نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۲ را ۵۱۲ هزار و ۹۳۷ نفر اعلام کرد و گفت: در بخش پذیرش با آزمون ۱۷۷ هزار و ۱۹۲ نفر و در بخش صرفا براساس سوابق تحصیلی نیز ۳۳۵ هزار و ۷۴۵ نفر داوطلب پذیرفته میشوند.
علی صدر درباره ظرفیت رشته محلها اظهار داشت: مانند سالهای گذشته پذیرش داوطلبان با آزمون و همچنین پذیرش براساس صرفا سوابق تحصیلی انجام میشود که در بخش با آزمون ۱۷۷ هزار و ۱۹۲ نفر پذیرش میشوند و در بخش صرفا سوابق تحصیلی نیز ۳۳۵ هزار و ۷۴۵ نفر پذیرفته میشود.
وی افزود: در بخش پذیرش داوطلب با آزمون با تفکیک پنج گروه آموزشی و آزمایشی، در بخش علوم ریاضی و فنی ۵۶ هزار و ۴۹۵ نفر، در بخش علوم تجربی ۵۸ هزار و ۷۷۴ نفر، در بخش علوم انسانی ۵۱ هزار و ۳۹۴ نفر، در بخش هنر ۶ هزار و ۲۵۱ نفر و در گروه آزمایشی فرعی زبانهای خارجی ۴۴ هزار و ۲۷۸ نفر پذیرش میشوند.
سرپرست معاونت امور آزمونهای سازمان سنجش ادامه داد: مجموعه ظرفیت امسال در بخش پزشکی و دندانپزشکی براساس دفترچه راهنما در گروه آزمایشی علوم تجربی ۱۳ هزار و ۱۶۱ نفر پذیرفته میشوند. دانشگاه فرهنگیان نیز امسال با افزایش ظرفیت ۳۰ هزار و چهار نفر دانشجو میپذیرد.