به اعتقاد عباس عبدی نیروهای سیاسی و حکومت اگر میخواهند وارد یک مسألهای شوند، مقدمه لازمش این است که گزارشی مثل گزارش حجاب زیرنظر سید محمد خاتمی ارائه کنند
مهمترین بخشهای گفتگوی عباس عبدی کارشناس مسائل سیاسی را میخوانید:
دولت برای این ماجرا (حجاب) لایحه داده و مجلس هم به پستو برده و دارند رسیدگی میکنند.
اما مسأله این است که اینها چنین گزارشی را نمیدهند که مسأله چیست؟ ابعاد مختلفش چگونه است؟ و ما باید چطور با آن برخورد کنیم؟
یک کلمه راجع به چنین مسائلی گفته نمیشود، دو دلیل دارد؛ یا چنین چیزی را ندارند که بگویند و همینطور باری به هر جهت میخواهند قانون تصویب کنند یا یک چیزهایی هست که نمیخواهند بگویند.
اگر میخواهیم به ثبات و آرامش برسیم و اگر میخواهیم در جامعه ما همدلی بین دولت و ملت باشد، لازمهاش این است که به این گزارش دقت کنیم.
نکته مهم این است که اکثر کسانی که مورد نظر شما هستند یعنی نخبگان، کمابیش به این رویکرد ونگاه به شکل ضمنی اتفاق نظر دارند.
امر به معروف و نهی از منکر امکانی است بیشتر برای مردم علیه حکومتها؛ نه اینکه امکانی و ابزاری حکومتی علیه مردم.
حکومتها که چنین ابزاری نیاز ندارند. این مردم هستند که باید نسبت به مقامات و صاحبان قدرت امر به معروف و نهی از منکر کنند.
ما تجربه قبل از انقلاب را هم داریم. وقتی سیستم سیاسی نسبت به یک چیزی سوگیری پیدا میکند و از طرف دیگر ناکارآمدی دارد، مردم با سیستم که مواجه میشود و انتقاد دارند، به آن سوگیریهایش هم حساس میشوند.
الآن بخش عمده این سوگیریها در پوشش و حجاب متمرکز شده و چون ناکارآمدیها خیل آشکار است، بنابر این، نسبت به این حساسیت و سوگیری هم واکنش منفی دارند. اما من سهم تغییر نگرشی و ارزشی را هم نادیده نمیگیرم.