دکتر سمیه سلیمانی مهر با بیان اینکه پیاده روی طولانی مدت در اربعین و کالری سوزاندن در مسیر طولانی اربعین باعث میشود، افراد تمایل بیشتری برای مصرف غذا و میوه داشته باشند، اظهار داشت: افراد باید توجه داشته باشند در مسیر پیاده روی اربعین دقت بیشتری در خصوص تغذیه خود به خرج دهند.
وی به زوار اربعین توصیه کرد، از مصرف غذایی که نمیدانند از چه موادی در آن استفاده شده پرهیز کنند، زیرا ممکن است به یکی از مواد غذایی آن حساسیت داشته باشند.
سلیمانی مهر در ادامه با بیان اینکه بزرگترین دغدغه مراسم اربعین امسال گرمازدگی زائران است، افزود: بنابراین خوردن نوشیدنیهایی مانند شربت سکنجبین و خاکشیر، شربت آبلیمو، شربت آلبالو، شربت بیدمشک، گلاب، تخمشربتی و تخم خرفه در صورتی که فرد دیابت نداشته باشد، میتواند از گرمازدگی جلوگیری کند.
وی همچنین به زوار توصیه کرد، به دلیل گرمی هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودداری کنند، چرا که مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن می شود و می تواند فرد را مستعد گرمازدگی کند.
وی همچنین به زوار توصیه کرد، غذاهایی مانند سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک، ماهی و یا سس مایونز که زود فاسد میشوند را به همراه نداشته باشند.
وی افزود: بهتر است زوار برای پیشگیری از یبوست از نانهایی که سبوس بیشتری دارند به جای نان لواش استفاده کنند. همچنین مواد غذایی ملین مثل انجیر، آلو و... برای جلوگیری از یبوست به همراه خود داشته باشند.
معاون فنی مدیریت نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص مصرف کنسرو در طول سفر اربعین نیز نکاتی را عنوان کرد و افزود: قبل از مصرف مواد غذاهای کنسرو شده باید 20 دقیقه آنها را جوشاند و به علائمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه کنند.
وی با بیان اینکه میوه ها را نیز قبل از مصرف باید با دقت با آب سالم شست و حتماً پوست آنها را جدا کرد، گفت: توصیه می شود زوار از مصرف یخهایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می شوند، به شدت اجتناب کنند.
وی ادامه داد: بهتر است زوار در طول راه، به عنوان تنقلات مقداری آجیل همچون کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک و لیموترش به همراه داشته باشند.
سلیمانی مهر با بیان این که زوار از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی غیر پاستوریزه خودداری کنند، گفت: بهتر است هنگام سفر شیر مصرف نکنید، زیرا علاوه بر اینکه سریع فاسد می شود، سبب نفخ و مشکلات گوارشی هم می شود.
وی به زوار توصیه کرد از آب چشمه، نهر یا رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنند و افزود: آب باقیمانده در بطریها را نیز در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.
سلیمانی مهر با بیان اینکه بهتر است زوار برای پیشگیری از مسمومیت غذایی همراه غذای خود از ماست یا لیموترش استفاده کنند، عنوان کرد: همچنین مقداری نمک همراه داشته باشید، زیرا نمک بهترین پاککننده و میکروب کش است. قبل و بعد از غذا کمی نمک بچشید یا در آب ریخته و دهانشویه و غرغره کنید.
وی همچنین به زوار توصیه کرد، از نوشیدن و حتی تست کردن قهوههای خیلی تلخ و غلیظ عراقی(عربی) که بوی سوختگی دارد، به شدت بپرهیزند.
وی با بیان اینکه مصرف غذاهای گرم از سلامت بیشتری نسبت به غذاهای سرد برخوردار است، گفت: حرارت غذا منجر به از بین رفتن میکروب های موجود در مواد غذایی شده و احتمال مسمومیت آن را کاهش می دهد.