آفتابنیوز : آفتاب: بخشهای مختلف لایحه بودجه 1388 توسط مركز پژوهشها بررسی و پیشبینی شد که میزان 4/17 هزار میلیارد ریال كسری در بودجه 88 وجود دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد و صنعت آفتاب دفتر مطالعات برنامه و بودجه این مركز در پاسخ به درخواست كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلسژ، ضمن تشریح فرآیند تهیه و تصویب بودجه تصریح کرد: «محاسبات نشان میدهد كه بر اساس لایحه بودجه در سال 1388 میزان درآمدهای دولت 876 هزار میلیارد ریال و مخارج دولت 893 هزار میلیارد ریال خواهد بود و بنابراین به میزان 4/17 هزار میلیارد ریال كسری بودجه پیشبینی میشود».
مركز پژوهشها افزود: «از سوی دیگر جهتگیریهای هزینههای دولت نشان میدهد كه دولت بیشترین سهم از منابع خود را به ترتیب به فصول آموزش با 15 درصد سهم، رفاه وتامین اجتماعی با 13 درصد سهم و دفاع نظامی با 8 درصد سهم اختصاص داده است».
در این گزارش خاطرنشان شده است: «همچنین بررسی سهم دستگاههای اجرایی از مخارج دولت نشان میدهد كه وزارت آموزش و پرورش با اختصاص 6/10 درصد سهم، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی با 7/6 درصد سهم و وزارت رفاه و تامین اجتماعی با 3/6 درصد سهم، بیشترین سهمها را به خود اختصاص خواهند داد. در طرف پرداختهای استانها نیز مشاهده میشود كه در سال 1388 ، حدود 4/23 درصد از پرداختهای استانها صرف مخارج جاری و 6/76 درصد صرف سرمایهگذاری خواهد شد».
مركز پژوهشها افزود: «در لایحه بودجه سال 1388 دریافتها و پرداختهای استانها حدود 114 هزار میلیارد ریال از محل درآمد عمومی و 4/3 هزار میلیارد ریال از محل درآمد اختصاصی برآورد شده است كه در این میان 56 درصد از دریافتهای استانها از محل درآمدهای استانی و 44 درصد مابقی از محل درآمدهای ملی تامین میشود».
این گزارش میافزاید: «مقایسه استانها از نظر سهم درآمدهای ملی از كل دریافتهای آنها در سال 1388 نشان میدهد كه استانهای خراسان جنوبی (با 78 درصد)، كهگیلویه و بویراحمد (با 78 درصد) و كردستان و ایلام (با 76 درصد) بیشترین سهم و استان تهران و اصفهان با صفر و 1 درصد كمترین سهم را از درآمدهای ملی دریافت میكنند. از نظر مخارج سرمایهگذاری نیز، استانهای خوزستان (با 87 درصد) و لرستان (با 83 درصد) بیشترین و استانهای تهران و مازندران با (65 درصد) و گیلان (با 70 درصد) كمترین میزان را به خود اختصاص میدهند».