جلسه مشاوره جراحی بینی پیش از عمل با جراح انجام میشود تا دلایل و خواستههای خود را از جراحی بینی به پزشک توضیح دهید. پزشک ساختار کلی صورت، بینی و سوابق پزشکی شما را بررسی میکند و درباره نتیجه احتمالی و روش جراحی با شما صحبت خواهد کرد. در این مقاله به اقدامات قبل از جراحی بینی و موارد مختلفی که باید در جلسه مشاوره به آن دقت شود میپردازیم.
اهمیت مشاوره در جراحی بینی
در جلسه مشاوره جراحی بینی، بیمار از جزئیات و چگونگی مراحل جراحی خود مطلع میشود و همچنین درباره خطرات، عوارض و دوران نقاهت به بیمار توضیح داده میشود. دکتر راستا به عنوان یکی از بهترین جراح بینی زن میتواند با حوصله و صبر فراوان به تمامی سوالات و دغدغههای شما قبل از جراحی پاسخ دهد.
از مهمترین مزایای جلسه مشاوره عمل بینی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· مطرح کردن خواستهها به پزشک و ایجاد نگاهی واقعبینانه از نتیجه جراحی
· برنامهریزی برای روند جراحی و پیادهسازی نتیجه دلخواه شما
· آگاهی از تمامی خطرات احتمالی و مشکلاتی که ممکن است بعد از عمل جراحی بینی ایجاد شود.
· در تبادل نظرات به یک نقطه مشترک میرسید.
· و در نهایت از انتخاب جراح خود اطمینان حاصل میکنید.
هر چه جلسات مشاوره برای جراحی بینی بیشتر باشد، اطلاعات بیمار از روند جراحی بیشتر میشود و پذیرش و همکاری با پزشک برای طی کردن مراحل بعد از جراحی آسانتر خواهد بود.
مراحل مشاوره در جراحی بینی
بهتر است پیش از مراجعه به پزشک از اقدامات قبل از جراحی بینی و مراحل مشاوره آگاهی داشته باشید تا بتوانید بهتر درباره انتظارات و اهداف خود از جراحی صحبت کنید.
۱. مطرحکردن دلایل و اهداف خود از جراحی
۲. بررسی ساختار صورت و بینی توسط پزشک
۳. تکمیل فرمهای اولیه سوابق پزشکی، علائم بالینی، داروهای مصرفی و ... توسط بیمار
۴. طراحی عکس برای تعیین شکل تقریبی بینی با توجه به خواستههای شما و محدودیتهای موجود
۵. تکمیل و امضای فرم رضایت نامه توسط بیمار و همراهان او
چه سوالاتی باید در جلسات مشاوره جراحی بینی پرسیده شود؟
از مهمترین اقدامات قبل از جراحی بینی این است که در فرآیند آن نقش فعال داشته باشید. بهتر است قبل از جلسه مشاوره جراحی بینی، سوالات خود را آماده کنید. به عنوان یک نقطه شروع، سوالاتی که معمولا در زمان مشاوره لازم است تا از پزشک پرسیده شود، شامل:
۱. آیا با توجه به فرم بینی، من کاندید مناسبی برای جراحی هستم؟
۲. آیا انتظارات و نتیجه دلخواه من از جراحی بینی منطقی و واقعبینانه است؟
۳. با توجه به سوابق پزشکی من چه نوع بیهوشی را پیشنهاد میکنید؟
۴. آیا ممکن است موارد مشابه خودم را در عکسهای قبل و بعد بیماران سابقتان بررسی کنیم؟
۵. آیا بعد از عمل جای بخیه یا اسکار خواهم داشت؟ و اینکه جای بخیه دقیقا کجا قرار میگیرد؟
۶. هزینههای جانبی مرتبط با جراحی بینی من چگونه است؟
۷. دورهی نقاهت من چقدر طول خواهد کشید و چه زمانی میتوانم دوباره فعالیتهای روزمرهی خود را شروع کنم؟
۸. برای رسیدن به نتیجه مطلوب چه انتظاری از من دارید؟
۹. ریسکها و مشکلات حین و بعد از جراحی بینی من چگونه خواهد بود؟
۱۰. عوارض احتمالی را چگونه میتوان کنترل کرد؟
۱۱. اگر از نتیجهی جراحی رضایت نداشتم و با اهدافی که دربارهی آن صحبت کردیم تطابق نداشت، چه راه حلی برای من وجود دارد؟
چه آزمایشهایی برای جلسه مشاوره جراحی بینی نیاز است؟
با توجه به سوابق پزشکی شما، پزشک آزمایشات مربوطه را با توجه به صلاحدید خودش تجویز میکند تا اگر بیمار مشکل خاصی داشته باشد قبل از عمل جراحی بینی آن را درمان کند. این آزمایشات شامل موارد زیر است:
۱-از فرد متقاضی تستهای جسمی حرکتی گرفته میشود تا سلامت جسمی و فیزیکی آن قبل از عمل تایید شود.
۲-آزمایش خون: مواردی نظیر HIV، HBs Ag، HCV Ab، قند خون ناشتا FBS، کنترل مشکل انعقاد خون PTT، PT و همچنین آزمایش تشخیص بارداری در خانمها.
۳-سیتیاسکن: در صورتی که بر اثر تصادف بینی شکسته یا دچار انحراف ظاهری باشد، در صورت صلاحدید پزشک پیش از جراحی باید سیتیاسکن کامل از بینی و صورت گرفته شود.
۴-نوار قلب: در صورتی که بیمار سابقه بیماری قلبیعروقی داشته باشد، تست نوار قلب برای تایید سلامت فرد و تشخیص هر نوع بینظمی در ضربان قلب و همچنین بررسی شواهد حملات قلبی درخواست میشود.
۵-عکسبرداری از قفسهی سینه: این آزمایش معمولا برای افرادی با سابقه سیگار کشیدن تجویز میشود. این آزمایش در جهت بررسی مشکلات ریوی انجام میشود و وضعیت تنفسی بیمار را در زمان بیهوشی مشخص میکند.
۶-آزمایش ادرار: این آزمایش به ندرت تجویز میشود، اما اگر سابقه دیابت یا فشارخون در خانواده دارید بهتر است پزشک خود را از این موضوع مطلع سازید. آزمایش ادرار در تشخیص بیماریهای عفونی مجاری ادرار، دیابت و فشارخون به پزشک کمک میکند.
۷-در نهایت برای انجام جراحی بینی تنها سلامت فیزیکی کافی نیست، بلکه بیمار باید از لحاظ روحی نیز آمادگی این تغییر را داشته باشد. عمل بینی در صورت است و بیمار با هر بار نگاه کردن به آینه میتواند جزئیات آن را ببیند، پس اگر آمادگی لازم برای قبول این موضوع را ندارید بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید. این دغدغه عدم رضایت از نتیجه دلخواه بیشتر در خانمها وجود دارد، به همین دلیل بهتر است پیش از انتخاب پزشک یک جلسه مشاوره با جراح خوب و با تجربه خانم داشته باشید. زیرا یک پزشک خانم بهتر میتواند شما را درک کند و مشاوره سودمندتری را به شما ارائه دهد.
بهترین زمان برای دریافت مشاوره جراحی بینی
معمولا جلسات مشاوره جراحی بینی توسط پزشک مشخص میگردد و هر کدام با دیگری متفاوت است. پس اگر هنوز آمادگی کافی را ندارید و تعداد و زمان جلسات مشاوره پیش از جراحی برای شما مهم است، باید پزشکی را انتخاب کنید که با شما همنظر باشد. معمولا در اولین جلسه مشاوره عمل بینی تمامی این موارد مشخص میشود و پزشک با توجه به سوابق شما ممکن است جلسهای را برای بررسی نتیجه آزمایشات و تایید نهایی در نظر بگیرد. همچنین در روز عمل یا یک روز قبل از آن هم میتوانید با پزشک خود دوباره مشورت کنید که بهترین زمان مشاوره همین زمان است. چرا که این امر باعث میشود تا انتظارات شما از عمل دوباره به پزشک یادآوری شود و بهتر نتیجه دلخواه شما را پیاده کند.
نتیجه گیری
در تمامی بخشهای این مقاله مهمترین موضوعاتی که در جلسات مشاوره جراحی بینی مطرح میشود را باهم بررسی کردیم. توصیه میشود در روند مشاوره حضوری تمامی اطلاعاتی که حتی تصور میکنید از اهمیت کمی برخوردار هستند را به پزشک اطلاع دهید، زیرا گاهی این مشکلات کوچک میتوانند باعث بروز اشکال در روند جراحی شوند. شما میتوانید برای مشاوره با دکتر راستا به وب سایت ایشان به آدرس www.dr-rasta.com مراجعه کنید.