آیا به دنبال راهی برای استخراج روغن از دانههای غذایی مختلف هستید؟ اگر چنین است، پس نیاز دارید با دستگاه روغن کشی برای دانهها و میوههای روغنی مختلف همچون کنجد و زیتون آشنا شوید. در این مطلب، نگاهی خواهیم انداخت به اینکه دستگاه روغن گیری چیست و چگونه میتوان از آن استفاده کرد. همچنین با دستگاه روغن کشی زیتون در انواع مختلف آشنا خواهیم شد.
دستگاه روغن کشی
دستگاه روغن کشی دستگاهی است که برای استخراج روغن از مواد مختلف مانند دانه ها، غلات، مغزها، گیاهان دارویی و حتی گیاهان خوراکی استفاده میشود. این دستگاهها در کارخانجات صنعتی، کارگاههای کوچک در فروشگاهها و حتی در مصارف خانگی کاربرد دارند.
دستگاه روغن گیری دستگاهی است که از نیروی مکانیکی، نیروی برق در ولتاژ لازم استفاده میکند. این نوع ماشینها معمولاً در محیطهای صنعتی و ایزوله بهداشتی برای جداسازی روغنها از محصولات غذایی یا سایر مواد آلی استفاده میشود.
شیوه روغن کشی در نوعی ازین دستگاهها به روش پرس سرد (کلد پرس) میباشد، بطوریکه در این روش دانهی روغنی تحت فشار قرار گرفته و پرس میشود. در اثر اعمال این فشار، روغن موجود در دانه از آن جدا شده و روغنگیری بدون اضافه کردن هیچ ماده افزودنی به روغن تولید شده انجام میشود. دستگاه به گونهای طراحی و ساخته شده است که دمای خروجی روغن حین فرایند روغن گیری پایینتر از ۴۵ درجه سانتی گراد میباشد. نتایج میگویند که روغن تولید شده در فرایند روغنگیری پرس سرد، کاملا بکر و طبیعی بوده، تمام خواص دانه روغنی در روغن باقی مانده و آسیبی به بافت ملکولهای روغن نمیرسد.
استخراج روغن با دستگاه روغن کشی شرکت بازرگانی نیاوران
روشهای مختلفی برای استخراج روغن وجود دارد، اما اکثر آنها شامل مراحل زیر میشوند:
زیتون شسته شده وارد قیف دستگاه روغن گیری زیتون میشود سپس زیتون، مسیر زیر را به ترتیب، داخل دستگاه طی میکند:
نکات مهم روغن کشی زیتون
دستگاه روغن کشی زیتون
روغن زیتون به دلیل فواید سلامتی و تطبیق پذیری اش در آشپزی مشهور است. در حالی که روغن زیتون به طور گسترده در دسترس است، در پشت صحنه آن صنعت روغن کشی زیتون فعال است و بازیگر اصلی این صنعت محسوب میشود.
دستگاه روغن کشی زیتون با استفاده از متدهای روز و دستگاههای مختلف ساخته شده توسط ایتالیا، اسپانیا، ترکیه و … انجام میشود.
اطلاعات آماری درباره صنعت روغن زیتون:
به صورت عمومی مراحل روغن کشی و استفاده از دستگاه روغن کشی زیتون این مراحل را در بر میگیرد:
۱. انتخاب زیتون مناسب:
اولین قدم در این فرایند انتخاب نوع مناسب زیتون است. انواع مختلف زیتون دارای طعمهای متمایز و عملکرد روغن هستند. نوعی را انتخاب کنید که با آب و هوا و ویژگیهای روغن مورد نظر شما مناسب باشد.
۲. برداشت زیتون:
زمان برداشت زیتون بسیار مهم است. زیتون باید زمانی برداشت شود که کاملا رسیده باشد. این موارد در شمال ایران که محل اصلی کشت زیتون است به خوبی دیده میشود.
۳. تمیز کردن و شستشو:
پس از برداشت، مهم است که هر گونه برگ، شاخه یا بقایای زیتون را جدا کنید. آنها را به طور کامل با آب تمیز بشویید تا مطمئن شوید که عاری از آلودگی یا ناخالصی هستند. استخراج به صورت دستی یا دستگاهی نیاز به کمترین ناخالصی در مواد زیتون دارد تا فرایند مختل نشود.
۴. خرد کردن زیتون:
این ماشینها زیتونها را به خمیر تبدیل میکنند و در عین حال اطمینان میدهند که درجه حرارت پایین باقی میماند تا کیفیت روغن حفظ شود.
۵. جدا کردن روغن به دو روش:
- پرس سنتی: شامل استفاده از پرس دستی یا هیدرولیک برای استخراج روغن از خمیر زیتون است. خمیر را در حصیر یا کیسههای پرس قرار میدهند و برای جدا کردن روغن از ماده جامد فشار وارد میشود؛ که در این صورت آب و روغن با هم مخلوط شده و قابلیت جدا کردن اب از روغن را نداشته که باعث فساد روغن در کمترین زمان ممکن میشود.
- سانتریفیوژ: از سانتریفیوژ برای جدا کردن روغن از خمیر استفاده میکند. سانتریفیوژ به سرعت میچرخد و باعث جدا شدن روغن از آب و مواد جامد میشود.
مشاوره با بازرگانی نیاوران
برای اطلاعات بیشتر درباره دستگاههای روغن کشی زیتون داشته باشید میتوانید با واحد فروش مشاوره داشته باشید.