به نقل از اسکرین، فیلم سینمایی «خیلی از پایان دنیا توقع نداشته باشید» به کارگردانی «رادو ژوده» نماینده رسمی سینمای رومانی در اسکار ۲۰۲۴ نام گرفت.
این کمدی داستان یک دستیار تولید است که بیش از حد کار میکند و دستمزد کمی میگیرد و حالا باید یک ویدیو در محل کار را به سفارش یک شرکت چند ملیتی فیلمبرداری کند. اما مصاحبه شونده بیانیهای میدهد که او را مجبور میکند، داستان خود را دوباره ابداع کند تا مطابق با روایت شرکت باشد.
«خیلی از پایان دنیا توقع نداشته باشید» نخستین بار در جشنواره فیلم لوکارنو به نمایش گذاشته شد و جایزه ویژه هیات داوران را از آن خود کرد و در ادامه در جشنواره فیلم تورنتو به نمایش درآمد.
این چهارمین فیلم «رادو ژوده» است که نماینده سینمای رومانی در جوایز اسکار میشود که البته هیچ کدام به جمع نامزدهای نهایی راه نیافتند. جدیدترین نامزدی رومانی در شاخه بهترین فیلم بینالمللی در سال ۲۰۲۰ با فیلم «کولکتیو» ساخته «الکساندر نانائو» رقم خورد. این کشور در سال ۲۰۱۲ با «آنسوی تپهها» ساخته «کریستین مونجیو» به جمع نامزدهای نهایی اسکار این شاخه راه یافت.
تاکنون کشورهای ترکیه، مجارستان، هند، استرالیا، بوتان، بلغارستان، کلمبیا، شیلی، کامبوج، ژاپن، آلمان، کره جنوبی، سوئیس، پرو، رومانی، سوئد، تایوان، تاجیکستان و تونس نیز فیلم برگزیده خود را برای اسکار ۲۰۲۴ به آکادمی معرفی کردهاند.
بر اساس قوانین اسکار، فیلمها برای داشتن شرایط رقابت در شاخه فیلم بینالمللی باید در فاصله زمانی اول دسامبر ۲۰۲۲ (۱۰ آذر ۱۴۰۱) تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ (۹ آبان ۱۴۰۲) حداقل هفت روز اکران پیاپی تجاری همراه با بلیت فروشی داشته باشند.
برای اینکه فیلمها راحتتر الزامات آکادمی را برآورده کنند، آکادمی اجازه واجد شرایط شدن فیلمها با اکران در خارج از کشور مبدا (کشور معرفی کننده) را نیز میدهد، مشروط بر اینکه فیلم در خارج از ایالات متحده و قلمروهای آن برای حداقل هفت روز متوالی در یک سینمای تجاری همراه با بلیت فروشی اکران شود.
در صورتی که هر نسخهای از فیلم قبل از اکران عمومی، نمایش داده شود، این فیلم دیگر واجد شرایط برای رقابت در شاخه فیلم بینالمللی جوایز اسکار نخواهد بود. اکران غیرسینمایی شامل نمایش فیلم در سامانههای نمایش آنلاین (پلتفرمهای آنلاین)، عرضه از طریق دیویدی و یا نمایش در بستر اینترنت و حتی نمایش در خطوط هوایی میشود.
همچنین آثار انیمیشن و مستند بلند نیز میتوانند در این شاخه به عنوان نماینده رسمی کشورها به آکادمی معرفی شوند و حداقل ۵۰ درصد از دیالوگهای فیلم باید به زبان غیرانگلیسی (زبان کشور مبدا) باشد و اضافه کردن زیرنویس انگلیسی ضروری است.
چنانچه فیلمی بخواهد نماینده رسمی سینمای یک کشور در جوایز اسکار باشد، باید کنترل هنری بر آن فیلم به عهده اتباع آن کشور باشد (یعنی بخشی عمدهای از عوامل اصلی فیلم از کشور معرفی کننده باشند).
دوره گذشته در ابتدا ۹۳ کشور فیلم نماینده خود را برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بینالمللی به آکادمی معرفی کردند. طی مرحله نخست ۱۵ فیلم به عنوان نامزدهای اولیه و در نهایت ۵ فیلم به عنوان نامزدهای نهایی این شاخه از طریق رایگیری از اعضای آکادمی انتخاب شدند و سرانجام در مراسم اعطای جوایز فیلم «در جبهه غرب خبری نیست» ساخته «ادوارد برگر» از آلمان برنده اسکار بهترین فیلم خارجی سال شد.
سینمای ایران نیز فیلم «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی را به عنوان نماینده رسمی خود در اسکار ۲۰۲۳ برگزیده بود.
آخرین مهلت معرفی فیلم از سوی کشورها برای شاخه بهترین فیلم بینالمللی اسکار ۲۰۲۴ روز دوشنبه دوم اکتبر (۱۰ مهر) است.