آخرین خبرها و گزارشهای مرتبط با جنگ حماس و اسرائیل و تحولات پیرامون آن در روز جمعه ۲۸ مهر را در این صفحه دنبال کنید.
حماس: یک زن آمریکایی و دخترش را آزاد کردیم
به گفته دفتر نخست وزیری اسرائیل، دو گروگان آمریکایی آزاد شده از غزه نزد کمیته بینالمللی صلیب سرخ بودند و در حال حاضر در راه یک پایگاه نظامی در مرکز اسرائیل هستند.
درگیری میان فلسطینیان و نیروهای اسرائیل در کرانه باختری
درحالی که جنگندههای اسرائیل به بمباران نوار غزه ادامه میدهند، تنش و درگیری میان فلسطینیان و نظامیان اسرائیلی در بخش اشغالی کرانه باختری تشدید شده است.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که از آغاز جنگ در نوار غزه ۵۸۴ فلسطینی را در کرانه باختری بازداشت کرده است.
بنابر گزارشها در سراسر رامالله ایستهای بازرسی اسرائيلی برپاست.
اسرائیل امروز نیز یک فلسطینی را به ظن تلاش برای حمله به نیروهای اسرائیلی در رامالله بازداشت کرد.
محموله خودروهای زرهی آمریکایی به اسرائیل رسید
وزارت دفاع اسرائیل تصاویری از انتقال محموله خودروهای زرهی آمریکایی را به اسرائیل منتشر کرد.
یک هواپیمای باری این محموله را به اسرائیل منتقل کرده و این خودروها قرار است جایگزین خودروهای زرهی دیگری که در جنگ با حماس آسیب دیدند شوند.
قاهره بر سر بحران غزه نیازمند حمایت ماست
شارل میشل، رئیس شورای اروپا که قرار است روز شنبه به مصر کند، خواستار حمایت از این کشورِ هم مرز با منطقه جنگزده نوار غزه شد.
او که هم اکنون برای شرکت در نشستی با حضور جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در واشنگتن به سر میبرد، گفت: «مصر به حمایت نیاز دارد، پس بیایید از مصر حمایت کنیم.»
اکاترینا کازینگ، سخنگوی او نیز اعلام کرد که علاوه بر دیدار با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر، قرار است شارل میشل به دعوت او در کنفرانسی با موضوع تحولات جاری در خاورمیانه، فلسطین و روند صلح شرکت کند.
وزیر کشور آلمان خواستار اخراج حامیان حماس شد
وزیر کشور آلمان روز جمعه مقابل خبرنگاران گفت که حامیان حماس باید تا جایی که ممکن است از این کشور اخراج شوند.
او همچنین ادعا کرد که مقامات به دقت مراقب اسلامگراهای بالقوه مهاجم خواهند بود.
نانسی فایزر که پس از گفتگو با مقامات اداره پلیس جنایی فدرال سخن میگفت، افزود: «اگر بتوانیم حامیان حماس را اخراج کنیم، باید این کار را انجام دهیم.»
خانم فایزر همچنین با اشاره به حمله اخیر در بروکسل و تهدیدهای احتمالی در پی درگیری اسرائیل و حماس گفت: «مقامات امنیتی ما در حال حاضر تمرکز بیشتری بر فعالیت اسلامگرایان دارند.»
گذرگاه رفح؛ یک مسیر نجات کلیدی اما کاملاً کنترل شده
قاهره اعلام کرد که بر اساس توافق اخیر مصر و واشنگتن، به ۲۰ کامیون حاوی کمکهای بشردوستانه اجازه داده وارد غزه شوند و دارندگان گذرنامههای خارجی نیز میتوانند از همین مسیر غزه را ترک کنند.
این ایست بازرسی که تنها نقطه ورودی از غزه به مصر است، هم از سوی قاهره و هم اسرائیل بشدت کنترل میشود.
قاهره مدتهاست که با عبور فلسطینیان از این منطقه با توجه به ناآرامیهای شبهجزیره سینا مخالف است و در سوی دیگر نیز هرگونه انتقال تدارکاتی به غزه نیازمند تأیید اسرائیل است.
هزاران معترض حامی فلسطین در میدان تحریر مصر تجمع کردند
هزاران معترض روز جمعه در سراسر مصر در حمایت از غزه دست به تظاهرات زدند و جمعیت زیادی نیز به میدان تحریر قاهره آمدند.
میدان تحریر شهر قاهره، پایتخت مصر، مرکز قیام سال ۲۰۱۱ میلادی بود که به سرنگونی حسنی مبارک منجر شد.
گفتگوی امانوئل ماکرون با خانوادههای گروگانهای فرانسوی
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز جمعه در یک پیام توییتری نوشت: «من توانستم با خانوادههای فرانسویهای گروگان گرفته شده توسط حماس صحبت کنم. اینجا نیز به همه میگویم که فرانسه مردم خود را رها نمیکند. ما تمام تلاش خود را برای آزادی و بازگشت هموطنانمان انجام میدهیم. ملت در کنار آنها ایستاده است.»
انتقاد وزارت خارجه مصر از «رسانههای غربی» در موضوع غزه
وزارت خارجه مصر «رسانههای غربی» را متهم کرد که این کشور را در بحران انسانی غزه مسئول میدانند.
وزیر خارجه مصر در توییتر نوشت: «رسانهها با وجود تداوم حملات اسرائیل به عزه، مصر را مسئول بسته بودن گذرگاه رفح میدانند و اخیراً نیز قاهره را متهم به ممانعت از خروج اتباع کشورهای ثالث کردهاند. گذرگاه رفح باز است و مصر نیز مسئولیتی در قبال ممانعتهای به عمل آمده در قبال خروج اتباع کشورهای ثالث ندارد.»
روسیه به شهروندان خود توصیه کرد از سفر به اسرائیل و کشورهای اطراف خودداری کنند
وزارت خارجه روسیه روز جمعه با انتشار بیانیهای در وبسایت خود، از شهروندان این کشور خواست از سفر به اسرائیل، سرزمینهای فلسطینی، لبنان یا اردن خودداری کنند.
در این بیانیه همچنین آمده است: «ما به همکاری نزدیک با مقامات مصری و اسرائیلی ادامه میدهیم تا از خروج آن دسته از شهروندانمان که در نوار غزه هستند و درخواست کمک کردهاند، مطمئن شویم.»
اسرائیل از تخلیه شهر «کریات شمونه» در نزدیکی مرز لبنان خبر داد
وزارت دفاع اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که دستور تخلیه ساکنان «کریات شمونه» در نزدیکی مرز لبنان را صادر کرده است.
این شهر بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت و حدود ۲ کیلومتر با حصار مرزی فاصله دارد.
شمار قربانیان حملات اسرائیل به غزه از چهار هزار نفر فراتر رفت
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که از آغاز جنگ در غزه، ۴۱۳۷ فلسطینی عمدتا غیرنظامی در حملات هوایی اسرائیل کشته شدهاند.
این نهاد شمار مجروحان را ۱۳ هزار نفر ذکر کرد.
وزیر دفاع اسرائیل سه مرحله جنگ با حماس را تشریح کرد
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفت که جنگ با حماس شامل سه مرحله اصلی است که در هفت اکتبر با حمله حماس آغاز شد.
او در تشریح این سه مرحله گفت: «مرحله اول شکست حماس و حمله به زیرساختها بود. در مرحله دوم جنگ ادامه پیدا میکند، اما شدت نبردها کمتر میشود و نیروها برای از بین بردن مقاومتها تلاش میکنند.»
وی افزود که آخرین مرحله درگیری ایجاد یک سیستم امنیتی جدید در نوار غزه، سلب مسئولیت اسرائیل از زندگی روزمره در نوار غزه و ایجاد یک امکان امنیتی جدید برای شهروندان اسرائیل خواهد بود.
وی تاکید کرد که اهداف در واقع شامل از بین بردن گروه حماس از طریق از بین بردن تواناییهای نظامی و دولتی آن و از بین بردن کامل هرگونه مسئولیت اسرائیل در قبال غزه است.
گوترش در نقطه مرزی: آن طرف دیوار ۲ میلیون نفر آب و غذا ندارند
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در گذرگاه رفح گفت: «غیرممکن است که اینجا باشی و احساس دلشکستگی نکنی. ما اینجا شاهد تناقضی هستیم. پشت این دیوارها دو میلیون نفر به شکل فجیعی در حال زجر کشیدن هستند. هیچ آب، غذا، دارو و سوختی در اختیار ندارند. آنها برای زندهماندن به همه چیز محتاجند. در این سو شاهد حضور تعداد زیادی کامیون، با بار آب، سوخت، دارو و غذا هستیم. دقیقا چیزهایی که مردم در آن سوی دیوار به آنها احتیاج دارند.»
وی تاکید کرد که این کامیونها فقط کامیون نیستند. آنها نجات بخشند. آنها برای بسیاری از مردم در غزه تفاوت میان زندگی و مرگ هستند؛ و این که میبینیم این کامیونها اینجا متوقف شدند، من را مجبور میکند که بسیار صریح صحبت کنم.
گوترش افزود: «ما نیاز داریم آنها را به حرکت بیندازیم. آنها را به دیگر سوی این دیوار حرکت دهیم و هرچه سریعتر و به تعداد هرچه بیشتر هم این کار را بکنیم.»
وی با اشاره به توافق میان آمریکا و مصر بر سر ارسال اجازه ورود این کمکها به نوار غزه، اضافه کرد: «درست است که ما نیاز داریم این کامیونها هرچه سریعتر و با تعداد هرچه بیشتر به آن سوی دیوار برسند، اما همچنین نیاز داریم که این روندی پایدار باشد. ما به دنبال یکی دو کاروان نیستیم. ما میخواهیم کاروانهای متعدد با تعداد معناداری از کامیونها بتوانند به داخل غزه بروند و حمایت لازم از مردم غزه را فراهم کنند. متاسفانه این عملیات، یک عملیات بشردوستانه عادی نیست. بلکه عملیاتی در یک منطقه جنگی است. به همین دلیل هم من درخواست اعلام آتشبس بشردوستانه دارم. البته من این آتشبس را به عنوان پیششرطی برای ارسال این کمکهای بشر دوستانه نمیدانم.»
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: «ما نمیخواهیم مردم غزه را دوبار مجازات کنیم. یکی به دلیل جنگ و دیگری به دلیل عدم فرستادن کمکهای بشر دوستانه. اما مشخص است که آتشبس بشردوستانه میتواند همهچیز را تسهیل کند و امنیت را برای همه تامین کند.»
آقای گوترش در آخر به راه حل دوکشوری تاکید کرد و گفت: «امیدوارم در آینده روزی صلح میان فلسطینیان و اسرائیلیها به واسطه راهحل دوکشوری، هر دو کنار یکدیگر، برقرار شود.»
مقامات فلسطینی: ۱۸ نفر در حمله هوایی اسرائیل به کلیسای غزه کشته شدند
دفتر رسانهای غزه میگوید که ۱۸ فلسطینی در حمله هوایی اسرائیل به کلیسای ارتدکس این شهر کشته شدهاند.
مقامات فلسطینی میگویند که دستکم ۵۰۰ مسلمان و مسیحی در این کلیسا پناه گرفته بودند.
گرتا تونبرگ: در همبستگی با فلسطین و غزه اعتصاب میکنم
گرتا تونبرگ، کنشگر محیط زیست با انتشار عکسی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توییتر سابق) گفت: «امروز در همبستگی با فلسطین و غزه اعتصاب میکنیم.»
وی افزود: «جهان باید به حرف آید و خواستار آتش بس فوری، عدالت و آزادی برای فلسطینیان و همه غیرنظامیان آسیب دیده باشد.»
در این عکس گرتا تونبرگ به همراه سه دختر دیگر در حالیکه نوشتههایی در حمایت از فلسطین را در دست دارند دیده میشوند.
بازداشت ۵۸۴ فلسطینی در کرانه باختری
ارتش اسرائیل میگوید که از زمان آغاز جنگ در نوار غزه از ۷ اکتبر ۵۸۴ فلسطینی تحت تعقیب را در سراسر کرانه باختری بازداشت کرده است.
اسرائیل مدعی شد که بیش از ۳۷۵ نفر از این افراد وابسته به گروه حماس هستند.
ارتش اسرائیل افزود که در شبانهروز گذشته ۴۷ عضو حماس را بازداشت کرده است.
این نهاد همچنین گفته است که نیروهای تحت فرمانش خانه خالد مصطفی صباح، یکی از نیروهای حماس را که در ماه ژوئن در کرانه باختری کشته شد، تخریب کردند.
محمد بنسلمان: ما خواستار راهحلی عادلانه برای ایجاد کشور فلسطینی طبق مرزهای ۱۹۶۷ هستیم
محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی روز جمعه بار دیگر تاکید کرد که تنها راه عادلانه برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین ایجاد کشور فلسطینی طبق مرزهای ۱۹۶۷ است به گونهای که امنیت و رفاه برای همه حاصل شود.
وی در جریان سخنرانی افتتاحیه اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس و آسهآن در ریاض گفت: «ما خواستار پایان یافتن عملیات نظامی علیه غیرنظامیان و زیرساختها در غزه هستیم.»
وی همچنین بر تعهد پادشاهی سعودی به یافتن راه حلی پایدار برای مناقشه اسرائیل و فلسطین تاکید کرد و گفت: «تلاشها باید بر بازگرداندن ثبات متمرکز شود تا به سمت راه حلی عادلانه برای ایجاد یک کشور فلسطینی بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ تلاش شود.»
مرزهای ۱۹۶۷، شامل سرزمینهای کرانه باختری و باریکه غزه میشود.
سازمان ملل: هرگونه تشدید اقدام نظامی اسرائیل در غزه برای مردم «فاجعهبار» خواهد بود
کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفته است که هرگونه تشدید اقدام نظامی اسرائیل در غزه برای مردم این شهر «فاجعه بار» خواهد بود.
فیلیپو گراندی در جمع خبرنگاران گفت: «من میتوانم با اطمینان به شما بگویم که تشدید بیشتر یا حتی ادامه فعالیتهای نظامی فقط برای مردم غزه فاجعه بار خواهد بود.»
جوان ۱۸ ساله فلسطینی در کرانه باختری بازداشت شد
رسانههای اسرائیلی اعلام کردند که یک فلسطینی ۱۸ ساله اهل رامالله به ظن سرقت یک خودرو به قصد حمله به نیروهای اسرائیلی در ایست بازرسی هیزما در کرانه باختری رود اردن در نزدیکی بینالمقدس بازداشت شد.
این رسانهها میگویند که وی بهطور غیرقانونی در اسرائیل اقامت داشت.
طبق گزارشها، پلیس در نزدیکی ایست بازرسی متوجه خودرویی شد که بدون چراغ جلو و با شیشه شکسته در حال نزدیک شدن است و مشکوک به سرقت آن شد. آنها به راننده علامت دادند، اما این فرد سعی داشت فرار کند.
مقامات فلسطینی: ۱۳ نفر در اردوگاه آوارگان کشته شدند
به گفته وزارت بهداشت فلسطین، در جریان عملیات اسرائیل در اردوگاه آوارگان نور شمس در کرانه باختری رود اردن، ۱۳ نفر از جمله پنج کودک کشته شدند.
شبکه تلویزیونی رسمی فلسطین گزارش داد که نیروهای اسرائیلی صبح جمعه از اردوگاه عقبنشینی کردند.
فرستاده ویژه پکن در خاورمیانه: چین آماده همکاری با روسیه برای تسهیل مذاکرات صلح اسرائیل و حماس است
«جایی جون»، فرستاده ویژه چین در امور خاورمیانه روز جمعه پس از دیدار با همتای روس خود در دوحه گفت: «چین و روسیه درباره مسئله فلسطین موضع یکسانی دارند.»
طبق گزارش رسانههای دولتی پکن، آقای جایی گفت: «چین و روسیه درباره مسئله فلسطین موضع یکسانی دارند و چین آماده است تا ارتباط و هماهنگی خود را با فدراسیون روسیه حفظ کند تا اوضاع در اسرع وقت بهبود یابد.
وی تصریح کرد که چین این درگیری را به دلیل میداند که «حقوق مشروع مردم فلسطین تضمین نشده است».
وی همچنین گفت که چین آماده همکاری با روسیه برای «ایفای نقش مثبت» در از سرگیری مذاکرات صلح بین دو طرف است.
میخائیل بوگدانوف، همتای روس وی گفت: «فدراسیون روسیه آماده همکاری با چین برای ایجاد آتش بس زودهنگام و توقف جنگ و ایجاد شرایطی برای بازگشت به مسیر درست در موضوع فلسطین است.»
حمله هوایی «مرگبار» اسرائیل به کلیسای قدیمی غزه/ اسقف بیتالمقدس: جنایت جنگی است
بخشهایی از قدیمیترین کلیسای غزه که به خانوادههای آواره پناه میداد، در اثر انفجار و حمله هوایی فرو ریخت.
مالکان این کلیسا و حماس حمله هوایی شب گذشته به این کلیسا را تایید کردند.
بخشی از این کلیسا در شهر غزه متعلق به اسقف ارتدکس اورشلیم [بیتالمقدس]است که در بیانیهای اعلام کرد که آنها «طبق وظیفه دینی و اخلاقی خود در ارائه کمک، حمایت و پناه دادن به نیازمندان در میان درخواستهای پی در پی اسرائیل برای تخلیه متعهد میمانند.»
در این بیانیه آمده است: «هدف قرار دادن کلیساها و موسسات آنها همراه با سرپناههایی که برای حفاظت از شهروندان بیگناه بهویژه کودکان و زنانی که خانههای خود را در اثر حملات هوایی اسرائیل از دست دادهاند یک جنایت جنگی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.»
وزارت کشور و امنیت ملی تحت کنترل حماس روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که حمله هوایی اسرائیل باعث فروریختن یکی از ساختمانهای متعلق به کلیسای ارتدوکس یونانی در مرکز شهر غزه شد.
حماس البته از کشته شدن شماری از افرادی که در کلیسا پناه گرفته بودند نیز خبر داد.
ارتش اسرائیل نیز تایید کرد که در اثر حمله این نهاد، دیوار یک کلیسا در منطقه آسیب دیده است. ارتش اسرائیل به خبرگزاری فرانسه گفت که از گزارشها درباره تلفات مطلع هستند و حادثه در دست بررسی است!
تخلیه شهر ۲۲ هزار نفری کریات شمونا در شمال اسرائیل آغاز میشود
وزارت دفاع و ارتش اسرائیل اعلام کردند که تخلیه ساکنان شهر شمالی کریات شمونا را آغاز خواهند کرد.
این تخلیه در بحبوحه حملات مکرر راکتی و موشکی گروه حزبالله و دیگر گروههای فلسطینی که شمال اسرائیل را هدف قرار میدهند انجام میشود.
روز گذشته در حمله راکتی به این شهر سه نفر زخمی شدند.
کریات شمونا حدود ۲۲ هزار نفر جمعیت دارد و بسیاری از شهروندان این شهر در بحبوحه تنشهای جاری کریات شمونا را ترک کردند.
ابهامات در بازگشایی گذرگاه رفح برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه
علیرغم اینکه انتظار میرفت مرز رفح بین مصر و غزه امروز بازگشایی شود تا کمکهای بشردوستانه وارد این منطقه شود، اما پیشبینی میشود این گذرگاه همچنان بسته بماند.
برخی از منابع آگاه به سیانان گفتند که وضعیت بیثبات است و این گذرگاه امروز باز نمیشود.
رفح تنها گذرگاه غزه است که توسط اسرائیل کنترل نمیشود، اما از زمان حمله گروه حماس به اسرائیل مسدود شده است.
کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرده بود که طبق توافق قرار است ۲۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه از این گذرگاه عبور کنند.
یک منبع آگاه به سیانان افزود که تعمیرات جاده باید در سمت مصری منطقه حائل صورت گیرد و موضوعات جزیی زیادی برای اطمینان از تداوم کمکها وجود دارد.
وی افزود: «اگر به مردم گفته شود که تنها ۲۰ کامیون وارد میشوند و نمیدانیم کمکهای بعدی چه زمانی میرسند وضعیت واقعا خطرناکی ایجاد خواهد شود.»
پنتاگون: موشکها و پهپادهایی را که از یمن احتمالا به سمت اسرائیل شلیک شده بود سرنگون کردیم
پنتاگون اعلام کرد که یک ناو نیروی دریایی آمریکا روز پنجشنبه موشکها و پهپادهایی را که از سوی شبهنظامیان حوثی در یمن احتمالا به سمت اسرائیل شلیک شده بود سرنگون کرد.
پت رایدر، یکی از سخنگوهای پنتاگون گفت: «سه موشک کروز و چندین پهپاد از سوی یک ناوشکن رهگیری شد.»
وی تاکید کرد که این حمله از یمن و بهطور بالقوه به سمت اهدافی در اسرائیل انجام شده بود.
وی گفت حمله موشکی هیچ تلفاتی را در پی نداشته است و موشکهای رهگیری شده احتمالا در آبهای آزاد سقوط کردهاند.
وی با این حال تاکید کرد که نمیتوانند به طور قطع بگویند که این موشکها چه هدفی داشتهاند، اما از طرف یمن پرتاب شده و در امتداد دریای سرخ به سمت شمال حرکت کردهاند.
جاناتان کانریکس، سخنگوی ارتش اسرائیل روز گذشته در گفتگو با سیانان مدعی شد که این موشکها از سوی یمن به سمت اسرائیل شلیک شدهاند.
وی تاکید کرد که برای مقابله با شبهنظامیان مورد حمایت ایران در خاورمیانه از جمله در سوریه، عراق، لبنان، یمن و غزه آماده هستند.
تخمین نهاد اطلاعاتی آمریکا: بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ نفر در بیمارستان معمدانی غزه کشته شدهاند
نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده تخمین زدهاند که احتمالا بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ نفر در انفجار بیمارستان معمدانی در غزه کشته شدهاند. این نهادها با این حال تاکید کردهاند که این ارزیابی ممکن است تغییر کند.
این تعداد کمتر از ۴۷۱ موردی است که مقامات بهداشتی غزه در ابتدای حادثه اعلام کرده بودند.
طبق یک ارزیابی اطلاعاتی طبقهبندی نشده آمریکا که از سوی یک منبع در کنگره ایالات متحده به خبرگزاری فرانسه ارائه شده است شمار کشتهشدگان سهشنبه شب در بیمارستان معمدانی در کمترین حد ۱۰۰ تا ۳۰۰ نفر تخمین زده میشود.
در این سند آمده است: «ما هنوز در حال ارزیابی ارقام احتمالی تلفات هستیم و ارزیابی ما ممکن است کامل شود، اما این میزان تلفات حیرت انگیز است.»
در این سند آمده است: «ایالات متحده کشته شدن همه غیرنظامیان را جدی میگیرد و به شدت برای رسیدگی به بحران انسانی در غزه تلاش میکند.»
پیش از این یک مقام ارشد اطلاعاتی اروپایی به خبرگزاری فرانسه گفته بود تعداد تلفات انسانی انفجار بیمارستان «الاهلی العربی (المعمدانی)» غزه در روز سهشنبه «بسیار کمتر» از اعداد اعلام شده است. این مقام بلندپایه که نخواست نامش فاش شود، گفت: «۲۰۰ یا ۵۰۰ کشته وجود ندارد، بلکه چند ده نفر هستند. احتمالاً بین ۱۰ تا ۵۰ نفر.»
ادعای فندرلاین علیه ایران!
اورزولا فندرلاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت خطر سرایت جنگ اسرائیل و حماس به کل منطقه «واقعی» است. وی به تشدید تحریمها علیه ایران تاکید کرد که به ادعای او تامین کننده این گروه شبه نظامی است.
فندرلاین در سخنرانی در موسسه هادسون در واشنگتن همچنین تصریح کرد که گفتگو بین اسرائیل و همسایگانش باید ادامه یابد.
وی افزود: «ما شاهد حضور پر از خشم در خیابانهای کشورهای عربی در سراسر منطقه بودهایم؛ بنابراین خطر سرایت منطقهای [جنگ]واقعی است.»
در حالی که ایران بارها نقش خود در حملات حماس به اسرائیل را رد کرده است، وی همچنین درباره ایران مدعی شد: «ایران، حامی حماس، تنها میخواهد بر آتش هرج و مرجها دامن بزند. روسیه مشتری ایران در زمان جنگ با دقت تماشا میکند. روسیه و حماس شبیه هم هستند.»
فندرلاین مدعی شد که ایران نقش شیطانی در پس زمینه ایفا میکند! بدون تردید ایران ۹۳ درصد از تسلیحات مورد استفاده حماس را تامین کرده است.
وی تاکید کرد که ادامه تحریم ایران و گسترش تحریمها و جلوگیری از دور زدن تحریمها حیاتی است.