ارتش اسرائیل روز دوشنبه نیز حملات خود به غزه را ادامه داد؛ حملاتی که سخنگوی ارتش اسرائیل «تلاشی سیستماتیک برای از بین بردن تواناییهای نظامی حماس» عنوان کرد.
جاناتان کانریکوس، سخنگوی ارتش اسرائیل به سیانان گفت: «ما در حال حمله به حماس هستیم و پیادهنظام ما سنگر به سنگر به پیش میرود و آتش هوایی نیز آنها را پشتیبانی میکند.»
علا ابوحصره، یکی از ساکنان شهر غزه، روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «این حمله مانند یک زلزله است.»
ادامه حملات اسرائیل به غزه در حالی است که بنیامین نتانیاهو با رد درخواستهای بینالمللی برای برقراری آتشبس، بار دیگر بر لزوم آزادی گروگانها از سوی حماس به عنوان پیششرط هرگونه وقفه بشردوستانه یا آتشبس موقت تاکید کرد.
وزارت بهداشت غزه که توسط حماس اداره میشود، میگوید که بیش از ۹۷۷۰ نفر که اکثراً غیرنظامی هستند، در حملات اسرائیل و تشدید عملیات زمینی ارتش اسرائیل کشته شدهاند.
اسرائیل با ارسال اعلامیهها و پیامهایی از غیرنظامیان فلسطینی در شمال غزه خواست تا به سمت جنوب حرکت کنند، اما یک مقام آمریکایی میگوید که حداقل ۳۵۰ هزار غیرنظامی در منطقهای که اکنون به یک منطقه جنگی بدل شده است، باقی ماندهاند.
آخرین تحولات جنگ حماس و اسرائیل در روز دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۶ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی را در اینجا دنبال کنید.
۵ کشته در کرانه باختری
وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین روز دوشنبه اعلام کرد که شمار فلسطینیهایی که روز دوشنبه بر اثر تیراندازی نظامیان اسرائیل در کرانه باختری کشته شدند به پنج نفر رسید.
بنا به همین گزارش چهار فلسطینی ۲۰ تا ۲۵ ساله بر اثر شلیک نظامیان اسرائیل در طولکرم کشته شدند. یک نوجوان ۱۴ ساله فلسطینی نیز در این شهر مجروح شده است.
یک فلسطینی نیز روز دوشنبه در حلحول واقع در جنوب کرانه باختری رود اردن بر اثر تیراندازی نیروهای اسرائیلی کشته شد.
گوترش: برقراری آتشبس هر ساعت که میگذرد ضروریتر میشود
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد میگوید برقراری آتشبس بین اسرائیل و گروه حماس با گذشت «هر ساعت» «ضروریتر» میشود.
دبیرکل سازمان ملل از نوار غزه به عنوان «قبرستانی برای کودکان» یاد کرد و گفت: «طرفهای درگیر در این مناقشه و جامعه جهانی در برابر مسئولیت فوری و اساسی خود قرار دارند، مسئولیت پایان دادن به این رنج دستهجمعی و غیرانسانی و افزایش چشمگیر کمکهای انساندوستانه به باریکه غزه!»
آنتونیو گوترش گفت که جنگ اسرائیل با حماس طی ۳۱ روز گذشته «فاجعه» رقم زده است.
مقام حماس: استقرار دولتی به سبک دولت ویشی را در نوار غزه نمیپذیریم
اسامه حمدان، از رهبران حماس در لبنان روز دوشنبه تاکید کرد که این گروه فلسطینی استقرار «یک دولت به سبک دولت ویشی» در نوار غزه را تحمل نخواهد کرد.
حکومت آلمان نازی پس از اشغال فرانسه در جریان جنگ جهانی دوم از استقرار دولتی در این کشور حمایت کرد که به «دولت ویشی» معروف بود.
اسامه حمدان گفت: «به کسانی که فکر میکنند حماس نابود خواهد شد میگویم که حماس در وجدان مردم ما باقی میماند و هیچ نیرویی بر روی زمین نمیتواند آن را نابود کند یا به حاشیه براند.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پیش از این گفته بود که تشکیلات خودگردان فلسطین در یک مقطع زمانی باید کنترل نوار غزه را در دست بگیرد و طرفهای ثالث بینالمللی نیز ممکن است به طور موقت مجبور به نقشآفرینی در این باریکه شوند.
«اسپایدرمن فرانسوی» ۳۱ روز پس از آغاز جنگ با «پیام صلح» از برج ۱۷۹ متری بالا رفت
الن روبر، کوهنورد فرانسوی که به عنوان «اسپایدرمن فرانسوی» شناخته میشود روز دوشنبه با «پیام صلح» از یک آسمانخراش در حومه پاریس بالا رفت.
او در حالی که ۳۱ روز از آغاز جنگ اسرائیل با گروه حماس میگذرد به بالای برج شرکت نفت و گاز توتال در حومه پاریس صعود کرد. پلیس فرانسه الن روبر را پس از صعود او به بالای این برج بازداشت کرد. او هدف از اقدام روز دوشنبه خود را انتقال «پیام صلح» و درخواست از رهبران جهان برای یافتن راهحل عنوان کرد.
الن روبر گفت که هنگام بالا رفتن از آسمانخراش توتال به کسانی فکر میکرد که «در فلسطین و اسرائیل» زیر آتش بمب هستند. این کوهنورد فرانسوی آنچه در نوار غزه میگذرد را «نسلکشی» خواند.
بیانیه مشترک چند مقام عالیرتبه سازمان ملل: فورا آتشبس بشردوستانه برقرار شود
چند مقام عالیرتبه سازمان ملل متحد روز دوشنبه در بیانیهای مشترک خواستار برقراری «آتشبس بشردوستانه فوری» بین اسرائیل و حماس شدند.
شماری از مسئولان آژانس و نهادهای وابسته به سازمان ملل و مدیران چند سازمان غیردولتی این بیانیه را امضاء کردهاند. مسئولان یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد)، برنامه جهانی غذا، سازمان جهانی بهداشت و دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل از جمله امضاءکنندگان این بیانیه هستند.
آنها شمار قربانیان جنگ اسرائیل با حماس را «شرمآور» خواندهاند. در این بیانیه از حماس خواسته شده است تا گروگانهایی را که در جریان حملات روز هفت اکتبر به نوار غزه منتقل کرد آزاد کند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که «۸۸ نفر» از کارکنان سازمان ملل متحد در جریان جنگ جاری کشته شدهاند. این رقم از سوی امضاءکنندگان «رکوردی» بیسابقه برای قربانیان سازمان ملل متحد در جریان یک مناقشه نظامی توصیف شده است.
موج خشونتها در کرانه باختری
خشونتها در کرانه باختری از زمان آغاز جنگ اسرائیل با گروه حماس افزایش یافته است.
به گفته وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطین سه فلسطینی بر اثر شلیک نظامیان اسرائیل در طولکرم کشته شدند. یک فلسطینی دیگر نیز در پی تیراندازی نیروهای اسرائیل در این شهر زخمی شد.
یک فلسطینی نیز در شهر حلحول در جنوب کرانه باختری کشته و سه نفر دیگر نیز مجروح شدند. به گفته وزارت بهداشت فلسطین تیراندازی نظامیان اسرائیل باعث کشته و مجروح شدن فلسطینیها در حلحول شد.
شارل میشل: خواستار آتش بس بشر دوستانه در غزه هستیم
شارل میشل، رئیس شورای اروپا گفت: «اسرائیل حق دفاع از خود را دارد، ولی باید قواعد و حقوق بین الملل احترام گذاشته شود و باید از غیرنظامیان در هر صورتی محافظت شود. به همین دلیل ما خواستار آتش بس بشر دوستانه در غزه هستیم.»
یک سرباز زن اسرائیلی در حمله با چاقو در شرق بیتالمقدس کشته شد
پلیس اسرائیل اعلام کرد که یک سرباز زن اسرائیلی در پی حمله با چاقو در برابر مقر پلیس در شرق بیتالمقدس کشته شد.
بنا به همین گزارش عامل این حمله که یک نوجوان ۱۶ ساله بود کشته شده است.
سرباز کشته شده که در ابتدا خبر مجروح شدن وی منتشر شده بود ۲۰ سال داشت. این سرباز زن اسرائیلی تابعیت آمریکایی هم داشت و دو سال پیش به اسرائیل رفته بود.
پرتاب ۱۶ راکت از لبنان به شمال اسرائیل
گروه حماس روز دوشنبه اعلام کرد که ۱۶ راکت از خاک لبنان به شمال اسرائیل پرتاب کرده است.
حماس تاکید کرده که جنوب حیفا، سومین شهر بزرگ اسرائیل را در این حمله راکتی هدف گرفته است.
روسیه خواستار «اقدامی دستهجمعی» در برابر جنگ اسرائیل با حماس شد
روسیه که خود هم اکنون با حمله به اوکراین در حال کشتار مردم است، روز دوشنبه خواستار «اقدامی دستهجمعی» مانند برگزاری «کنفرانسی بینالمللی» در برابر جنگ جاری بین اسرائیل و گروه حماس شد.
وزارت خارجه روسیه به طور تلویحی «انحصار» میانجیگری در این جنگ از سوی آمریکا را تقبیح کرده است. مسکو بر اتخاذ «راهبردی چندجانبه» برای خروج از بحران کنونی در خاورمیانه تاکید کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه پیش از این جنگ اسرائیل با حماس را نتیجه «شکست» سیاست آمریکا در خاورمیانه ارزیابی کرده بود.
جوزپ بورل: در مورد غزه به داشتن «استاندارد دوگانه» متهم شدهایم
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا تجاوز روسیه به اوکراین را محکوم کردند، ولی واقعیت این است که در اعمال تحریمها بسیاری از کشورهای عضو همراهی نکردند در مورد غزه هم وضعیت بگونهای است که به داشتن «استاندارد دوگانه» متهم شدهایم.»
آقای بورل ضمن تاکید بر حق دفاع اسرائیل، لزوم تصریح سیاست اتحادیه اروپا را که بر حقوق و قواعد بینالملل مبتنی است، خاطر نشان کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که وضعیت خاورمیانه «نتیجه یک شکست جمعی سیاسی و اخلاقی» به دلیل «عدم تمایل واقعی برای حل مشکل اسرائیل و فلسطینیها است. من فکر میکنم که ما اروپاییها، تعهد اخلاقی و سیاسی داریم که نه تنها از طریق ارائه کمک، بلکه کمکی با راهحلی پایدار، مشارکت داشته باشیم.»
آقای بورل با بیان اینکه باید حقوق بشردوستانه بینالمللی رعایت شود، ادامه داد که «آتش بس بشردوستانه» با دسترسی به گروگانها میتواند «اولین گام» باشد.
به گفته او «افزایش حمایتهای بشردوستانه» و همچنین تخلیه اتباع کشورهای ثالث «پاسخ متناسب اسرائیل» همه ضروری است.
بلینکن با وزیر امورخارجه ترکیه دیدار کرد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در آخرین توقف سفرش در سراسر خاورمیانه با هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در ساختمان این وزارتخانه در آنکارا دیدار کرد.
براساس یادداشت وزارت امور خارجه، این دیپلمات ارشد آمریکا در مورد وضعیت انسانی در منطقه محاصره شده غزه و لزوم جلوگیری از گسترش درگیری با آقای فیدان گفتگو خواهد کرد.
بلینکن «بر اهمیت حفاظت از جان غیرنظامیان در اسرائیل و نوار غزه تاکید خواهد کرد» و در عین حال «تعهد به تسهیل افزایش و ارسال مستمر کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان غزه» را اعلام خواهد کرد.
انتظار نمیرود که بلینکن با رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه که اقدامات اسرائیل را به شدت محکوم کرده و آن را «جنایت علیه بشریت» خوانده، دیدار کند.
اردوغان روز شنبه گفت که در حال قطع ارتباط با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است.
ترکیه میزبان برخی از رهبران حماس است و بلینکن بارها گفته که پس از حمله ۷ اکتبر به اسرائیل اوضاع نمیتواند به وضعیت قبل برگردد.
تعداد قربانیان فرانسوی در جنگ اسرائیل و حماس به ۴۰ نفر افزایش یافت
الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه روز دوشنبه گفت که از ابتدای حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، تعداد کشته شدگان فرانسوی به ۴۰ نفر رسیده است.
به گزارش رویترز، بورن همچنین گفت که هنوز ۸ شهروند فرانسوی مفقود هستند و برخی از آنها به گروگان گرفته شدهاند.
نخست وزیر دولت فرانسه گفت که «تعداد کشته شدگان، امروز صبح به ۴۰ نفر رسید و ۸ نفر هم مفقود شدهاند» که در میان آنها «بدیهی است گروگانهایی وجود دارند».
او اطمینان داد که «مذاکره ابتدا با مقامات اسرائیلی و همچنین با شرکای منطقه» در جریان است و «البته اولویت ما آزادی گروگانها است.»
اسرائیل «بهای» کشته شد سه کودک لبنانی را خواهد پرداخت
مقامات لبنانی اعلام کردند که حمله اسرائیل به یک خودرو در جنوب لبنان در روز یکشنبه باعث کشته شدن سه کودک و مادربزرگ آنها شده است. در عین حال ارتش اسرائیل هم اعلام کرد که حمله حزبالله یک شهروند اسرائیلی را کشته است.
حزبالله میگوید به این حمله اسرائیل با راکتانداز گراد به شهر کریاتشمونا پاسخ داده است.
این اولین باری است که حزبالله طی چهار هفته درگیری با نیروهای اسرائیلی استفاده از این سلاح خاص را اعلام میکند و بر خطرات تشدید تنشها تاکید دارد.
حسن فضلالله، نماینده مجلس حزبالله گفت که «دشمن بهای جنایات خود علیه غیرنظامیان را خواهد پرداخت.»
نیروهای هوایی اردن تجهیزات پزشکی را با استفاده از چتر نجات به غزه فرستاد
ملک عبدالله دوم در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که این کشور بستههای کمکهای پزشکی را به بیمارستانی در غزه فرستاده است.
ملکه رانیا، همسر پادشاه اردن که از پدر و مادری فلسطینی به دنیا آمده انتقادات صریحی را نسبت به اسرائیل بیان کرده است.
به گزارش پایگاه خبری آمریکایی «اکسیوس» ارسال این کمکها با همکاری ارتش اسرائیل انجام شده است.
با توجه به محاصره نوار غزه و بمباران شدید، ارسال کمک به این منطقه با سختیهایی همراه است. ارتش اردن در بیانیهای گفته است که تجهیزات پزشکی از طریق چتر نجات از یک هواپیمای نیروهای هوایی این کشور به منطقه غزه فرود آمده است.
کمکها از طریق گذرگاه مرزی رفح با مصر به داخل خاک غزه هم سرازیر میشوند، اما سازمان ملل گفته است که این کمکها ناکافی است. اسرائیل آب، سوخت و تجهیزات پزشکی را به روی غزه بسته است.
تقسیم شهر غزه به دو قسمت شمال و جنوب
ارتش اسرائیل اواخر روز یکشنبه اعلام کرد که شهر غزه را کاملا محاصره و این نوار ساحلی را به دو بخش تقسیم کرده است. ارتباط در این منطقه برای سومین بار از زمان شروع جنگ به طور کامل قطع شده است.
آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت که دریادار دانیل هاگری به خبرنگاران گفته است «امروز غزه به شمال و جنوب تقسیم شده است.» او بعد هم این را «مرحلهای مهم» در جنگ اسرائیل علیه حماس در منطقه عنوان کرد.
رسانههای اسرائیلی گزارش دادهاند که پس از انفجارهای شدید در شمال غزه در شب گذشته، نیروهای نظامی تا ۴۸ ساعت دیگر وارد این شهر خواهند شد.
«قطع ارتباط» در سراسر غزه توسط گروه حمایت از دسترسی به اینترنت «نت بلاکز» گزارش شده و توسط شرکت مخابراتی فلسطینی پالتل هم تایید شده است.
تدروس آدهانوم، رییس سازمان جهانی بهداشت گفت که گزارشهای مربوط به قطع ارتباط در غزه و همچنین «بمباران شدید» این منطقه «بسیار نگرانکننده» است.
او خواستار بازگشت «فوری» همه کانالهای ارتباطی شد.
او گفت: «بدون ارتباط، افرادی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند، نمیتوانند با بیمارستانها و آمبولانسها تماس بگیرند.»
رئیس سازمان سیا دوشنبه به اسرائیل و دیگر کشورهای خاورمیانه سفر میکند
روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد، ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) روز دوشنبه به اسرائیل سفر میکند تا در مورد جنگ و مسایل امنیتی گفتگو کند.
این روزنامه آمریکایی همچنین به نقل از یک مقام ایالات متحده که نامش فاش نشده است، خبر داده که آقای برنز همچنین در دیگر کشورهای خاورمیانه برای گفتگو درباره وضعیت غزه توقف خواهد کرد.