آفتابنیوز :
آفتاب: صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که بحران اقتصادی جهان تا کنون4100 میلیارد دلار برای بانکها و موسسات مالی زیان به بارآورده است.
صندوق بینالمللی پول جدیدترین گزارش خود به نام «گزارش ثبات مالی جهانی» را منتشر کرد که بر اساس این گزارش بحران اقتصادی جهان تا کنون 4100 میلیارد دلار برای بانکها و موسسات مالی جهان زیان به بار آورده است.
در میان نهادهای مالی، بانکها با بیشترین زیان مواجه شدهاند. دو سوم زیان 4100 میلیارد دلاری نهادهای مالی مربوط به بانکها بوده است و بقیه این رقم مربوط به شرکتهای بیمه، صندوقهای بازنشستگی و دیگر نهادهای مالی بوده است.
این گزارش با انتقاد از عملکرد ضعیف دولتها در مقابله با بحران مالی از آنها خواسته است گامهای جسورانهتری را برای نجات نهادهای مالی خود بردارند. ملی کردن بانکها به عنوان یک راهکار مهم در این زمینه پیشنهاد شده است.
به عقیده تحلیلگران حمایت صندوق بینالمللی پول از ملی کردن بانکها به معنای اصلاح رویکرد این سازمان در قبال اقتصاد لیبرالی است و طرح چنین بحثی از سوی یک نهاد اقتصادی بینالمللی مثل صندوق بینالمللی پول نشان دهنده عمق بحران در درون اقتصادهای لیبرالی غربی است.
صندوق بینالمللی پول در ادامه گزارش خود عملکرد دولتها برای تمیز کردن داراییهای بد و نجات موسسات مالی را انفعالی و ناکافی دانسته و بر ضرورت اتخاذ اقدامات قاطعانهتر از سوی آنها تاکید کرده است.
علاوه بر ملی کردن بانکها تزریق پول به بانکها یک راهکار دیگر از سوی صندوق بینالمللی پول عنوان شده است. بر اساس این گزارش دولت امریکا باید 275 میلیارد دلار، منطقه یورو 375 دلار و انگلیس 125 میلیارد دلار به بانکهای خود تزریق کنند تا از فروپاشی نظام مالی در این کشورها جلوگیری شود و وضعیت عادی به آن بازگردد. نیاز نهادهای مالی کشورهای در حال توسعه در این زمینه نیز جمعا 1800 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
تغییر مقررات مالی جهان موضوع مهم دیگر در گزارش جدید صندوق بینالمللی پول است که بر اساس آن نظامی دو وجهی در این زمینه پیشنهاد شده است.