منصور شیشه فروش افزود: این مدرسهها در اصفهان، پیربکران، برخوار و فلاورجان واقع شده است.
وی با بیان اینکه فرونشست زمین به اراضی کشاورزی، اماکن مسکونی و راهها خسارت زیادی وارد میکند، ادامه داد: استان اصفهان ۳۵ دشت دارد که از این تعداد ۲۵ دشت دچار فرونشست بین پنج تا ۱۸ سانتیمتری شده و ۲۹ دشت تحت تاثیر افت سطح آب زیر زمینی قرار گرفته است.
شیشه فروش گفت: مطالعات نشان میدهد که دشتهای بسیاری مانند مورچه خورت، اردستان، دشت مهیار جنوبی، نجفآباد، کوهپایه، سِجزی، بادرود کمچه، چادگان، کاشان، میمه، علویجه، کَرون و سمیرم با افت سطح آب زیر زمینی روبهرو هستند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان نیز چندی پیش گفت: در مجموع ۴۰ مدرسه استان با ۴۰۸ کلاس بر اثر فرونشست دچار آسیب شده است.
مجید نسیمی افزود: از این تعداد ۹ مدرسه با ۱۰۸ کلاس که در برگیرنده چهار هزار و ۸۳۰ دانش آموز است بهعلت فرونشست به ترمیم و مقاوم سازی نیاز دارد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان خاطرنشان کرد: این مدارس در ناحیه چهار و پنج اصفهان و شهرستانهای برخوار، فلاورجان و شاهین شهر و میمه قرار دارند.
وی همچنین تعداد مدارس خطر آفرین استان را ۹۴ مدرسه با ۷۳۳ کلاس درس اعلام کرد و گفت: از این تعداد برای ۴۶ مدرسه با ۳۵۳ کلاس، دستور تخلیه فوری صادر شده است.
اصفهان با موارد متعدد فرونشست، امروز استانی با وضعیت قرمز در این زمینه است که وضعیت آن از هشدار گذشته و به بحران تبدیلشده است.
کارشناسان، خشکسالی طولانیمدت، برداشت بیرویه آب از سُفرههای زیرزمینی و همچنین حذف جریان آب رودخانه زایندهرود از دل شهر، را از عواملی میدانند که باعث وقوع و شدت گرفتن فرونشست زمین در این منطقه شده است.
بر اساس آمار و اطلاعات سازمان زمینشناسی اصفهان، در سال ۹۵ فقط ۲ درصد از مساحت این استان با فرونشست زمین درگیر بود، درحالیکه بر اساس نتایج آخرین مطالعات، اکنون حدود ۱۰ درصد از مساحت اصفهان، در شرایط خطرناک فرونشست قرارگرفته است.
حدود یک میلیون دانشآموز در بیش از ۶ هزار واحد آموزشی در استان اصفهان تحصیل میکنند.