علیرضا جعفری، مدیرکل خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران در مورد تاثیرات قراردادن به موقع در سطلهای زباله توسط شهروندان اظهار کرد: اگر مردم زباله را در ساعت مناسبی در جایگاه قرار دارند هم در هزینهها و هم در پاکسازی شهر و هم در زیبایی منظر شهری و نظافت شهر بسیار کمک میکند اگر شهروندان ۹ شب تا ۳ صبح که زمان جمع آوری زباله در سطح شهر است، این کار را انجام دهند بسیار کمک کننده است.
وی افزود: ساعت ۹ شب ۷۰۰ دستگاه خودرو در سطح شهر راه میافتند و این ماشین آلات زباله را از شهر جمع میکند، اما بعضاً میبینید که صبح شهروندان زمانی که میخواهند به محل کارشان بروند کیسههای زباله را نیز همراه خود میآورند و در آن زمان در داخل سطلها میاندازند و همین میشود که در برخی از اوقات شما مشاهده میکنید که ساعت ۹ و ۱۰ صبح انگار اصلاً زباله تخلیه نشده است و این به همین دلیل است که حجم زبالهای که در صبح به مخزن وارد میشود تا شب جمع آوری نمیشود و این مشکل ساز است.
مدیرکل خدمات شهری با اشاره به اینکه اگر شهروندان واقعاً رعایت بکنند و در زمان مناسب زباله را در مخزن انجام دهند، ادامه داد: دیگر در سطح روز همچین صحنههایی را نمیبینیم. غیر از این زبالهها بعضاً داخل انهار تخلیه میشود. هم زبالههای خانگی و هم ضایعات میوه فروشی کارهای خدماتی و ... به داخل انهار میرود و این زباله در زمان بارندگی برای ما مشکل ایجاد میکند و هم زمانی که وارد کانالها میشود مشکلات عدیدهای را در پی دارد. اگر زبالهها از ساعت ۹ شب به بعد بیاید بیرون مطمئن باشید تا ۷۰ درصد از مشکلات زباله در سطح شهر ما حل خواهد شد.
جعفری خاطرنشان کرد: ما چهار بار طی روز جمع آوری زباله را انجام میدهیم از ۹ شب تا ۳ صبح از ۳ صبح تا ۷ صبح دوباره از تا ۱۲ ظهر تا ۲ بعد از ظهر تا ۶ بعد از ظهر و از ۶ بعد از ظهر تا ساعت ۹ ما جمع آوری زباله را داریم.
جعفری ادامه داد: بعضاً همکاران ما در برخی از نقاط شهر بین ۳۰ تا ۳۵ متر تا ۷۰ متر باید زیر زمین بروند تا بتوانند این زبالهها و ذرات زائد و فضولات را از کانال خارج بکنند که اگر یک مقداری این مسئله رعایت شود و در این خصوص از ورود زباله و ضایعات و فضولات غیر مجاز به داخل شبکه جلوگیری شود، کمک بزرگی است. در واقع این شبکه، امنیت شهر تهران را فراهم میکند و اگر خدایی نکرده در زیر زمین مشکلی پیش بیاید، در هر نقطهای از شهر خسارات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. معضلی که ما در خصوص این کانالها داریم بیشتر ورود غیر مجاز فاضلاب اعم از فاضلاب خانگی و اداری و... است. ما در پایشهایی که داریم این فاضلاب را شناسایی میکنیم و آنها را مسدود میکنیم و آنها را هدایت میکنیم که از کانالهای خودشان و در شبکه فاضلاب منتقل شوند و نه در آبهای سطحی و زیر سطحی.