داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در دیدار با آیتالله حسینی بوشهری، محدودیت منابع را بزرگترین چالش این سازمان دانست و گفت: به علت محدودیت منابع، باید نیازها را اولویتبندی کنیم. اولویت اصلی دولت، ایجاد ثبات فراگیر و مستمر در اقتصاد است، چون تورم بالا در چند سال گذشته برای مردم، بخصوص اقشار کمدرآمد، آزاردهنده شده است.
او با اشاره به سیاست دولت در ایجاد ثبات و آرامش در قیمتها، بیان کرد: سال گذشته به علت حذف ارز حمایتی، فشار اقتصادی زیادی بر مردم تحمیل شد که پیرو آن امسال سیاست کنترل تورم و مدیریت اثرات ناشی از افزایش نرخ ارز اجرا شد که البته هنوز نتایج رضایت بخشی را به دنبال نداشته است.
معاون رئیس جمهوری ناترازی و کسری بودجه را یکی از عوامل مؤثر در ایجاد تورم در جامعه دانست و افزود: امسال تلاش کردیم هزینهها را با درآمدها همسانسازی کنیم و برخی هزینهها را کاهش دهیم تا دولت مجبور به انجام اقدامات تورمزا نشود.
تحقق نیافتن ۲۸ درصدی منابع بودجه امسال
منظور گفت: متأسفانه ۲۸ درصد از منابع بودجه امسال محقق نشده است. تلاش کردیم در لایحه بودجه سال آینده، منابع درآمدی دولت را به صورت واقعی ببینیم که در نتیجه آن، میزان برخی درآمدها را در لایحه بودجه کاهش دادیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزایش نرخ ارز را دیگر عامل ایجاد تورم در کشور ارزیابی کرد و افزود: نرخ ارز برای کالاهای اساسی در سال آینده مانند امسال، ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شد.
وی کنترل ترازنامه بانکها بهعنوان یکی از عوامل مؤثر در ایجاد تورم را اقدام بعدی در راستای مدیریت ریشههای تورم در کشور دانست و اضافه کرد: بخش بزرگی از تسهیلات بانکها به سمت تولید و بخش مولد اقتصاد هدایت میشود.
برنامهریزی برای تکمیل پروژههای نیمهتمام، کاهش نرخ بیکاری به هشت درصد، تعیین تکلیف منوریل و فرودگاه قم، تکمیل راههای مواصلاتی، فاضلاب، بیمارستانها، مراکز درمانی و توسعه مدارس و مراکز آموزشی استان قم، از جمله دیگر سرفصلهای گزارش رئیس سازمان برنامه و بودجه در این جلسه بود.