آفتابنیوز : آفتاب: رئیسجمهور اخیرا در سخنانی در اسلامشهر درباره قصد دولت نسبت به پرداخت 60 هزار تومان به 50 میلیون ایرانی در قالب هدفمند کردن یارانهها سخن گفته بود به اعتقاد وی در صورت تصویب مجلس با پرداخت 60 هزار تومان به هر یک از اعضای خانواده 5 نفری 300 هزار تومان به چنین خانوادهای تعلق میگیرد.
شعار تبلیغاتی احمدینژاد مشخص شد: هر ایرانی 60 هزار تومان [+]
تحلیل شیرکوند درباره طرج هر ایرانی 60 هزار تومان [+]
فرشاد مومنی: احمدینژاد صادقانه به اشتباهش اعتراف کند [+]به گفته رئیسجمهور مجموع هزینه یک خانوار 5 نفره برای استفاده از برق، آب، گاز و بنزین آزاد در ماه بیش از 100 تا 120 هزار تومان نخواهد شد که با پرداخت 60 هزار تومان به هر یک از اعضای چنین خانوادهای 300 هزار تومان دریافت میکنند و حتی مبلغ 200 تا 170 هزار تومان نیز برای آنها باقی میماند.
در این ارتباط یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است اگر رئیسجمهور تنها به قبض برق یک خانواده که در آن مبلغ یارانه پرداختی از طرف دولت درج شده است دقت میکرد متوجه میشد که چنین محاسبهای اشتباه است.
پیمان فروزش در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب درباره آنچه که رئیسجمهور تصمیم دولت برای پرداخت 60 هزار تومان به 70 درصد مردم اعلام کرده است گفت: «این تنها نظر آقای احمدینژاد است و نمایندگان هنوز منبع مالی را ندیدند که بر اساس آن بخواهند به چنین هزینههایی رای دهند».
وی افزود: «از سوی دیگر هنوز مجلس هیچ مصوبه درباره هدفمند کردن یارانهها نداشته که بر اساس آن بتوان قول یا قراری را مطرح کرد. بنابراین سخنان رئیسجمهور را میتوان یک نظریه دانست که میتواند در دوران انتخابات هر فردی برای تبلیغ مطرح شود».
وی افزود: «این مسئله اولین بار از سوی آقای کروبی در انتخابات ریاستجمهوری دوره گذشته مطرح شد و اکنون از آن کپیبرداری شده است».
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم تاکید کرد: «نکته دیگر این است که اگر پرداخت نقدی یارانهها مطرح میشود باید دید که بر اثر آن نقدینگی و تورم به چه میزان افزایش مییابد».
فروزش گفت: «از سوی دیگر اگر به خانوادههای پنجنفری مورد اشاره رئیسجمهور مراجعه و قبض برق آنها رویت شود متوجه خواهیم شد که چه مبلغی رقم اصلی و چه مبلغی یارانهای است که توسط دولت پرداخت میشود. بر این اساس 100 تا 120 هزار تومانی که رئیسجمهور معتقد است یک خانواده 5 نفری برای گاز، برق و بنزین آزاد پرداخت میکند تنها صرف هزینه برق بدون یارانه آنها میشود».
فروزش گفت: «تا زمانی که آثار و تبعات سناریوهای مختلف که در مورد یارانهها از طرف دولت مطرح میشود مورد بررسی قرار نگیرد و جامع هدف به طور کامل شناسایی نشود اینگونه سخنان ممکن است موجب تشویش اذهان عمومی شود و مردم تصور کنند که مجلس مانع پرداخت پول به آنها است».
وی افزود: «مجلس بر اساس شرایط و مقتضیات جامعه در مورد لایحه هدفمند کردن یارانهها تصمیم نهایی را اتخاذ میکند».
این نماینده در پاسخ به اینکه سخن گفتن در مورد پرداخت وجه نقد به طور ماهانه تا چه پایه و اساسی علمی دارد گفت: «اینکه مردم را دچار این تصور کنید که بدون هیچ تحرکی ماهانه پولی از دولت دریافت میکنند درست نیست. ما باید زیرساختها را به گونهای آماده کنیم که در جامعه تولید ثروت شود که آن تولید ثروت درآمد برای مردم ایجاد کند».
وی افزود: «این که حاکمیت بخواهد مردم را به خود و کمیته امداد یا بهزیستی وابسته کند، نگاه درستی نیست».
عضو کمیسیون اقتصادی درعین حال تصریح کرد: «البته چنین برنامههایی در مورد بیکاران جامعه همچون کشورهای توسعه یافته قابل قبول است اما حتی آنها نیز در کنار پرداخت حقوق بیکاری به دنبال تولید ثروت در جمعه هستند».
فروزش گفت: «اینکه گفته میشود تصمیم داشتیم به 7 دهک جامعه وجه نقد پرداخت کنیم، فارغ از میزان اجرایی بودن آن به این معنی است که 40 میلیون نفر از اعضای یک جامعه وابسته به دولت شوند. از طرف دیگر اکنون یارانهها به مصرفکنندگانی که برخی از آنها نیازمند نیستند تعلق میگیرد در حالی که یارانه باید به تولید و تولیدکنندگان داده شود تا به زیرساختهای اقتصادی تزریق شود، در حالی که در صورت پرداخت نقدی باز هم یارانه را به مصرفکننده میدهیم. که در این صورت نه تنها اصلاح الگوی مصرف صورت نمیگیرد بلکه بخشی از مصرفکنندگان را وابسته به دولت میکنیم. با اینکار در واقع ما کندی و تنبلپروری را تبلیغ و تشویق میکنیم که ضد بهرهوری در یک سیستم اجتماعی است».