غلامرضا کردافشاری مدرس دانشکده طب سنتی درباره فشارخون اظهار داشت: فشار خون بالا در مواقعی به دلیل زیادی خون در بدن است. زیادی خون در بدن موجب سرخ شدن چشمان و گلگون شدن صورت میشود همچنین چنین فشارخونی به راحتی کاهش پیدا نمیکند.
به گفته وی سکتههای قلبی، مغزی و خونریزی به دلیل فشارخون بالا ناشی از افزایش خون در بدن است. اگر این باشد تدابیری دارد که کم کردن خون به وسیله خون دادن و فصد مفید است و به این صورت خون را از سمت سر به قسمتهای دیگر بدن مثل پا هدایت میکنند البته میتوان حجامت کرد که زمانهای خاصی هم دارد.
این مدرس دانشکده طب سنتی عنوان کرد: مصرف موادغذایی که جوشش خون را در مزاجهای گرم فرو مینشاند. نسخهای که زکریای رازی در کتاب الحاوی برای درمان اینگوه فشارخون آورده این است که تخم گشنیز نیم کوب را یک هفته یا ده روز یا ماه به صورت خیس کرده و بعد شیره آن را بکشند و مصرف کنند. روزی یکی دوبار این کار را انجام دهند به بهبودی فشار خونشان کمک میکند.
کردافشاری بیان داشت: شربت لیمو یا شربت زرشک مصرف کنند که جوشش و حرارت خون را کاهش دهد همچنین مصرف کاسنی برای این افراد مفید است؛ این افراد میتوانند ماءالجبن و ماءالشعیر طبی مصرف کنند.
وی ادامه داد: خود سیب میتواند فشار خون را اصلاح کند. در رفع فشارخونهای گرم خیلی تدابیر وجود دارد، حلیله زرد میتواند موثر باشد و فشارخون گرم را حرارت را فرو مینشاند.
این مدرس دانشکده طب سنتی اضافه کرد: برای رفع فشارخونهای سرد توصیه شده شبی ۵ گرم حلیله سیاه خورده شود؛ پودر کنند. میتوانند با عسل یا غذای دیگر مخلوط و مصرف کنند یا این که توصیه شده از سیاه دانه استفاده کنند.
کردافشار خاطرنشان کرد: به لیمو گیاه بسیار معطر و خیلی خوشمزه است که در فشارخونهای سرد خیلی مؤثر است و استفاده از غذاهای مختلف مثل سوپهایی که با گشنیز طبخ میشود همچنین رژیم سیب و کم غذا خوردن و ورزش کردن میتوانند برای رفع فشارخون باشد.