آفتابنیوز :
آفتاب: مهندس میرحسین موسوی با تاکید بر اینکه معیار حال فعلی افراد است گفت: «باید ببینیم چه وعدههایی دادهایم و الان در چه نقطهای ایستادهایم. درست است معیار حال فعلی افراد و حال فعلی دولتها است، یعنی باید ببینیم که چه افتخاراتی در سطح جهان آفریدیم و چه قدمهایی برای دور شدن از خطر برداشتهایم».
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، میرحسین موسوی در سفر خود به استان مرکزی و در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اراک خاطر نشان کرد: «
باید ببینیم چه کسانی را در هیأت دولت به کار گرفتهایم و آیا این اقدامات با ادعاهای اولمان در مقابل خدا و ملت یکسان است».
میرحسین تاکید کرد: «بهتر است بیشترین وقت را برای پاسخ دادن به سوالات دانشجویان اختصاص دهیم. چرا که در فضای دانشگاهی باید فضا باز باشد و همه حرفها به جرأت گفته و شنیده شود».
وی افزود: «مهمترین مسئله ما رهایی از ترس است و دانشگاه پیشگام این رهایی بوده است. همه جناحها و گروهها باید بیایند و حرفهایشان را بزنند بنده به تمام سوالات دانشجویان پاسخ خواهم گفت.»
میرحسین موسوی در ادامه سخنرانی در دانشگاه آزاد اسلامی اراک و در پاسخ به سوالات دانشجویان تاکید کرد: «
بارها مخالفتم را با بازداشتهای سیاسی اعلام کردم، ما جامعه بزرگی داریم به عنوان دانشجو که باید راه نقد آزادانه دانشجویان و دانشگاهیان را باز کنیم تا دیگر شاهد اخراج اساتید و بازنشسته کردن آنها، همچنین ستارهدار کردن دانشجویان نباشیم».
میرحسین در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که وی را متهم به دراز کردن دست دوستی به سوی آمریکا متهم کرد، گفت: «من نه نامهای به اوباما فرستادم و نه ریاستجمهوریاش را به او تبریک گفتم. احتمالاً این دانشجو شخص دیگری را اشتباه گرفته است. چرا تلاش میکنید که حرف در دهان دیگران بگذارید».
وی در خصوص مسئله فلسطین نیز اظهار داشت: «در دورهای از انقلاب تصمیم گرفته شد اجماعی صورت گیرد که هر زمان در مورد فلسطین صحبت شد، بگوییم مطابق هنجارهای بینالمللی باید سرنوشت فلسطینیان را خودشان یعنی هر کس با یک رای مشخص کند. این مواضع بود تا اینکه دولت جدید آمد و با شعارهای احساسی در مورد فلسطین آن فضاحت را به بار آورد».
نخستوزیر دوران دفاع مقدس تصریح کرد: «شما باید از عقل جمعی استفاده کنید شما حتی برای پیاده کردن ایدههای خود از عقل جمعی استفاده نمیکنید».
وی همچنین در پاسخ به سؤال یکی دیگر از دانشجویان تاکید کرد: «من گفتهام اصلاحطلب اصولگرا هستم. این شعاری است که حیثیت من را حفظ میکند. ما باید همه گروههای علاقهمند به نظام را قانع و به هم نزدیک کنیم. این شعار را من از امام(ره) یاد گرفتهام و با همه اصلاحطلبان دوست هستم و دستم را به سوی همه گروهها دراز کردهام. ملت ما میتواند در یک جمله هم از جمهوریت و هم از اسلامیت دفاع کند».
وی مفقود شدن میلیاردها دلار را یک زنگ خطر دانست و افزود: «در دولت آینده شاهد این وضعیت نخواهیم بود. نداشتن برنامه و حرکت در جهت تصمیمات عاقلانه از مشکلات عمدهای است که ایرانیان با تمسک به آن در سطح جهان مورد تهدید واقع میشوند».
مهندس میرحسین موسوی خاطر نشان کرد: «ما پشت دروازههای پیمان شانگهای در منطقه نگهداشته شدهایم. همه کشورهای آسیای مرکزی و روسیه و چین اگر دلایل ایستادگیشان مقابل ایران را بررسی کنید خواهید دید فقط به خاطر هیاهوهایی است که ایجاد شده و آنها در فضای بینالمللی حاضر به قرار گرفتن در کنار ایران نیستند».
وی افزود: «ما باید زمینه فساد را در کشور کم و امکان جرمخیزی را کاهش دهیم. اقتصاد صدقهای پایه فساد در کشور است و باید درست کردن مقررات و قوانین همچنین ایجاد شرایط کسب و کار با فساد مبارزه کنیم. نه اینکه اینچنین با مدیران صاحب علم و سلیقه تسویه حساب کنیم».
میرحسین موسوی در ادامه اظهاراتش در پاسخ به سؤالی در مورد موضع خود در مورد دانشجویان ستارهدار گفت: «من معتقدم محیط دانشگاه باید آزاد باشد چرا که هر نوع نگاه امنیتی به دانشجو به نفع نظام نیست».
وی افزود: «
با بازنشسته کردن اساتید مخالفم و آن را ظلم در حق اساتید میدانم».
میرحسین ادامه داد: «در دولت آینده وزارت علوم نیز متناسب با ذهنیتی که عرض کردم تشکیل خواهیم داد».
نخستوزیر دوران دفاع مقدس در پاسخ به سؤالی در خصوص نداشتن رسانه برای انتقال پیام خود به مردم گفت: «این یکی از مشکلاتی است که با آن روبهرو هستیم و اما
در مجموع معتقدم که باید کانالهای تلویزیونی آزاد داشته باشیم. همچنین باید بگویم که حتی در سال 67 از این ایده خود دفاع کردم و کماکان در حد توان آن را دنبال خواهم کرد».
میرحسین موسوی در خصوص عملکرد رسانه ملی گفت: «متأسفانه رسانه ملی یک طرفه عمل کرده و من اتکایی به آن ندارم. چرا که اتکای من به کسانی است که به فضای آزاد معتقدند و همچنین شما دانشجویانی که به خانوادههای خود باز خواهید گشت، پیامرسانان خوبی برای من خواهید بود. و من به جرات میگویم هر کسی یک رسانه در فضای غیبت رسانه ملی است و بنده
امید دارم همین رنگ سبزی که شما در دست دارید، تمام ایران عزیز را در بر گیرد».
میرحسین در پاسخ به سوالی در خصوص وعدههای انتخاباتی گفت: «بارها گفتهام در کشوری که منابع کمیابی داریم اگر بنده از تریبونی برخوردارم باید از آن برای اهداف درازمدت ملت استفاده کنم، اما اگر آن را در خدمت اغراض کوتاه مدت برای فریب دادن مردم استفاده کنیم به مردم ظلم کردیم و این بزرگترین فساد در کشور است».
وی افزود: «باید وعدهای داد که بتوان آن را اجرا کرد. سؤال مردم این است که آن پول نفتی که قرار بود سر سفرهها بیاید چه شد و چرا نیامد».
داوطلب دهمین انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به سؤال نماینده بسیج دانشجویی در خصوص اظهار موضع مهندس میرحسین موسوی درباره نهضت آزادی و سازمان مجاهدین انقلاب پرسید، میرحسین موسوی در پاسخ گفت: «به کرات و تمام محافل این سوالات از من پرسیده شده و من از همه میخواهم که برای جویا شدن از مواضع من در قبال این گروهها به سایتهای «کلمه» و «قلم» مراجعه کنند».
میرحسین موسوی در خصوص دخالت نظامیان در انتخابات گفت: «حضرت امام(ره) به صراحت گفتهاند که نظامیان حق ورود به عرصه انتخابات را ندارند به این معنا که سازمانهای نظامی نمیتوانند در امور مربوط به حقوق مردم دخالت کنند».
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با افراد تندروی کارگزاران، مجاهدین و مشارکت چه خواهید کرد گفت: «بنده به عرصه آمدهام تا از همکاری همه نیروهای فعال استفاده کنم. اما وامدار کسی نیستم و یقین دارم که هر تشکلی که دلش برای ملت بتپد با مردم خواهد بود».
وی اظهار داشت: «با بسیج مخالفتی ندارم و معتقدم بسیج باید مدافع منافع قشر مستضعفین، فقرا و شهدا باشد، چنین بسیجی برای ما عزیز است».
وی ادامه داد: «کسی که خود را بسیجی بداند و از شعار امام(ره) درباره بسیج تخطی کند بسیجی نیست». وی به بسیجیان توصیه کرد: «بسیج باید از رای ملت حراست کند اگر چه برخلاف عقیدهاش باشد».
میرحسین موسوی پس از سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد برای دیدار با مردم اراک به ورزشگاه این شهر رفت.