در ادامه این گزارش ادعا شده است: این پهپاد با نام «شاهد ۱۰۷»، یک هواپیمای بدون سرنشین «انتحاری» و «شناسایی» توصیف شده است که گمان میرود مجهز به فناوری برای جستجوی اهداف با ارزش میدان نبرد مانند راکتاندازهای چندگانه انگلیسی و آمریکایی باشد. این سامانهها توسط نیروهای اوکراینی در جبهههای جنگ استفاده میشوند.
این منبع به اسکای نیوز گفته است که «چند واحد» از این پهپاد ویژه طراحیشده احتمالا در معاملهای به ارزش بیش از ۲ میلیون دلار به روسیه واگذار شدهاند.
به نوشته یورونیوز؛ اوکراین و متحدان غربی آن قبلاً تهران را متهم کرده بودند که صدها پهپاد تهاجمی شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را در اختیار مسکو گذاشته است. این پهپادها «انتحاری» نامیده میشوند، زیرا به سمت هدف پرواز کرده و به هنگام اصابت منفجر میشوند.
روسیه از ترکیبی از حملات پهپادی و موشکی برای نفوذ به پدافند هوایی اوکراین استفاده میکند و در ماههای گذشته حملات مرگباری را علیه اهداف غیرنظامی و نظامی در سراسر این کشور ترتیب داده است.
منبع امنیتی به خبرگزاری اسکای نیوز گفته است که پهپاد جدید با طول حدود ۲.۵ متر و طول بال ۳ متر از خانواده هواپیماهای بدون سرنشین شاهد ۱۰۱ است و دم «وی» شکل (V) دارد. این پهپاد میتواند از روی یک وسیله نقلیه پرتاب شود و برد آن ۱۵۰۰ کیلومتر تخمین زده شده است.
تصور میشود که این سری پهپادها به یک فرستنده پخش زنده برای انتقال ویدئو مجهز شده باشند. چنین قابلیتی به این معنی است که این پهپادها میتوانند برای شناسایی تسلیحات در خط مقدم اوکراین و هدف قرار دادن آنها مورد استفاده قرار گیرند.
این منبع همچنین مدعی شده است که نیروهای امنیتی ایران برای روسها در یک پایگاه هوایی در مرکز ایران پروازهایی آزمایشی از پهپادهای شاهد ۱۰۷و شاهد ۱۰۶ را ترتیب دادهاند.
ایران و روسیه هنوز به این گزارش واکنشی نشان ندادهاند.
در ماه سپتامبر، رئیس جمهور ایران ارسال هواپیماهای بدون سرنشین یا سلاحهای دیگر را برای استفاده در اوکراین به روسیه تکذیب کرد. ابراهیم رئیسی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفته بود «ما مخالف جنگ در اوکراین هستیم.»
یک منبع اوکراینی با ابراز نگرانی نسبت به خبر ساخت پهپادهای جدید مدعی شد: «روسیه تکیه زیادی به پهپادهای ایرانی دارد و دائماً آنها را مدرن میکند. آنها تلاش دارند این پهپادها را چابکتر کنند تا نیروهای دفاعی اوکراین مجبور شوند از سیستمهای دفاع هوایی گرانتر خود استفاده کنند.»
گفته میشود روسیه اکنون در تاسیساتی در منطقه تاتارستان در ۷۰۰ کیلومتری شرق مسکو پهپادهای شاهد ۱۳۶ را مونتاژ میکند. گمان میرود ظرفیت تولید این پهپادها تا سال ۲۰۲۵ به ۴ هزار عدد در سال برسد.
منبع امنیتی اوکراینی همچنین به اسکای نیوز گفته است بنابر اطلاعات درز کرده، ایران قرار است به زودی سامانههای موشکی زمین به زمین بالستیک کوتاهبرد با برد بیشتر از ۳۰۰ کیلومتر را در اختیار روسیه قرار دهد.
فابیان هینز، پژوهشگر بینالمللی در موسسه مطالعات استراتژیک، این نوع سیستمها میتوانند شامل موشکهای تاکتیکی کوتاهبرد «ابابیل» یا «فاتح» باشند که از ۳۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر برد دارند.
رهگیری موشکهای بالستیک سختتر است و همین امر ارتش اوکراین را مجبور خواهد کرد تا از تعداد محدودی از موشکهای دفاع هوایی پاتریوت ارائهشده توسط ایالات متحده، که برد محدودی دارند، برای مقابله با آنها استفاده کند.
به گفته آقای هینز این موشکهای پاتریوت «نمیتوانند از هر نقطه در اوکراین در برابر حملات موشکی بالستیک محافظت کنند و بنابراین روسها میتوانند از این وضعیت برای ایجاد ویرانی بسیار زیاد برای مثال در مورد زیرساختهای غیرنظامی استفاده کنند.»