حجتالاسلام و المسلمین عباسعلی باباگلزاده، پژوهشگر دینی و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در یادداشتی نوشت: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ * کَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اللّهِ أَنْ تَقُولُوا ما لا تَفْعَلُونَ».ای کسانی که ایمان آوردهاید! چرا سخنی میگویید که بدان عمل نمیکنید؟ نزد خدا بسیار موجب خشم است که سخنی بگویید که خود عمل نمیکنید.
یکی از گناهان بزرگ و بسیار زشت، وعدههای دروغی است که به آنها عمل نمیشود. متأسفانه این وعدههای غیرعملی در زمان انتخابات افزایش پیدا میکند! مردم به این وعدهها اعتماد میکنند، اما بعد از مدتی مشاهده میکنند حرف با عمل یکی نیست! در جامعه، ناامیدی و بیاعتمادی به وجود میآید.
طبق اصول ۷۱ تا ۹۰ قانون اساسی، وظایف اصلی نمایندگان محترم مجلس، قانونگذاری و نظارت بر اجرای صحیح قانون و نظارت بر عملکرد دولت است.
شعارها، برنامهها و وعدههای انتخاباتی نامزدها و جریانهای سیاسی و احزاب که لیست انتخاباتی ارائه میدهند، باید در حوزه وظایف نمایندگی باشد. وعده اشتغال به افراد، تهیه مسکن، وام، پلسازی و جادهسازی و آسفالتکاری و از این قبیل وعده. ها، از وظایف نمایندگان محترم نیست؛ بلکه نشان از آن دارد که کاندیدای محترم بدون برنامه و شناخت از وظایف خود به دنبال بده بستانهای ناصواب است تا به هر نحو ممکن وارد مجلس شود؛ مثل دوره قبل که عدهای فریاد میزدند، ما یک خیزش هستیم، برای حل مشکل اقتصادی و نجات کشور برنامه داریم، ولی الآن نه اقتصاد توسعه پیدا کرد و نه تورم مهار شد؛ بلکه نرخ تورم هر سال رو به افزایش و سرسامآور گردیده، و رفع فقر مطلق، اینترنت رایگان، ساخت یک میلیون مسکن ... که وعده داده بودند و عنوان میداشتند: گرانی مرغ، تخم مرغ و گوشت و امثال اینها چه ربطی به تحریم دارد میگفتند: ما بدون رفع تحریم، با تکیه بر منابع داخلی و مدیریت قوی اقتصاد را سامان میدهیم.
آیا وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم بهتر از قبل شده است؟ آیا تحریمهای ظالمانه اثری نداشته؟ یا اینکه در اثر تحریم بر اقشار ضعیف و متوسط فشار مضاعفی ایجاد کرده است؟
در دو آیه از سوره "صف" که در ابتدای یادداشت آوردم، کسانی که حرف و عملشان یکی نیست، از طرف خداوند متعال به شدت مورد توبیخ قرار میگیرند. امیرالمؤمنین علی (ع) در فرازی از فرمان خود به مالک اشتر که در نامه ۵۳ نهجالبلاغه بدان اشاره شده است، میفرمایند: "از اینکه به مردم وعده بدهی و تخلف کنی، سخت بپرهیز؛ زیرا این موجب خشم عظیم در نزد خدا و مردم خواهد شد. " در حقیقت، در جامعهای که بین حرف و عمل فاصله باشد، نفاق، دورویی، و بیاعتمادی افزایش مییابد. از آنجایی که انتخابات مجلس شورای اسلامی را پیش رو داریم، نامزدهای محترم، وعدههایی بدهند که قابل اجرا و در حوزه کار نمایندگی باشد و با رعایت اصول اخلاق اسلامی و انسانی با صداقت، راستگویی و امانتداری به دنبال حل مسائل کشور باشند و اولویتشان را منافع ملی قرار دهند و منفعت شخصی منجر به این نشود که به مردم وعدههای دروغ بدهند. در واقع، هیچ قوم و گروهی با حرف و سیاهنمایی عملکرد دولتهای قبل، بدون عمل و آمارسازیهای غیرواقعی به سعادت و هدف دست پیدا نمیکند. به قول معروف: بار کج به مقصد نمیرسد.
در پایان و نتیجه مستحضر باشیم که امام حسن عسکری (ع) فرمودند: "جعلت الخبائث کلها فی بیت و جعل مفتاحها الکذب"؛ همه خبائث در خانهای نهاده شده؛ و کلید آن خانه، دروغ است.
پس دروغ کلید همه زشتیها و پلیدیهاست که از شر آن باید به خداوند متعال پناه ببریم.