سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح امروز در در بیست و ششمین گردهمایی سراسری ائمه جمعه کشور با اشاره به اثرگذاری و کارکردهای نمازجمعه گفت: جایگاه نمازجمعه بسیار اثرگذار است و هم کارکردهای متفاوتی دارد در حوزه مقاومت و ایستادگی و تبیین مسائل سیاسی و اجتماعی هم موثر است.
امامان جمعه پناه مردم و چهره امیدآفرینند
وی ادامه داد: حقیقتا آنچه رهبر اتقلاب از آن به عنوان قرارگاه فرهنگی و عبادی سیاس و اجتماعی و مقاومت نام برده اند، نام گذاری به حقی است.
رئیسی تاکید کرد: امامان جمعه پناه مردمند و شخصیتی که محوریت در استان و شهرستان دارند و چهره امیدآفرینند شناخته میشوند که در سختان و روشنگری هایشان امیدآفرینی میکنند و هم گرههای ذهنی افراد را که به هر دلیلی اعم از غفلت و ناآگاهی ایجاد شده را باز میکنند. ائمه جمعه در جایگاه نیروسازی برای کشور و نظام و دستگاهها قرار دارند و نقش آفرینی نمازجمعه در دفاع مقدس و سازندگی را دیده ایم در حال حاضر که در دوره عدالت و پیشرفت قرار داریم، ائمه جمعه هم در جایگاه تعلیم و تربیت نفوس مستعده و معرفت افزایی هستند و هم در جایگاه اجرای عدالت اجتماعی اقتصادی و فرهنگی همت میگمارند این تلاشها در مطالبه و پیگیری اجرای عدالت و مباره با فقر و فساد و تبعیض که شایسته نظام اسلامی نیست، موثرند این حساسیت ائمه جمعه نعمت الهی هم برای مسئولان است هم مردم. تذکرات ائمه جمعه برای مسئولان یک گوشزد است و برای مردم نیز نعمت از این جهت است که احساس میکنند دیده میشوند و عدالت خواهی و حق طلبی دارند، ائمه جمعه به عنوان چهره مصلح در جامعه شناخته میشوند که دنبال اصلاح واقعی هستند و دلسوزند. ائمه جمعه حقیقتا به دنبال اصلاح در امور اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هستند.
رئیس جمهور تصریح کرد: ائمه جمعه در حوزه مطالبه گری، اجرای عدالت و هم در حوزه مبارزه با فقر، فساد و ... حساسیت دارند و این یک نعمت الهی برای مسئولین و مردم است.
رئیس جمهور گفت: جایگاه نماز جمعه جایگاهی بسیار رفیع و اثر گذار است؛ هم در تبیین دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی و هم در تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که هم وضع موجود را به خوبی ترسیم کرده و هم چشم اندازی از آینده را ترسیم کرده است. مهمترین مولفه قدرت در کشور ما مردم، توانایی علمی و نظامی هستند. چرا باید در حوزه اقتصادی چشم به بیرون مرزها و اخم و لبخند آنها داشته باشیم؟ باید بتوانیم از این تولید قدرتی که مردم و امام و رهبری انجام دادند، صیانت کنیم. ما چه گفتمانی میتوانیم داشته باشیم جز گفتمانی که مردم از ما انتظار دارند جامه عمل بپوشانیم.
رئیسی تصریح کرد: گفتمان دولت سیزدهم گفتمان امام و رهبری است و سند این گفتمان بیانیه گام دوم است. تمام اقدامات دولت در همه حوزهها مستند به بیانیهگامدوم انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه نماز جمعه در دوره دفاع مقدس و سازندگی و امروز هم در دوره عدالت و پیشرفت نقشآفرینی کرده و میکند، گفت: ائمه جمعه در کشور هم در جایگاه تعلیم و هم در جایگاه تعدیل قرار دارند.
رئیس جمهور تاکید کرد: علمای ما همواره هم در جایگاه آگاهیبخشی و تربیت افراد مستعد بودند و هم در جایگاه اجرای عدالت و مبارزه با ناهنجاریهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی.
یک میلیون و ۹۰۰ هزار مسکن در حال ساخت است
وی گفت: نیاز کشور به ساخت سالی یک میلیون مسکن قطعی است و باید سالی یک میلیون واحد ساخته میشد که نساختند و ما کمبود داریم. باید این کمبود جبران شود، الان یک میلیون و ۹۰۰ هزار مسکن در حال ساخت در کشور داریم در برخی موارد به افراد زمین داده شده خصوصا در شهرهای کوچک که تأمین زمین راحتتر است در شهرهای مرکز استان دسترسی به زمین مقداری مشکلتر است، ولی کار در حال پیگیری است. ساخت واحدهای خودمالکی و نوسازی بافتهای فرسوده و مجتمعسازی هم شروع شده است.
رئیسجمهور تاکید کرد: از مهمترین دلایل تورم به گفته کارشناسان اقتصادی، مساله رشد نقدینگی است. رشد نقدینگی که ابتدای دولت سیزدهم ۴۲ درصد بود به ۲۷ درصد کاهش یافته است و هدفگذاری کردهایم که تا پایان سال به ۲۵ درصد کاهش یابد. رشد نقدینگی کاملا در کشور مهار شده است. یکی دیگر از علل افزایش نرخ تورم، ناترازی بانکهاست. دولت با همه توان تلاش میکند که بانکهای ناتراز یا از گردونه خارج شوند و یا انضباط مالی را رعایت کنند. چند بانک را از گردونه خارج کردیم و برای بقیه نیز هشدار صادر کردهایم. تیم اقتصادی و بانک مشخص شده که بر عملکرد آنها نظارت کند و اگر کوچکترین خطایی داشته باشند از گردونه خارج خواهند شد. بسیاری از عزیزان دولت گذشته خودشان به من گفتند که شما چه کار میخواهید انجام دهید در شروع کار؟ پاسخ دادم که توکل به خدا، اعتماد به نفس و اعتماد به داشتههای کشور راه را برای ما باز خواهد کرد.
رییس جمهور در ادامه گردهمایی سراسری نمایندگان، ولی فقیه و ائمه جمعه کشور گفت: دولت سیزدهم بدون استقراض چاپ پول با ایجاد درآمد برای کشور کسری بودجه ۴۸۰ میلیاردی را که در آغاز دولت با آن مواجه بود را پشت سر گذاشت و آنرا حل کرد، تلاش شد آنچه موجب تورم است را رفع کند. سال ۱۴۰۱ را بدون کسری بودجه پشت سر گذاشتیم و تلاش بر این است که در سال ۱۴۰۲ هم همینگونه عمل شود. همواره تلاش دولت بر این بوده تغایری بین درآمدها و مصارف وجود نداشته باشد. ما تلاش میکنیم هزینهها را افزایش ندهیم از مجلس هم میخواهیم کمک کند که ناترازی در بودجه نداشته باشیم، زیرا کسری بودجه سبب مشکلات میشود.
رئیسجمهور افزود: در سفرهای استانی یکی از بخشهای مورد توجه دولت، احیای تولیدیها و کارخانههای تعطیل و نیمهتعطیل است. از ابتدای دولت سیزدهم تا امروز ۶۵۰۰ کارخانه تعطیل و نیمهتعطیل به چرخه تولید بازگشته است، کارخانههایی که تجهیزات و سولههای آنها در حال خاک خوردن بود. آمار بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول گواه رشد اقتصادی در کشور است.
رئیسجمهور در ادامه گردهمایی ائمه جمعه کشور گفت: در حوزه سلامت کارهای زیادی در این دولت انجام شده و مراکز درمانی که سالیان سال در بخشهای مختلف کشور معطل مانده بود، در این دولت در حال عملیاتیشدن هستند. از همه تختهای بیمارستانی موجود در کشور، ۱۵ هزار تخت مربوط به دولت سیزدهم است، یعنی ۱۰ درصد تختهای بیمارستانی کشور مربوط به این دولت است. امروز بیمه سلامت در کشور بسیار توسعه یافته است و پزشک متخصص چند برابر گذشته در مناطق محروم حضور دارد.
حتی یک مورد دخالت امام جمعه در انتصابات دولتی نداریم
رئیسجمهور گفت: در دولت حتی یک مورد دخالت امام جمعه در انتصابات گزارش نشده است، فشار خستهکنندهای که بر مدیران دولتی از طرف برخی بخشها وجود دارد، در این حوزه وجود ندارد. این موضوع به معنی این نیست که ائمه جمعه ما دغدغه نداشته باشند، اما این دغدغه را به طریقی دیگر بیان میکنند.
بیست و ششمین گردهمایی سراسری ائمه جمعه کشور روز گذشته (۲۴ دی ماه) با حضور نمایندگان، ولی فقیه و ائمه جمعه کشور در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و با تجدید میثاق با امام مقاومت آغاز شد.
در این همایش به پاس قدردانی از نقش دستگاه دیپلماسی و وزیر امور خارجه، تندیس قدرشناسی ائمه جمعه ایران به امیرعبداللهیان اعطا شد و وی نیز این تندیس افتخار را به شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی اهدا کرد.
این گردهمایی تا روز سهشنبه ادامه دارد و با دیدار رهبری به پایان خواهد رسید.