آفتابنیوز : آفتاب: زهرا رهنورد با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی، گفت: «من در سال 57 در همین دانشگاه برای سخنرانیهای انقلابی مرتب حضور مییافتم. اکنون گویی یکبار دیگر آن روزها را با همان شور، نشاط و هیجان میبینم. ما به دنبال تغییر بودیم و شما هم امروز به دنبال تغییر هستید».
همسر میرحسین موسوی در مراسمی که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شده بود، اظهار کرد که انتخابات دهم ریاست جمهوری در پیش است و من میخواهم در جمع شما که نخبهترین لایههای اجتماعی هستید اولویتهای پیش روی هر رییس جمهور به ویژه آقای موسوی را بگویم. قطعا مسائل اقتصادی به دلیل وضع کنونی اقتصاد در کشور، آزادی به دلیل وجود محیطی که آن را سرشار از فضای امنیتی میخواند و مسائل مربوط به دموکراسی که با آزادی قلم، بیان، اندیشه و برداشتن فشارهای امنیتی گره خورده از اولویتهای بسیار مهم خواهد بود».
رییس سابق دانشگاه الزهرا (س)، با انتقاد از آنچه نبود استقلال دانشگاه میخواند، ابراز داشت: «دانشگاه امروز تبدیل به طفیلی آسیبپذیری شده که کمتر میتواند برای خود تصمیم بگیرد. ما امروز شاهد وجود گشتهای امنیتی، دانشجویان زندانی و دانشجویان ستارهدار هستیم و میخواهیم در این فرصت تغییری ایجاد کنیم و بگذاریم دانشگاه خود برای خود تصمیم بگیرد».
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید آزاد و مستقل باشد، اضافه کرد: «استخدام استاد، آزادی زبان، بیان و قلم دانشجو و استاد، طرح بدون واهمه یافتههای پژوهشی، انتخاب رییس دانشگاه و عدم وجود دانشجوی زندانی و ستارهدار از مسائلی است که میتواند در راستای استقلال دانشگاه موثر باشد».
رهنورد همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: «قاره ششم یعنی قارهای که از آبهای کره زمین در نیامده است. این قاره، قاره فکر، اندیشه و دنیای مجازی است. ما میخواهیم این دنیا برای ایران باشد نه آن طرف آب. چرا باید جوانان ما شادیها و راحتیهای خود را آن سوی آب ببینند؟ مگر جوانان ما هویت ندارند؟ مگر آنها کشورشان را دوست ندارند؟ و مگر به تاریخ کهن و افتخارات انقلاب اسلامی نمینازند؟ پس چرا عدهای فکر میکنند که آنطرف آبها آزادی هست؟ اینها به این دلیل است که قاره ششم یعنی قاره فکر، آزادی، اندیشه، خلاقیت و فناوری آن طور که باید مورد توجه نبوده است و برای دوره دهم ریاست جمهوری میخواهیم که قاره ششم در اولویت قرار گیرد».
این مدرس دانشگاه در ادامه، تصریح کرد: «در مورد اینکه جوانها چگونه باید فکر کنند و چه باید بپوشند این مسئله را باید بگویم که اگر به زنان و جوانان اعتماد داشته باشیم خواهیم پذیرفت که آنها با عشقی که به کشور و اسلام دارند خودشان بهترین را انتخاب میکنند. من معتقدم هستم که فشارهای امنیتی ایجاد واکنش کرده و اگر این فشارها برداشته شود هر کس خودش بهترین خواهد بود».
زهرا رهنورد با اشاره به مسئله زنان در کشور نیز، گفت: «البته انقلاب اسلامی به زنان خدمتی بزرگ کرده و آنها را از پستوهای خانه به سطح اجتماع آورد. این دستاورد بزرگی است و امروز شاهد هستیم که 70 درصد ورودی دانشگاههای ما زنان هستند. بخش عظیمی از فارغالتحصیلان ما هم زنان فرهیخته و اندیشمند کشور هستند».
همسر میر حسین موسوی، با بیان اینکه مسئله زنان یک مسئله ملی است، خاطر نشان کرد: «سعادت زن سعادت ملت است؛ چرا که به فرموده امام (ره) از دامن زن مرد به معراج میرود. کدام مردی است که نخواهد در مقام پدر، همسر و برادر به معراج برود و کدام زنی است که نخواهد دامن پاکش معراجگاه انسانها باشد»؟
وی فاز دوم مسئله زنان در کشور را تبعیض عنوان کرد و افزود: «این مسئله قدمی پایینتر از مسئله ملی زنان قرار دارد. زنان ما امروز از تبعیض جنسی رنج میبرند و برای رفع تبعیض جنسیتی باید علاوه بر رفع تبعیض از زنان حمایت کرد. به نظر میرسد ابهاماتی در قانون اساسی در این باره وجود دارد که مهمترین نکته آن معیار رجال است که عنوانی قابل تفسیر است.
البته قانون اساسی فراهم آمده خون جوانان، الله اکبرها و از مقدسترین اسناد انقلاب است اما به نظر میرسد واژه رجال قابل تفسیر است و مقصود از آن زنان و مردان صاحب شخصیت است. به نظر میرسد در تفسیر این واژه زنان اگر شایستگیاش را داشته باشند میتوانند رییس جمهور شوند».
رییس سابق دانشگاه الزهرا (س)، با اشاره به وجود 34 میلیون جمعیت بانوان در مقابل 71 میلیون جمعیت کل کشور، تاکید کرد: «دولت باید لایحهای دهد تا حداقل نیمی از نمایندگان مجلس از زنان باشد. همچنین در روند رفع تبعیض از زنان، من پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی و اصولا قاعده رفع تبعیض را توصیه میکنم. البته اجرایی شدن پیوستن به این کنوانسیونها باید از سوی حقوقدانان مورد بررسی قرار گیرد».
رهنورد خاطرنشان کرد: «درخواست اینکه چند زن در کابینه حضور داشته باشند درخواست خوب اما کوچکی است؛ چرا اینکه برای ما اصل، شایستهسالاری است و هر فرد شایستهای چه زن و چه مرد میتواند وزیر شود. من باید به این مسئله اشاره کنم که نگاه من به زنان یک نگاه فمینیستی نیست؛ بلکه من طرفدار سعادت بشریت هستم و معتقدم زن و مرد دو بال پرواز بشریت هستند».
رییس سابق دانشگاه الزهرا (س)، اضافه کرد: «اگر زنان سعادتمند باشند جامعه هم سعادتمند است و اگر برای سعادت زنان در جامعه تلاشی صورت گیرد زندگی عاشقانهتری در خانوادهها جریان مییابد و ما فرزندان بهتر و موفقتری خواهیم داشت. ما نمیخواهیم تبعیض را به گونهای دیگر برای زنان شاهد باشیم اما معتقدیم قوانین قیممآبانه مدنی که برخی از آنها قوانین علیه زنان هستند باید تغییر کند. تمام حرفها برای این است که انشاءالله در دوره آتی کشوری پیروز، سرشار از آبادانی و امید و افتخار داشته باشیم و بتوانیم در سطح جهان به عنوان ملتی سرفراز و آبرومند زندگی کنیم».
به گزارش ایسنا، رهنورد در ابتدای سخنان خود خطاب به دانشجویان، گفت: «به دلیل اینکه اولویت اول من آزادی قلم، بیان و اندیشه است از شما میخواهم اجازه دهید مخالفان هم در اینجا حرف بزنند گر چه میدانم که این مخالفان کمتر از نیم درصد جمعیت هستند».
وی همچنین در واکنش به شعارهایی علیه یکی از کاندیداها نیز، گفت: «لطفا واژه مرگ را به کار نبرید و سعی کنید تنها از واژههای حیاتبخش استفاده کنید».
زهرا رهنورد درپاسخ به سوال دانشجویی درباره برنامههای میرحسین موسوی درباره زنان اظهار کرد: «من در این خصوص بیشتر نقطه نظرات را در صحبتهایم گفتم، اما نمونه آزادی زنان، خودم را به عنوان یک مدیر در زندگی در نظر بگیرید».
رهنورد همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت دانشجویانی که ستارهدار خوانده شدند، اظهار کرد: «هم من و هم میرحسین موسوی به استقلال دانشگاهها اعتقاد داریم. ما معتقدیم که استقلال دانشگاهها یکی از پارامترهاست و دانشجو آزاد است و نباید محیط امنیتی در دانشگاه ایجاد کرد و در واقع ستاره خوب است اما برای آسمان نه برای دانشجو و دانشجوی ستارهدار حرف بسیار بیمعنی و ظلم و ستم به دانشجو است».
رهنورد ادامه داد: «با زندانی سیاسی به طور مطلق مخالفم و دانشجو که نباید زندانی شود در واقع زندانی سیاسی آزاد باید گردد. البته چون به قضیه حساس بودم مطالعاتی در این زمینه داشتم و متوجه شدم که
دانشجویی که زندانی سیاسی شود بسیار کم داریم ولی همانش هم ننگ است و وقتی که ما اعتماد به انسانها، اعتماد به وطنپرستی، اعتماد به زنان و جوانان خودمان را داشته باشیم آن وقت این حرفها معنی ندارد».
رهنورد همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان در ابتدای انقلاب گفت: «درواقع تسخیر لانه جاسوسی فصلی از رفتار سیاسی ملت ما بوده در آغاز انقلاب که آمریکا داراییهای ما را بلوکه کرده بود و بنابراین جوانان ما را برانگیخت که لانه جاسوسی را تسخیر کنند و این سیاست آن دوره بوده است. در واقع سیاست خارجی و بینالمللی ما ماجراجویی نخواهد بود؛ بلکه تعامل با تمام جهان در صورتی که امنیت و منافع ملی ما مورد احترام قرار بگیرد و کشورهای منطقه به منافع ملی ما احترام بگذارند در سیاست خارجی ما محکوم نخواهد بود».
رهنورد در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حقوق اقلیتها اظهار کرد: «ما یک هویت ملی داریم که به آن افتخار میکنیم و همه اقلیتها هم بخشی از این هویت هستند پس فرهنگ و زبانشان احترام دارد و در این زمینه نیز میرحسین موسوی یک بیانیه دارد که می توانید به آن مراجعه کنید و باید بگویم اقلیتها مثل سایر افراد ملل حق دارند و همه زیر چتر ایرانیان هستیم».
رهنورد در پاسخ به سوال دانشجویی که گفت آقای موسوی گفته است من زندانبان نیستم که زندانی را آزاد کنم چگونه شما دم از آزادی زندانی سیاسی میزنید؟ گفت: «درباره جمله آخر که گفتید آقای موسوی گفته است من زندانبان نیستم به این معنی است که من زندانی نکردهام یعنی این که دیگران زندانی کردهاند و در خصوص اصلاح طلب بودن آقای موسوی که سوال کردید باید بگویم شما می توانید به اصلاح طلب بودن ایشان ضمن اعتقاد به اصول معتقد باشید».
در ادامه اطاعت در پاسخ به سوالی در خصوص اصلاحطلب بودن موسوی گفت: «من جزو تیم تدوین برنامه خاتمی بودم و همان برنامه را نیز برای موسوی تدوین کردیم درواقع دیدگاههایی که خاتمی داشت را در برنامه موسوی گنجاندیم و ما در بحث اصلاحات یک سری شاخص ها مثل رای مردم و دفاع از حقوق اقلیت ها داریم که در خصوص حقوق اقلیتها میرحسین موسوی نیز گفته است ما شهروند درجه یک و درجه دو نداریم. هم چنین میرحسین موسوی گفته است که این وضع فلاکتبار بروکراسی اداری را ریشه کن میکنم و باید بگویم که این از برنامههای اصلاحطلبی ما است و همچنین از شاخصهای اصلاحطلبی بوده که میرحسین موسوی با قدرت آن را دنبال میکند».
رهنورد در پاسخ به سوال دیگری دباره تخریب نخبگان فکری و ادبی از سوی یکدیگر، گفت: «در جریان اصلاحطلبی همه کاندیداها با هم خوب هستند یعنی آقای میرحسین موسوی، آقای کروبی و آقای رضایی با هم خوب هستند فقط آتش بیار معرکه صدا و سیماست. ب
ه صدا و سیما میگویم که خیلی باید خجالت بکشد که بیتالمال را مصرف شخصی میکند و به صدا و سیما میگویم از محضر ملت عذرخواهی کند و بیطرفانه و شرافتمندانه مثل یک عنصر ملی رفتار کند».
در ادامه دانشجویی با بیان این که حضرت زهرا (س) سیلی خورد ولی در شان او نبود و ما نیز سیلی می خوریم در صورتی که در شأن ما نیست و هم چنین با خواندن آیاتی از قرآن خطاب به رهنورد گفت چرا خدا را ول کردهاید و دم از غرب و آمریکا میزنید که رهنورد پاسخ داد: «من تشکر می کنم که این فرد این شجاعت را پیدا کرده که در این جمعی که نیم درصد هم طرفدار ندارد صحبت کند.
شما از حضرت زهرا(س) حرف میزنید و چگونه به یک شخص حاضر مثل من تهمت غربگرایی میزنید؟ و باید بگویم این که آدم سیاستهای غلط خود را در عرصه بینالمللی به پای ائمه بریزد بزرگترین خیانت است».
در ادامه دانشجویی با بیان این که میرحسین موسوی باید ضمن تاکید بر برنامههای کلی برنامههای جزیی خود را بگوید و شما فقط نباید در حال حاضر که دانشجویان از شما حمایت میکند آنها را در نظر بگیرید و بعد از انتخابات هم باید به فکر این قشر باشید که اطاعت در پاسخ گفت: «این که دانشجویان به این بلوغ رسیدهاند که در عین حال که حمایت میکنند حرف خود را میزنند بسیار جای قدردانی دارد ولی درباره حمایتهای مقطعی که این دانشجو هم به آن اشاره کرد باید بگویم در بحث فرهنگ سیاسی ما ایرانیان حمایتهای مقطعی میکنیم مانند زمان مشروطه که ابتدا ایستادگی ولی بعد آن را رها کردیم و باید بگویم ما باید انتقادات خود را بکنیم و مطالبات خود را بگوییم ولی صحنه را ترک نکنیم».
هم چنین در ادامه رهنورد افزود: «در قرآن آمده است اگر ما خودمان، خودمان را تغییر ندهیم کسی نمیتواند موجب تغییر ما شود و باید بگویم ما باید خودمان ناظر باشیم تا خواستههایی که داریم به بهترین وجه عملی شود».
رهنورد هم چنین درباره سوال دیگری مبنی بر رابطه با آمریکا گفت: «
این که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند ربطی به روابط ما ندارد و آمریکا هرگز نباید غلطی علیه ما کند و ما نیز جلوی هر نوع ظلم و ستمی را میگیریم. در واقع باید روابط و مناسبات خود را طوری تنظیم کنیم که منافع ملیمان محفوظ باشد».
در این زمان عده ای از دانشجویان شعار دادند نه سازش، نه تسلیم نبرد با آمریکا که رهنورد گفت: «دشمن اصلی و ابدی ما اسرائیل است ولی با دولتهای دیگر چنانچه منافع ما را قبول کردند مذاکره میکنیم.
آن کسانی که میگویند نه سازش نه تسلیم نبرد با آمریکا پس چرا برای آمریکا نامه نوشتند، چرا پالسهای پیدا و پنهان میدهند و سفیر رد و بدل میکنند».