آفتابنیوز : آفتاب: اگرچه محمود احمدینژاد در جریان سفرهای استانی خود و در دیدار روحانیون استان تهران بر اینکه دولت نهم در تمام بخشها یک و نیم برابر دولتهای گذشته فعالیت و دستاورد داشته تاکید کرد، اما برخی نمایندگان مجلس این عقیده را رد میکنند. این نمایندگان معتقدند با وجود افزایش قیمت نفت و درآمدهای ارزی ایران دولت حتی به اهداف برنامه چهارم توسعه که با نفت 19 دلاری تنظیم شده دست نیافته است.
پیمان فروزش عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب تصریح کرد: «در دولت نهم نوع خدمات، برنامهها و دستاوردهای حوزه اقتصادی و توسعه اقتصادی با توجه به افزایش درآمدهای نفتی باید پیشرفت چشمگیر و ملموسی مییافت، اگر چنین پیشرفتی صورت نگرفته باشد جای سوال و تعجب فراوان دارد».
وی که درباره سخنان احمدینژاد مبنی بر اینکه فعالیتها، و دستاوردهای دولت نهم یک و نیم برابر دولتهای گذشته است افزود: «با وجود افزایش بیسابقه درآمدهای نفتی ایران در زمان فعالیت دولت نهم جای بررسی دارد که سهم توسعه اقتصادی کشور از درآمدهای نفی چقدر بوده است و آیا با افزایش درآمدهای نفتی سهم پیشرفت و دستاوردهای اقتصادی افزایش یافته است یا خیر»؟
محمود احمدینژاد روز شنبه در دیدار روحانیون استان تهران گفته بود: «در مقایسه با عملکرد دولتها در هر بخشی که مقایسه شود دولت نهم حداقل 5/1 برابر آنها فعالیت و دستاورد داشته است».
فروزش در این ارتباط افزود: «برای مقایسه باید دید درآمدهای دولت با فعالیتهای اقتصادی چه تناسبی داشته است».
وی افزود: «همچنین باید عملکرد دولت را با شاخصهای اساسی برنامه چهارم توسعه مقایسه کرد. بر این اساس در برنامه چهارم که پیشبینی قیمت نفت در آن 19 دلار بود رشد اقتصادی متوسط 8 درصدی مدنظر بود که به آن نرسیدیم».
فروزش با بیان اینکه رشد اقتصادی 6 درصدی در شرایط افزایش درآمدهای نفتی دستاورد خاصی را به ذهن متبادر نمیکند گفت: «بر اساس قانون برنامه میزان بهرهوری باید به 5/2 درصد میرسید که تنها نیم درصد آن تحقق یافت».
وی با اشاره به افزایش درآمدهای مالیاتی در دولت نهم افزود: «سهم دولت از درآمد مالیات بر درآمدهای مستقیم و غیرمستقیم در دولت نهم افزایش یافت که میتوانست بر فعالیتهای توسعهای دولت تاثیرگذار باشد اما اینگونه نشد».
نماینده زاهدان ادامه داد: «تراز واردات و صادرات در دولت نهم نیز همچنان منفی و ارزش واردات بسیار بیشتر از صادرات غیرنفتی است بنابراین دولت در مدت فعالیت خود در این زمینه هم مطلوب عمل نکرده است».
وی با اشاره به گزارش تفریغ بودجه 85 و 86 تاکید کرد: «جای تاسف و تعجب دارد که تا چه اندازه سیستم حسابداری در دولت نهم ضعیف است یا عمداً ضعیف نشان داده میشود»!
فروزش گفت: «مگر میشود دولت هنوز وضعیت حسابها و اسناد مالی خود را روشن نکرده باشد. این اسناد چه ماهیتی دارد که به دیوان محاسبات اعلام نمیشود»؟
عضو کمیسیون اقتصادی افزود: «جای تشکر دارد که دیوان محاسبات بر روشن شدن موارد و تخلفات دولت از قوانین سنواتی بودجه پافشاری میکند. اما دولت هنوز هیچ جواب مشخصی و مستدلی را به دیوان و مجلس ارائه نداده است».
وی درباره آخرین تحولات گزارش دیوان محاسبات از تفریغ بودجه 85 و 86 گفت: «دیوان کتباً از دولت ارائه اسناد مالی مبالغی که به خزانه واریز نشده را خواستار شده اما هیچ سندی ارائه نشده است».
فروزش گفت: «متناسب نبودن فعالیتهای توسعهای با درآمدهای نفتی در چهار سال گذشته سوالات زیادی را برای نمایندگان ایجاد کرده که دولت باید به آنها پاسخ دهد».