کد خبر: ۸۹۲۲۰
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۶:۴۸
بنیادی برای حفظ و گسترش زبان‌های اقوام ایرانی تشکیل می‌دهم

موسوی: از تمام توانم برای تعامل با رهبر انقلاب استفاده می‌کنم

مخالف حذف کاندیداها با ابزار نظارت استصوابی هستم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری از تاسیس بنیادی برای حفظ و گسترش زبان‌های مختلف اقوام ایرانی در دولت آینده‌اش خبر داد.

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، مهندس میرحسین موسوی صبح روز چهارشنبه در همایش گفت‌وگوی اقوام ایرانی در جمع نمایندگانی از قومیت‌های مختلف کشور، هدف خود را از تاسیس این بنیاد برخورد نهادینه با مسایل مربوط به زبان‌ها عنوان کرد.

وی در ادامه پیگیری اجرایی کردن اصل 15 قانون اساسی را از وظایف این بنیاد عنوان کرد و افزود: «نگاه مناسب به اقوام و مطالبات آنها اگر به سیاستی در سطح ملی تبدیل شود و در کنار آن نهادهایی ایجاد شود که این نگاه را دغدغه اصلی خود قرار دهد، هم می‌تواند نگاه امنیتی نسبت به اقوام را از بین ببرد و هم مطالبات آنها را پی‌گیری کند و من این کار را خواهم کرد».

موسوی با بیان اینکه قومیت‌های ما با افتخار لباس‌های محلی خود را می‌پوشند و به زبان محلی خود صحبت می‌کنند و ما باید این فضا را در سطح ملی گسترش دهیم و سوء ظن‌ها را از بین ببریم اظهار کرد: «دولت چه در مورد اقوام و چه در رابطه با کل کشور باید قویا از آزادی‌های مصرح در قانون اساسی دفاع کند و همه باید در جهت کم کردن اثرات سوء رقابت‌های درون اقوام کمک کنند».

موسوی، توزیع عادلانه ثروت، امکان مشارکت در اداره کشور و حفظ منزلت را از مطالبات اقوام ایرانی برشمرد و تاکید کرد: «خود اقوام نیز باید تلاش کنند که ذهنیت جامعه را نسبت به مساله قومیت‌ها عوض کنند. اهمیت دادن به یک قوم یا زبان یا پی‌گیری مطالبات آنها هیچ تضادی با عظمت انقلاب اسلامی ندارد و باید این امر را به یک وجدان عمومی در سطح جامعه تبدیل کنیم».

رییس فرهنگستان هنر اضافه کرد: «هرچه‌قدر زاویه دید خود را عوض و نگاه امنیتی نسبت به اقوام را حذف کنیم نتایج بهتری خواهیم گرفت؛ برای مثال ما موسسه‌ای به نام موسسه مطالعات فرهنگ و تمدن ایران زمین را ایجاد کردیم که نتایج بسیار خوبی از آن گرفته‌ایم. اگر با این زاویه به مساله نگاه کنیم نه تنها در داخل بلکه در بین همسایگان خود نیز جایگاه بهتری می‌توانیم داشته باشیم و عمق استراتژیک در روابط خود ایجاد کنیم».

وی تاکید کرد: «اگر با نگاه فرصت به قومیت‌ها نگاه شود، اقوام مختلف می‌توانند تبدیل به فرصتی شوند که ما با اطراف خود محکم‌تر و عمیق‌تر ارتباط برقرار کنیم؛ برای ما قابل تاسف است که با وجود داشتن مرز طولانی با عراق، پس از سقوط صدام گردش سرمایه ما در آن‌جا 2 میلیارد دلار است؛ در حالی که این مبلغ برای برخی از همسایگان دیگر عراق 11 میلیارد دلار است. اگر این فاصله کم‌کم پر شود می‌تواند موجب آبادانی کردستان و خوزستان شود».

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان این‌که به‌دلیل توسعه نیافتگی و مدیریت نادرست در سال‌های اخیر مشکلاتی داشته‌ایم که گریبانگیر کل کشور است، به گلایه نمایندگان اقوام مختلف نسبت به ردصلاحیت‌های گسترده آنها اشاره کرد و گفت: «ردصلاحیت‌ها و نظارت استصوابی مساله‌ای است که فقط گریبانگیر اقوام و اقلیت‌ها نیست بلکه گریبانگیر کل کشور است و من همیشه مخالفت خود را با این مساله ابراز کرده‌ام و در آینده هم این مساله را پی خواهم گرفت. ردصلاحیت‌ها و نظارت استصوابی را به نفع کشور نمی‌دانم. این مساله در اول انقلاب نبود و با حذف کاندیداها از مجلس چهارم به بعد همواره مخالف این مساله بوده و هستم».

موسوی تاکید کرد: «دولت‌ها باید به جای مشغول شدن به جنگ‌های جناحی و پرداختن به مسایل کوچک، به مسایل درازمدت نگاه کنند. هیچ دلیلی ندارد که در فضای امروزی و به‌خصوص پس از فروپاشی شوروی، به دنبال برنامه‌هایی نباشیم که با تغییر دولت‌ها تحت تاثیر قرار نگیرد. توسعه‌نیافتگی در برخی مناطق کشور ما هم به تبعیض‌ها و هم به ناکارآمدی نظام مدیریتی برمی‌گردد. ما باید به سمت رفع تبعیض گام برداریم و بهترین راه اجرای آن پرداختن به قانون اساسی و به‌ویژه اصول 15 و 19 آن است. در کنار اینها باید ذهنیت جامعه را نیز تغییر دهیم».

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس هم‌چنین اظهار کرد: «ضمن احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، اعتقاد دارم که باید نهادی در ریاست جمهوری ایجاد شود که بتواند پی‌گیری اجراییات را در بالاترین سطح انجام دهد و من قول می‌دهم که چنین کاری را انجام دهم».

وی با اشاره به این‌که دولت رکنی از ارکان مختلف نظام است، تاکید کرد: «دولت آینده من از تمام توان خود در تعامل با نهادهای دیگر نظام به‌ویژه مقام معظم رهبری استفاده خواهد کرد و در جهت تامین اهداف خود از پای نخواهد نشست و من باور دارم که بدین ترتیب گام به گام به اهدافی که با نثار خون‌های بسیار در این کشور به دست آمده است، خواهیم رسید».

موسوی در ابتدای سخنان خود از این‌که به دلیل کمبود وقت، نمایندگان برخی از اقوام فرصت بیان دیدگاه‌های خود را پیدا نکرده بودند عذرخواهی کرد و گفت: «در سه چهار روز اخیر صدا و سیما بدون مقدمه اعلام کرده که باید بیایید و برنامه‌های خود را برای انتخابات پر کنید که این مساله برنامه‌های ما را فشرده‌تر کرده و به هم ریخته است. من به یک معنا ترک هستم و قشقایی؛ بدین ترتیب نباید این مساله را به حساب تبعیض بگذاریم؛ چرا که اولین کاری که برای رفع تبعیض باید انجام دهیم نبودن تبعیض در همین جلسه است».

موسوی در پایان سخنان خود به زبان ترکی از همه حاضران در همایش گفت‌وگوی اقوام ایرانی تشکر کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین