«حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی» رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهمترین اقداماتی که مجلس یازدهم انجام داده است، گفت: چند طرح و لایحه مهم در مجلس یازدهم بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی (بررسی در کمیسیون به جای صحن مجلس) مورد رسیدگی قرار گرفت و هدف از این کار آن بود که این طرحها و لوایح در کمیسیونهای تخصصی مجلس به صورت دقیق و کارشناسی مورد رسیدگی قرار گیرد و از همان بدو امر در صحن مجلس بررسی نشود تا همه نمایندگان درگیر آن نشوند و زمان زیادی از فرصت صحن مجلس صرف این موارد نشود.
وی ادامه داد: برای مثال، «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» از جمله قوانین مهمی بود که در مجلس یازدهم به تصویب رسید و مقام معظم رهبری چند ویژگی خوب را درباره این قانون مطرح فرمودند و گفتند این قانون دارای حیات است، راهبردی است و مشوقهای زیادی در آن در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «لایحه عفاف و حجاب» هم از جمله مصوبات مهم مجلس یازدهم بوده است. این مجلس در مباحث اقتصادی هم به خوبی ورود کرد و مصوبات زیاد و مهمی داشت. همچنین «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران» از جمله قوانین مهمی است که در این مجلس برای حوزه سیاست خارجی کشور به تصویب رسید و بسیار مؤثر بود.
آقاتهرانی بیان کرد: البته مجلس یازدهم ضعفهایی هم داشته است؛ به اعتقاد بنده این مجلس بسیار تحولزا بوده است، اما میتواند بسیار بهتر و قویتر از وضعیت فعلی جلو برود. یکی از عیوب ما آن است که دقیقاً نمیدانیم چه نقاط ضعف و قوتی داشته ایم. برای مثال، الان بنده سومین دوره است که نماینده مجلس هستم و زمانی که یک دوره کاری ما در مجلس به اتمام میرسد، باید بدانیم که نقاط ضعف و قوت ما چه مواردی بوده است، اما معمولاً این نقاط قوت و ضعف در پایان یک دوره مجلس بررسی نمیشود.
وی افزود: ما باید بررسی و مقایسه کنیم که کدام یک از مجالس ما بهتر بوده است؟ چرا مجلسی خوبتر و مجلسی ضعیفتر است؟ باید مشخص شود که حُسنها و عیوب مجالس قبلی چه مواردی بوده است، اما متأسفانه بسیاری از ما این موضوع را نمیدانیم چرا که پایان هر دوره از مجلس این نقاط ضعف و قوت به اندازه کافی مورد بررسی قرار نمیگیرد.
آقاتهرانی تاکید کرد: البته بنده این موارد را نگفتم تا عدهای بخواهند مجلس یازدهم را تخریب کنند؛ مجلس یازدهم انقلابی است و بین مجالس قبلی بهترین است، اما مع الوصف نقاط ضعفی هم داریم که باید در مدت باقی مانده از عمر این مجلس بیشتر کار کنیم تا این ضعفها هم برطرف شود.
رییس شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه جبهه پایداری در انتخابات به دنبال سهمخواهی نیست، اظهار کرد: برای انتخابات مجلس دوازدهم افراد زیادی ثبت نام کرده اند و ما اصلاً کاری نداریم که این افراد عضو جبهه پایداری هستند یا خیر. نگاه ما آن است که داوطلبان چه شاخصهایی و صلاحیتهایی دارند و بر اساس آن ارزیابیهای خودمان را روی آنان انجام میدهیم. ما ۴۰ شاخص را مطابق با فرمایشهای امام راحل و مقام معظم رهبری درباره داوطلبان انتخابات مجلس استخراج کردیم و هر فردی که این شاخصها را داشته باشد، مورد تأیید ما است، حتی اگر عضو جبهه پایداری نباشد.