کد خبر: ۸۹۴۶۱
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۶:۵۹
سخنرانی مشترک کروبی و کرباسچی در دانشگاه آزاد شیراز؛

کروبي: فرزند یکی از شهدای خرمشهر دانشجوی زندانی است

کرباسچی: آقای موسوی باید بگوید برای چه آمده است؟
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مهدی کروبی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در واکنش به انتقاداتی که به مدیریت کرباسچی در شهرداری تهران مطرح می‌شد، گفت: «وقتی این مسائل در مورد آقای کرباسچی مطرح می‌شود و چنین حرف‌هایی زده می‌شود، من درخواست دارم که بگذارند پرونده نفت اردبیل هم مطرح شود». 

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، مهدی کروبی طی سخنانی در تالار امام خمینی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد شیراز افزود: «به برادری که این انتقادات را به آقای کرباسچی مطرح کرده‌اند، می‌گویم که برادر عزیز من آیا شما سوابق خانوادگی آقای کرباسچی را می‌دانید؟ پدر ایشان آقای آیت الله شیخ محمدصادق تهرانی از وکلای دسته اول امام بودند که بارها تبعید شده و به زندان رفته‌اند. خود آقای کرباسچی نیز سال‌ها در زندان بود. این را فراموش نکنید که آقای کرباسچی در زمانی که اختلافاتی در اصفهان پیش آمده بود، از طرف امام به استانداری آنجا منصوب شدند». 

وی افزود: «اما ماجرای شهرداری و حوادثی که پیش آمده، برای آن دادگاهی تشکیل شده و همه مسائل به مردم گفته شد و هیات منصفه‌ای که از میان همین همطونان ایرانی بوده‌اند، آنچنان تصمیم گیری کردند. این ماجرا هم برای خودمان تلخ بود، ولی من مطمئنم که آن ماجرا جنبه‌های سیاسی داشت که وارد بحث آن نمی‌شوم». 

یکی از حامیان دولت هنگامی که پشت تریبون قرار گرفت، به انتقاد از کروبی پرداخت و چنین پرسید: «به نظر می‌رسد که اکنون برخی قصد دارند با حضور در انتخابات شرایط خود را تغییر دهند. اکنون یکی از طرفداران شما گفته که کتاب خدا شعر است و عصمت را زیر سئوال برده. اگر این آقایان نسبت عقیدتی با شما دارند، لطفا هرچه سریع‌تر تکلیف خود را مشخص کنید». 

همین دانشجو در ادامه خطاب به کروبی گفت: «شما که شعار دولت پاک را سر می‌دهید، اکنون یکی از بزرگترین مفسدین انقلابی کنار شما نشسته است». در همین حال دانشجویان به اعتراض به او پرداخته و خواستار پایین آمدن وی از پشت تریبون شدند، ولی او به پشت صندلی کرباسچی رفت و اتهاماتش به وی را با خودش مطرح کرد و کرباسچی نیز با سعه صدر و تحمل به سخنان او گوش داد. در این حال دانشجویان در اعتراض به این حامی دولت، فریاد می‌زدند (موسوی – کروبی اصلاحات پیروز است).

کرباسچی خود در مقام پاسخگویی به این سئوال برآمد، هرچند عده‌ای از دانشجویان خواستار پاسخگویی کروبی بودند. 

کرباسچی در واکنش به شعار دانشجویان که فریاد می‌زدند اصلاحات پیروز است، گفت: «انشاالله با تلاش‌های شما اصلاحات پیروز می‌شود».

وی افزود: «تمام کسانی که در اردوگاه‌های انتخاباتی حضور دارند، یک نقطه مشترک دارند و آن اینکه می‌خواهند از شرایط فعلی بیرون روند و برای بهبود زندگی تلاش می‌کنند. البته تمام کسانی که در یک اردوگاه هستند، نه تنها مثل هم حرف نمی‌زنند، بلکه اعتقادات و سلایق یکسانی هم ندارند و در واقع نکته‌ای است که امام بر آن تاکید داشت. امام (ره) همواره می‌گفت، همه مسئولان باید همه مردم با گرایش‌های مختلف را به حضور در انتخابات دعوت کنند و این درست نیست که وقتی در انتخابات حاضر می‌شویم، همه اختلافات را کنار گذاشته و همه یک فکر شویم».

در همین زمان یکی از دختران بسیجی از انتهای سالن خطاب به کرباسچی گفت: «پس چرا شما تخریب می‌کنید؟ که این گفته او با اعتراض حامیان اصلاحات روبه رو شد».

کرباسچی بدون توجه به شعارهایی که علیه وی سر داده می‌شد، در واکنش به انتقاداتی که نسبت به حمایت سروش از کروبی مطرح شد، گفت: «انتخابات متعلق به همه مردم است. هرکسی می‌تواند به اعلام پشتیبانی از هر فردی که می‌خواهد بپردازد و اعلام حمایت از یک کاندیدا به معنای وحدت فکری، اعتقادی و سلیقه ای نیست. ولی سئوال من از این برادر بسیجی که چنین اعتقاداتی را مطرح کرد، این است که آیا آقای احمدی نژاد فکر، عمل و حرف آن کسانی که کنارش هستند، یا به عنوان وزیر کابینه‌اش حضور دارند را می‌پذیرد؟ آیا ایشان حرف آنهایی که گفتند اسرائیل دوست ملت ایران است را قبول دارد؟ دانشجوی بسیجی که چنین اتهاماتی را مطرح کرده بود، از پایین صحنه به سمت کرباسچی دوید و با صدایی بلند به گفته‌های او اعتراض کرد و خطاب به او گفت: «ولی آقای سروش کتاب خدا را قبول ندارد». کرباسچی چنین پاسخ داد: «من از شما سئوال می‌کنم اگر یک انتخاباتی در سال 76 پیروز شد و یک جناح سیاسی شکست خورد، شما به مطالعه همه آن برنامه‌ها پرداختید، ولی چطور درباره صدها میلیارد سندهای بدون دستور که در شهرداری تهران وجود دارد سئوالی نمی‌پرسید».

وی افزود: «آقای کروبی که در اینجا حضور دارند، بازرس دانشگاه نیستند و ایشان تنها به دفاع از حقوق اقشار مختلفی می‌پردازند که به آنها ظلم شده است و ایشان براساس وجدان و فکری که بدان اعتقاد دارد و دنبال می‌کند، به حل مشکلات آنها می‌پردازد. اگر شما با هرکدام از برادران مورد ظلم واقع شده‌اید، می‌توانید به ایشان مراجعه کنید و حتما آقای کروبی با روابطی که دارد، به رایزنی برای شما می‌پردازد و از حق مظلوم دفاع می‌کند».

پس از صحبت‌های وی، دانشجویان با سردادن شعارهایی در حمایت از کروبی، یکصدا فریاد زدند: «کرباسچی حمایتت می‌کنیم».
 
در ادامه یکی از حامیان مهدی کروبی تریبون را در اختیار گرفت. او وقتی در جایگاه پرسشگر قرار گرفت، با صدایی بلند به انتقاد از حامیان دولت و کسانی که انگشت اتهام را به سوی کروبی و مشاورانش گرفته اند، پرداخت.  وی گفت: «من از طرفداران احمدی نژاد سئوال می‌کنم شما که مدعی چنین اتهاماتی به اقای کرباسچی هستید، چرا هرگز نمی‌پرسید آن 300 میلیارد نفتی کجا رفت؟ 300 میلیاردی که خرج بنرهای تبلیغاتی احمدی‌نژاد شد. من از اینجا اعلام می‌کنم که به حمایتم از کروبی افتخار می‌کنم و او را حامی دانشجویان سیاسی می‌دانم».

در همین حال حامیان دولت فریاد می‌زدند «دروغه دروغه» و حامیان اصلاح طلبان به آنها اعتراض کردند. پس از آن یکی از حامیان میرحسین موسوی در پشت تریبون قرار گرفت و گفت: «طرفداران آقای موسوی و کروبی یک دغدغه دارند و آن هم نجات کشور است. ولی اگر از ما بپرسند که چرا به یاران اصلاحات رای می‌دهید، می‌گوییم که اکنون دولتی برسر کار آمده که اولین حرفش این بود که پول نفت را برسر سفره مردم می‌آورد و اکنون این شعار خود را انکار می‌کند. ما در این چهار سال مورد مهرورزی دولت قرار گرفتیم و هر روز در دانشگاه‌ها روز 18 تیر بود. بنابراین برای جلوگیری از ادامه روند فعالیت دولتی فریبکار و دروغگو باید همه به پا خیزیم».

کروبی در واکنش به این اظهارات گفت: «اکنون حدود 20 روز به انتخابات فرصت باقی مانده است و روز به روز هم بحث‌ها تندتر می‌شود و من از شما دانشجویان درخواست می‌کنم در برابر بحث‌هایی که مطرح می‌شود، تحمل و سعه صدر داشته باشید و ظرفیتتان را بالا ببرید. برادرانی در دفاع از دولت صحبت کردند. سئوالاتی مطرح شد که برایمان تلخ بود. مسائلی را طرح کردند که یا واقعیت دارد و یا ندارد، ولی همه باید تحمل داشته باشیم و فریاد نزنید و بگذارید همه حرفشان را بزنند. سخنانی که ما می‌گوییم 90 درصد مفید است و همه را قانع می‌کند».

وی افزود: «همانگونه که آقای کرباسچی گفتند، در انتخابات طیف‌های مختلفی با گرایش و صلاحیت مختلف حضور دارند و این مانند زمان جنگ است که همه شهروندان ایرانی با هر گرایش و سلیقه ای به دفاع از کشور می‌پرداختند. بنابراین انتخابات متعلق به همه است و همه باید در آن شرکت کنند. من به این برادر بسیجی می‌گویم از کلیه کسانی که در عرصه این انتخابات از من حمایت کردند از جمله دکتر سروش، صمیمانه تشکر می‌کنم و البته این را بدانید که من تغییری نکردم و در راهی که از سال 41 انتخاب کرده‌ام ثابت قدمم. من از حقوق همه دفاع می‌کنم، حتی به دفاع از حقوق افرادی می‌پردازم که به من عقیده ای ندارند». 

یکی از سئوالاتی که در این جلسه مطرح شد، پرسش درباره کناره گیری کروبی به نفع میرحسین موسوی بود که کروبی به این پرسش پاسخ نداد و گفت: «چون این بحث درباره خودم هست، من نمی‌خواهم درباره آن حرف بزنم، بنابراین از آقای کرباسچی و امینی می‌خواهم بدان پاسخ دهد».

در این زمان دانشجویان فریاد زدند، کرباسچی، کرباسچی و خواستار پاسخگویی کرباسچی به این سئوال شدند. کرباسچی پاسخ داد: «در این انتخابات وضعیت ویژه‌ای پیش آمده که به دلیل عملکرد قابل انتقاد دولت است. حتی کسانی که از این دولت دفاع می‌کردند، به اشتباهات و خطاهای این دولت بی پرده و اکنون از کسانی هستند که به میدان رقابت وارد شده و دیگر پشتیبان دولت نیستند. کروبی همان فردی است که در سال 76 به دلیل آشنایی و سابقه فکری و دوستی که با آقای موسوی داشتند، به جای خاتمی از موسوی برای انتخابات دعوت کرد و همینطور در عرصه انتخابات سال 84 نیز ایشان و جمع زیادی از آقای موسوی دعوت کردند تا وارد عرصه انتخابات شود، ولی او قبول نکرد، در حالی که اگر وارد صحنه شده بود، ما گرفتار این دولت و مشکلات فعلی نبودیم». 

وی تاکید کرد: «در عرصه انتخابات این دوره نیز زمانی که کروبی وارد عرصه انتخابات شد، بحثی از حضور آقای موسوی نبود و حتی شائبه‌ای وجود نداشت که ایشان می‌خواهند وارد عرصه انتخابات شوند. بنابراین آقای کروبی وارد عرصه شده و ستادهای خود را تشکیل داده و برنامه‌هایشان را اعلام کرده‌اند و البته در سفرهای مختلفی که ایشان قبل از ورودشان به صحنه انتخابات داشتند، اعلام کرده بود، به عرصه خواهد آمد و برای نجات کشور و وضعیت فعلی تلاش می‌کند».

وی افزود: «در این شرایط باید این بحث مطرح شود در حالی که کروبی به عنوان شیخ اصلاحات در صحنه انتخابات حضور دارد، چه عاملی باعث حضور موسوی در صحنه شد». در این زمان حامیان موسوی فریاد زدند موسوی حمایتت می‌کنیم. کرباسچی خطاب به آنها گفت: «به طرفداران آقای موسوی می‌گویم که شما باید این سئوال در ذهنتان ایجاد شود تا به تحلیل سیاسی و فهم شرایط موجود نائل آیید نه اینکه عده ای از حامیان آقای موسوی در جمعی که برای بیان برنامه و دیدگاه‌های آقای کروبی و دوستانش ترجیح داده شده است، بیایند و بگویند موسوی دوستت داریم. با این کارها مسئله‌ای حل نمی‌شود. ما هم آقای موسوی را دوست داریم ولی آقای کروبی هم بیشتر، ولی در زمان غربت که کسی از او دفاع نمی‌کرد، ایشان دفاع کرد و وقتی بنای انتخابات باشد، باید کنار یکدیگر بنشینیم و برنامه‌های کاندیداها را مورد ارزیابی قرار دهیم، نه اینکه اشخاص را انتخاب کنیم». 

وی افزود: «اگر امروز کسی دنبال مطالبات مردم، دانشجویان، اقشار مختلف، فرهنگیان است، باید مطالبات مردم را بشناسد و به آنها پاسخ دهد. دانشگاه محل کارهای احساسی و کورکورانه نیست. باید درست بیندیشیم چراکه آینده کشور را می‌خواهیم به دست مدیری دهیم و باید بدانیم آیا فردی که انتخاب می‌کنیم، با توجه به گذشته‌ای که دارد، می‌تواند کاری انجام دهد و منشا اثر باشد یا نه»؟ 

کرباسچی افزود: «اگر قرار باشد با این برخوردهای احساسی کار کنیم که دیگر سنگ روی سنگ بنا نمی‌شود و در طرف مقابل ما هم کسی دیگر با شعار و رنگ مشابه می‌آید و این مباحث را مطرح می‌کند. اکنون 30 سال از این دموکراسی می‌گذرد و دیگر وقت بازگشت به برنامه است».
 
وی خطاب به حامیان آقای موسوی گفت: «برنامه‌های کاندیداها را با یکدیگر مقایسه کنید و سپس به انتخاب بپردازید». 

کرباسچی در ادامه جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخ در دانشگاه آزاد شیراز گفت: «اکنون دو اردوگاه در عرصه انتخابات داریم. یکی کسانی که خواهان همین شرایط با حضور آقای احمدی‌نژاد هستند و می‌خواهند که وضعیت اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجی به همین شکل باشد و عده‌ای هم تحت عنوان اصلاح طلبی حامیان موسوی و کروبی خواهان تغییر شرایط هستند. بنابراین کسانی که طرفدار موسوی هستند، برنامه‌های او را مطالعه کنند و ببینند که آیا برنامه‌های او اجرایی و حلال مشکلات است؟ آیا برنامه اقتصادی او مبتنی بر اقتصاد آزاد و متکی به توسعه می‌باشد؟ برنامه او در عرصه سیاست خارجی برپایه ایجاد روابط عاقلانه و معمولی با دیگر کشورها و تعامل دوطرفه است؟ آیا اصلاحات با این برنامه‌ها رشد می‌کند و به سمت توسعه آزادی، فرهنگی و سیاسی می‌رویم؟ شما اینها را بررسی کرده و سپس تصمیم گیری کنید. این را هم بدانید که کروبی و موسوی هرگونه اختلاف نظری که داشته باشند، در یک مسئله مشترکند و آن اینکه معتقدند شرایط موجود لایق ملت نیست و باید دنبال تغییر باشیم».

در همین حال یکی از حامیان موسوی از میان جمعیت فریاد برآورد و به کروبی اعتراض کرد که چرا در زمان مجلس ششم با قبول حکم حکومتی، یک طرح را کنار گذاشت؟ وی خطاب به کروبی گفت آیا شما همان کسی هستید که می‌خواستید پول را سر سفره مردم بیاورید؟ کرباسچی در پاسخ او گفت: «ما این شعار را نگفتیم». این دانشجو دوباره فریاد زد معتقد به آوردن پول سر سفره مردم نیستید، که کرباسچی در پاسخ گفت: «ما معتقدیم که مردم باید خودشان درآمد کافی داشته باشند تا اینکه محتاج صدقه دولت نباشند».

وقتی کرباسچی چنین پاسخ داد، حامیان دولت به انتقاد از او پرداختند و درگیری میان آنها و برخی حامیان کروبی و موسوی شکل گرفت و در همین حال دانشجویان فریاد می‌زدند: «ما دولت سیب زمینی نمی‌خواهیم». 

در همین حال سئوال دیگری مطرح شد و آن این بود که چرا در مجلس ششم با لایحه قانون مطبوعات برخورد مناسب نداشتید؟ کروبی پاسخ داد: «آن زمان آغاز مجلس ششم بود و فرصت رسیدگی به طرح و لوایح نبود و هنوز اعتبارنامه‌های محلی تصویب نشده بود و قرار بود تا این طرح به صورت دوفوریتی مطرح شود که به تاخیر افتاد و دوستان موضع گیری‌هایی نسنجیده کردند و باعث شد که رهبری آن دستور را دادند. رهبری بنا نداشتند که آن دستور را بدهند ولی حرکت‌های نسنجیده و حساب نشده موجب آن شد. من هم همان کاری را کردم که رئیس و هیات رئیسه مجلس انجام می‌دهد. در هرحال بعضی از دوستان نسنجیده عمل نمی‌کردند، ما با آن مسئله روبه رو نمی‌شدیم».

دانشجویی از کروبی پرسید، آیا میزان تحصیلات شما و تجربه‌تان به اندازه‌ای است که از عهده اداره کشور برآیید؟ کروبی گفت: «من تحصیلات حوزوی در حد اجتهاد دارم و چهار مرجع تقلید حکم دارم و از سوی دیگر در شرایطی که در سخت‌ترین وضع و دوران تحصیل دانشگاهی بودیم، من در دانشگاه توانستم لیسانس الهیات بگیرم و البته در میان تحصیلاتم چند بار به زندان افتادم و تبعید شدم ولی پس از پایان محکومیت، ادامه تحصیل دادم. از نظر تجربه نیز باید بگویم، من 15 سال در مجلس بودم و دو دوره ریاست مجلس را برعهده داشتم. 14 سال در نهادهای مهم انقلابی خدمت کردم و تنها فردی هستم که هم در اجرا بوده و هم مقننه. همه عزیزان برای من محترمند. ولی وقتی که آقای خاتمی وارد عرصه انتخابات شد، تنها از تجربه وزارت فرهنگ و ارشاد برخوردار بود. ولی وقتی من وارد عرصه شدم، دارای تجربه مدیریتی از حج، کمیته امداد، بنیاد شهید و ریاست مجلس بودم. کما اینکه دیگر دوستان نیز تجربه‌های ارزشمندی دارند، همانند آقای موسوی و رضایی».

مهدی کروبی در ابتدای این مراسم قبل از آنکه به پرسش‌های دانشجویان پاسخ دهد، در سخنانی کوتاه به یادآوری حماسه سوم خرداد و فتح خرمشهر پرداخت و گفت: «در شرایطی که کسی فکر نمی کرد ایران بتواند خرمشهر را آزاد کند، با اراده فرزندان ایران پیروزی ای که قابل پیش بینی نبود، رخ داد». 

وی همچنین به تلاش‌هایش برای پیگیری مشکلات دانشجویان ستاره‌دار اشاره کرد و گفت: «من همواره متوجه شرایط بوده‌ام و هرگاه مشکلاتی برای دانشجویان پیش آمده، از جمله اینکه آنها را بازداشت کرده و یا از تحصیل محروم کرده‌اند، به صورت مداوم پیگیر موضوع آنها بوده و به دفاع از حقوق آنها پرداختم. من همواره برای دفاع از حقوق انسان‌ها تلاش می‌کنم از جمله آزادی زندانیان و این جای تاسف است برای من که هنگامی که پیگیر مشکلات دانشجویان زندانی بودم، متوجه شدم یکی از دانشجویانی که در زندان است، فرزند یکی از همان شهدایی است که در آزادی خرمشهر شهید شده است. انشاالله دیگر شاهد این ماجراها نباشیم».

وی افزود: «البته دانشجویان نیز باید در نقد و انتقاد خود موارد قانونی را رعایت کنند و کارهای نپخته انجام ندهند ولی مسئولان نیز باید با سعه صدر برخورد کنند».
 
مهدی کروبی همچنین به نقش شیراز در زمان جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: «زمانی که خرمشهر اشغال شد، یکسری از هموطنان ما مجبور به ترک آبادان شدند و شیراز یکی از شهرهای مهمانپذیر بود».

وی همچنین خواستار حضور گسترده مردم در عرصه انتخابات شد و ابراز امیدواری کرد که 22 خرداد حماسه‌ای دیگر آفریده شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین