کد خبر: ۸۹۵۸۹
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۹:۱۰

سرمقاله جمهوری اسلامی؛ انتخابات و فرهنگ صلاح و سداد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه تاریخ 5/3/88 به شرح ذیل می‌باشد:

انتخابات ماهیتی دارد که بطور طبیعی همواره با التهابات همراه است. ‌این عارضه از ملزومات همجواری انتخابات با قدرت است.
 
قدرت جاذبه‌ای دارد که افراد را از اصول غافل می‌کند. برای رسیدن به قدرت فقط کسانی از چارچوب‌های شرعی و قانونی خارج نمی‌شوند که قدرت را هدف ندانند بلکه از آن به عنوان ابزاری که می‌تواند راه را برای احقاق حقوق مستضعفان و‌ایستادگی در برابر ستمگران و مستکبران هموار کند بکار می‌گیرند.

کسانی که قدرت را هدف نمی‌دانند به چیزی بالاتر از قدرت فکر می‌کنند که از جنس معنی است و با روح انسانی سروکار دارد و هر کویر تشنه‌ای را سیراب می‌کند زیرا از جنس آب است نه سراب .‌این همانست که در بیان شهید مظلوم‌ آیت الله بهشتی انسان را جاودانه تاریخ می‌کند و به جائی می‌رساند که بدون اغراق می‌تواند ادعا کند که : «ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت».

در نظام جمهوری اسلامی ‌که احقاق حقوق مظلومان و مستضعفان و‌ایستادگی در مقابل ظالمان و مستکبران و تحقق عدالت پایدار اخلاقی و اقتصادی و اجتماعی سرلوحه برنامه‌های عملی آن باید باشد انتخابات نباید ابزاری برای رسیدن به قدرت باشد. در چنین نظام مقدس و هدفمند و اصیلی انتخابات فقط راه عبور است برای رسیدن به عالی‌ترین زمینه‌های تحقق عدالت . همان که گمشده مسلمانان در طول تاریخ است و همه خون‌های پاک به ناحق ریخته شده از محراب مسجد کوفه تا کربلا و تا صحنه‌های حماسی انقلاب اسلامی ‌و دفاع مقدس خون بهای آن هستند.

ما به برکت فداکاری‌ها و‌ایثارهای هزاران هزار شهید و جانباز و آزاده اکنون از قانون اساسی مترقی و پرظرفیتی برخورداریم که عمل به آن می‌تواند همه مشکلات جامعه را حل کند و با جبران عقب ماندگی‌های تحمیلی چند قرنه که عارضه سلطه استبداد داخلی و استعمار خارجی است ما و همه مسلمانان را به مجد و عظمت از دست رفته‌مان باز گرداند. قانون اساسی جمهوری اسلامی‌هنوز ظرفیت‌های عمل نشده زیادی دارد که داروی همه دردهای درمان نشده جامعه امروز بشری است .

این هدف فقط هنگامی ‌محقق خواهد شد که ما بتوانیم از‌این ظرفیت حداکثر بهره برداری را بعمل آوریم و در قانونگذاری و اجرا و نظارت و قضا آنرا همانگونه که از ما خواسته است بکار ببندیم و ذره‌ای تخطی از آنرا جایز نشماریم .

انتخابات در ماهیت اصیل خود از منظر قانون اساسی و قوانین برگرفته از آن دو شاخصه دارد; حضور حداکثری و انتخاب اصلح .
حضور حداکثری همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند عزت ملی است و به عنوان پشتوانه نظام جمهوری اسلامی‌ دشمنان را ناامید و مسئولان نظام را انگیزه‌مند برای خدمت هرچه بیشتر می‌کند. علیرغم افت و خیزهائی که در کوران حوادث دهه‌‌ای اخیر عارض جامعه شد خوشبختانه تاکنون حضور مردم ‌ایران در انتخابات هنوز بالاتر از حد متوسط سایر کشورها حتی مدعیان دموکراسی است .‌این افتخار را ما می‌توانیم حفظ کنیم و باید برای پاسداری از آن تلاش نمائیم .

در مقطع کنونی برخورد صالحانه نامزدهای ریاست جمهوری که قرار است عالی‌ترین منصب و مسئولیت اجرائی نظام اسلامی ‌را عهده‌دار شوند اصرار بر اجرای قانون و جلوگیری از هرگونه تخطی و سرپیچی از مقررات قانونی و اخلاقی و هنجارهای اجتماعی عواملی هستند که مردم را به حضور در انتخابات تشویق می‌کنند عیار عزت ملی را بالاتر می‌برند و نظام اسلامی ‌را از پشتوانه قوی‌تری برخوردار می‌نمایند. هیچکس نباید از‌این اصل غفلت کند و همه باید برای تشویق مردم به حضور در پای صندوق‌های رای تلاش نمائیم.

انتخاب اصلح نیز با عزت ملی و تقویت پشتوانه نظام رابطه مستقیم دارد. فقط درصورتی افراد می‌توانند به انتخاب اصلح موفق شوند که صلاحیت‌های لازم را در وجود خود پدید آورده باشند. کسانی که گرفتار کوته بینی بی مبالاتی‌های فکری و عدم شناخت معیارهای صلاح و فساد هستند و گرفتاری‌های مادی آنها را به اسارت خود در آورده چگونه می‌توانند به تشخیص اصلح موفق شوند ‌این توفیق فقط زمانی حاصل خواهد شد که انسان خود را از قید و بندها رها کند و صلاح و فساد را به درستی بشناسد و در حاکم ساختن صلاح و سداد بر جامعه‌ای که خود جزئی از آنست ذره‌ای تردید به خود راه ندهد.

درست است که جامعه ما هنوز به نقطه‌ای نرسیده که همه آحاد آن از چنین تشخیص دقیقی برخوردار باشند و بتوانند نفس خود را از آفاتی که در‌این عرصه وجود دارد مصون نگهدارند ولی صالحان جامعه اگر همت کنند و با گفتار و کردار خود برای بالا بردن آگاهی‌ها تلاش کنند به زودی به چنین نقطه‌ای خواهیم رسید. ما باید انگیزه‌های استفاده از حق انتخاب را که به حضور حداکثری در انتخابات منجر می‌شود و انتخاب اصلح را که به تحقق پیشرفت و عدالت منتهی می‌شود را در جامعه خود به یک فرهنگ تبدیل کنیم . فقط با برخورداری جامعه از فرهنگ صلاح و سداد است که می‌توانیم به سوی تحقق جامعه صالحان گام برداریم .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۸۸/۰۳/۰۵
0
0
ما ز بالاییم و بالا می رویم
میر حسین موسوی
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین