محمد جعفرپور مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتگو با خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، با اعلام اینکه قبل، حین و بعد از برگزاری انتخابات در روز ۱۱ اسفند بیش از ۱۶٠ حمله سایبری در کشور صورت گرفته است، اظهار کرد: بزرگترین حمله DDoS تاریخ کشور به لحاظ تعداد بسته در ثانیه مربوط به ساعت ۱۷:۵۷ روز نهم اسفند ماه بود که با توجه به مانورهای انجام شده و تمهیدات درنظر گرفته شده، این حمله با ۱۳۶ میلیون بسته در ثانیه بطور کامل دفع شد.
وی افزود: میزان حملات DDoS در کشور از مهرماه سال گذشته تا دی ماه سال جاری بیش از ۲٠ برابر افزایش یافت و در بهمن ماه امسال حجم و تعداد حملات نسبت به دی ماه حدود ۴ برابر افزایش داشته است که نشان از سازماندهی حملات به شبکه کشور و صرف هزینههای بسیار بالا توسط دشمنان ایران اسلامی برای منع دسترسی کاربران ایرانی به خدمات و سرویسها است.
جعفرپور در خصوص اقدامات صورت گرفته در روز برگزاری انتخابات نیز تصریح کرد: باتوجه به اینکه موضوع ممهور شدن شناسنامهها امسال در دستور کار نبود و مقرر شده بود تا استعلامات احراز هویت و همچنین ارسال اطلاعات به صورت برخط انجام شود که برای حفظ سلامت زیرساختهای ارتباطی و حفاظت از آنها اکیپهای متعدد پایش تشکیل شد تا بصورت برنامه ریزی شده و مشخص از مسیرهای فیبرنوری و حوضچههای مخابراتی بازدید کنند.
وی با بیان اینکه فقط در روز انتخابات و روز قبل از آن نزدیک به ۲ هزار اکیپ برای گشت مسیر اعزام شدند، افزود: در این دو روز تیمهای اعزام شده نزدیک به ۲٠٠ هزار کیلومتر را طی و اقدام به پایش مسیرهای فیبرنوری و حوضچههای مخابراتی کردند.
جعفرپور با اعلام اینکه اکیپهای اعزامی در فرایند انجام ماموریتهای خود به موارد متعددی از تهدید به قطعی کابل به دلایلی همچون حوادث طبیعی، عملیات عمرانی و عملیات خرابکارانه برخوردند، خاطرنشان کرد: هر چند همه مسیرهای کابل فیبر نوری شرکت زیرساخت دارای مسیرهای پشتیبان است و در صورت قطع کابل، اختلال در سرویس به ندرت رخ میدهد، اما حضور تیمهای فنی باعث شد تا در روز انتخابات تقریبا هیچ کدام از تهدیدات منجر به قطعی کابل در شبکه مادر مخابراتی کشور عملی نشود و ضریب اطمینان شبکه زیرساخت کشور در روز انتخابات ۱٠٠ درصد باشد.
گفتنی است، حملات Dos و DDos یکی از خطرناکترین و جدیدترین حملاتی است که در بستر اینترنت انجام میشود. کلمه ddos مخفف عبارت Distributed Denial of Service است، در این مدل از حملات هدف اصلی خراب کردن سرویس مورد نظر نیست بلکه شبکه و سرور مورد نظر را در ارائه سرویس عادی ناتوان میکند. شکل این حملات به این صورت است که به بستههای داده متعدد به قربانی ارسال میشود و به این ترتیب شبکه یا ظرفیت پردازشی آن را غرق در بستههای اطلاعاتی میکند و مانع دستیابی کاربران و مشتریان به سرویس میشود.