رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به ورود سامانه بارشی به غرب کشور، وضعیت جوی استانها طی چند روز آینده را اعلام کرد.
صادق ضیائیان در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت جوی کشور گفت: امروز جمعه ۲۵ اسفندماه، با ورود سامانه بارشی به غرب کشور، در نوار غربی دامنههای جنوبی البرز در قزوین، البرز و تهران، مناطقی از غرب فارس و اصفهان بارش باران، وزش باد و در ارتفاعات بارش برف پیش بینی میشود. این وضعیت در این مناطق تا ظهر شنبه ۲۶ اسفندماه ادامه می یابد و بعد از ظهر شنبه تنها در مناطقی از شرق، شمال شرق و شرق سواحل دریای خزر ابری شده و وزش باد شدید و رگبار پراکنده انتظار میرود و به تدریج این سامانه از شمال شرق کشور خارج میشود.
وی افزود: یکشنبه در برخی نقاط واقع در شرق و شمال شرق، هوا ابری شده و وزش باد و رگبار پراکنده رخ میدهد. در غرب و مرکز کشور نیز افزایش وزش باد انتظار میرود. همچنین تا ظهر دوشنبه ۲۸ اسفند ماه در خراسان رضوی و خراسان جنوبی ابرناکی، وزش باد و رگبار پراکنده دور از انتظار نیست.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به وضعیت جوی روز دوشنبه ادامه داد: از بعد از ظهر دوشنبه با ورود سامانه بارشی جدیدی به غرب کشور، بارش در شمال غرب استانهای مرزی واقع در غرب، جنوب غرب و در ارتفاعات البرز مرکزی آغاز میشود. همچنین در جنوب آذربایجان غربی، غرب کردستان و کرمانشاه میزان بارندگی قابل توجه است.
ضیائیان گفت: سهشنبه ۲۹ اسفندماه گستره فعالیت این سامانه کل نوار غربی کشور، دامنههای جنوبی البرز و غرب استان های اصفهان، فارس و بوشهر است. در آذربایجان غربی، کردستان کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان چهارمحال و بختیاری و شمال کهگیلویه و بویراحمد بارش شدت خواهد داشت. در ضمن طی این روز با شمالی شدن جریانات بر روی دریای خزر بارش باران و کاهش دما در نیمه غربی سواحل شمالی پیش بینی میشود. همچنین غرب دریای خزر مواج خواهد شد.
به گفته وی، در روز سه شنبه، وزش باد شدید در مناطقی از مرکز جنوب و شرق کشور موجب خیزش گردوخاک میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز گفت: فردا شنبه ۲۶ اسفندماه آسمان تهران ابری است و در برخی ساعات، رگبار، رعدوبرق و گاهی وزش باد خواهد داشت با حداقل دمای ۱۱ و حداکثر دمای ۱۸ درجه سانتیگراد. همچنین یکشنبه ۲۷ اسفندماه نیز آسمان تهران کمی ابری است و در برخی ساعات وزش باد شدید میشود و حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۹ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
بارشهای سیل آسا در برخی مناطق کشور
همچنین بررسی نقشههای همدیدی و آینده نگری سازمان هواشناسی کشور نشان میدهد جمعه با ورود سامانه بارشی به غرب کشور در نوار غربی دامنههای جنوبی البرز در قزوین، البرز و تهران مناطقی از غرب فارس و اصفهان ابرناکی و بارش باران و وزش باد و در ارتفاعات برف و مناطق سردسیر پیشبینی میشود.
این وضعیت در این مناطق تا ظهر شنبه ادامه مییابد و بعدازظهر تنها در مناطقی از شرق شمال شرق و شرق سواحل دریای خزر ابرناکی و وزش باد شدید و رگبار پراکنده انتظار میرود و بهتدریج این سامانه از شمال شرق کشور خارج میشود.
به نوشته تسنیم، یکشنبه در برخی نقاط واقع در شرق و شمال شرق ابرناکی وزش باد و رگبار پراکنده رخ میدهد. در غرب و مرکز کشور نیز افزایش وزش باد انتظار میرود. تا ظهر دوشنبه در خراسان رضوی و خراسان جنوبی ابرناکی، وزش باد و رگبار پراکنده دور از انتظار نیست.
از بعدازظهر با ورود سامانه بارشی جدیدی به غرب کشور بارش در شمال غرب استانهای مرزی واقع در غرب جنوب غرب و در ارتفاعات البرز مرکزی آغاز میشود. در جنوب آذربایجان غربی، غرب کردستان و کرمانشاه مقدار بارندگی قابل توجه است.
سه شنبه گستره فعالیت این سامانه کل نوار غربی کشور، دامنههای جنوبی البرز و غرب استانهای اصفهان فارس و بوشهر در برمیگیرد. در آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشا، لرستان، ایلام، خوزستان چهارمحال و بختیاری و شمال کهگیلویه و بویراحمد بارش شدت خواهد داشت.
در ضمن طی این روز با شمالی شدن جریانات روی دریای خزر بارش و کاهش موقتی دما در نیمه غربی سواحل شمالی پیش بینی میشود و غرب دریای خزر مواج است. همچنین وزش باد شدید در مناطقی از مرکز، جنوب و شرق کشور موجب خیزش گردوخاک میشود.
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: جمعه ۱۴۰۲/۱۲/۲۵
زمان پایان: سهشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۹
نوع مخاطره: بارندگی، رعدوبرق، وزش بادشدید موقت، برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد تگرگ، در نقاط کوهستانی و سردسیر کولاک برف، احتمال بهمن.
منطقه اثر:
جمعه ۱۴۰۲/۱۲/۲۵: ایلام، لرستان.
شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۶: لرستان، شمال و شرق خوزستان، غرب اصفهان، شمال غرب چهارمحال و بختیاری.
دوشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۸: غرب آذربایجان غربی.
سهشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۹: اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان، غرب مازندران، زنجان، قزوین، البرز، تهران، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، غرب اصفهان، شمال فارس، ارتفاعات سمنان.
اثر مخاطره: لغزندگی جادهها، کاهش دید، اختلال در ناوگان حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، طغیان رودخانهها، در نواحی کوهستانی کولاک برف، احتمال سقوط بهمن در دامنههای برفگیر، صاعقه، رانش زمین و ریزش سنگ در نواحی کوهستانی، خسارت به سازههای موقت بویژه چادرهای مسافرتی و خسارت به صنعت کشاورزی.
توصیه: همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی هنگام سفر با خودرو، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و عدم تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازههای موقت بویژه چادرهای مسافرتی، لایروبی کانالها و آبروها در نواحی سردسیر آمادگی برای برف روبی توسط دستگاههای مربوطه و پرهیز از انجام هرگونه عملیات کشاورزی، عدم تردد دامداران و عشایر در ارتفاعات و حاشیه رودخانه ها، انتقال نهادههای کشاورزی به مکانهای مسقف.