برنامه حذف خالکوبی از بدن شهروندان اندونزیایی توسط یک سازمان خیریه اسلامی در ماه مبارک رمضان به صورت رایگان انجام شد.
بیش از صد نفر از اندونزیاییهای خالکوبیشده، برخی با نقش و نگار ظریف کوچک و برخی دیگر با طرحهایی از مار و ببر، برای فرآیند طاقتفرسای حذف خالکوبی از بدن خود ثبتنام کردند، برخی حتی نیاز به حضور متعدد داشتند.
راجا زمزمی، هماهنگ کننده این برنامه در چهارمین سال آن، گفت که پاک کردن خالکوبی به مسلمانان این فرصت را میدهد که توبه کنند.
وی در میان صداهای تند پرتوهای لیزری که به پوست جوهر گرفته دریافت کنندگان در سالن شنیده میشود، گفت: رمضان شتاب عالی برای این برنامه است. پاک کردن خالکوبیها نوعی عبادت برای خداوند است.
برای مسلمانان سنی، شاخه غالب اسلام در اندونزی، خالکوبی ممنوع است، زیرا به عنوان مثله کردن فیزیکی پوست محسوب میشود. بسیاری از علمای دینی نیز معتقدند که مرکب مانع از رسیدن آب به پوست هنگام وضو گرفتن میشود.
اگرچه بسیاری از ۲۲۰ میلیون مسلمان اندونزی از اسلام معتدلتری استفاده میکنند، اما خالکوبیها به دلیل ارتباط با شیوههای زندگی خشن و رادیکال خیابانی، از جمله فعالیتهای باندی، همچنان در یک چشم انداز منفی اجتماعی دیده میشوند.
بیما عبدالشعله، که قصد دارد خالکوبیها را از تمام بدنش، از جمله صورتش، پس از پشت سر گذاشتن زندگی قبلیاش پاک کند، گفت که مردم او را به خاطر نماز خواندن با خالکوبیهای روی بدنش سرزنش میکنند. با این حال، او معتقد است که حذف مداوم خالکوبیها به او کمک میکند تا احساس نزدیکی به خدا داشته باشد و قضاوت دیگران را پشت سر بگذارد.
وی اظهار کرد: خداوند بدن من را قضاوت نمیکند، بلکه قلب و عبادت من را قضاوت میکند. معامله من با خداست نه دیگران.