این خبر را پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا که از منتقدان صریح اقدامات جنگی اسرائیل در غزه است امروز سهشنبه همزمان با آغاز سفر خود به اردن، قطر و عربستان اعلام کرد.
سانچز گفت: «ما باید به طور جدی درباره انجام این کار در نیمه نخست سال جاری فکر کنیم.»
چند ماه پیش برخی منابع خبری مدعی شده بودند وزارت خارجه آمریکا نیز در حال انجام بررسیهایی برای به رسمیت شناختن احتمالی کشور مستقل فلسطین بعد از اتمام جنگ در غزه است.
آمریکا در چند دهه گذشته از مخالفان به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطین در نهادهای سازمان ملل متحد بوده است.
واشنگتن میگوید به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین بایستی تنها از طریق مذاکرات مستقیم میان اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی حاصل شود.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۲ فلسطین را به عنوان عضو ناظر پذیرفت، اما از اعطای عضویت کامل به ان خودداری کرد.
یک مقام ارشد دولت اسپانیا به روزنامه فایننشالتایمز گفت که مادرید تصمیم خود برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین را بخشی از سیاست خود در جهت حرکت به سمت راهکار دو دولتی میداند.
با آنکه اتحادیه اروپا از مدتها پیش حمایت از راهکار دو دولتی برای حل و فصل تنشها میان اسرائیل و فلسطینیها را در دستور کار دارد در خصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین سیاست واحدی در میان کشورهای عضو این اتحادیه وجود ندارد.
چند کشور عضو اتحادیه اروپا شامل اسپانیا، ایرلند و مالت از شناسایی یکجانبه کشور مستقل فلسطین حمایت میکنند در حالی که برخی از دیگر اعضا، به ویژه آلمان معتقدند چنین اقدامی بایستی تنها به عنوان بخشی از راهکار دو دولتی انجام شود.
کشور مستقل فلسطین در حال حاضر توسط سوئد به رسمیت شناخته شده است. این کشور در سال ۲۰۱۴ به صورت یکجانبه در این جهت اقدام کرد.
علاوه بر آن بعضی از دولتهای اروپای مرکزی و اروپای شرقی هم قبل از پیوستن به اتحادیه اروپا فلسطین را به رسمیت شناخته بودند. این گروه لهستان، جمهوری چک، اسلوواکی، مجارستان، رومانی و بلغارستان را شامل میشوند.