«رئیسی شجاع نیست.» «برخی وزرا باید همان سال اول دولت سیزدهم تغییر میکردند.» و ... این جملات از جمله نکاتی است که ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در واکنش به لزوم اصلاح کابینه دولت سیزدهم مطرح میکند. او در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین بر ضرورت برکناری وزرا اشاره میکند و میگوید رئیسی حتی توان برکناری وزرا را ندارد و دولت خود را درگیر مسائل سیاسی کرده تا اقتصادی.
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با خبرآنلاین درباره ضرورت تغییر و اصلاح کابینه رئیسی، گفت: بنابر آن چیزی که دولت میگوید تورم حدود ۴۰ درصد را داریم و افزایش قیمتها قابل کتمان نیست، البته قبل از ماه رمضان دولت اجازه نمیداد قیمت برخی اقلام افزایش پیدا کند و همه را به بعد از ماه رمضان موکول کرده بود، علاوه بر این کاهش نرخ ریال برابر ارزهای خارجی عامل روانی و واقعی دارد.
وی گفت: به این ترتیب که قیمت کالاهای مرتبط با ارز را افزایش میدهند و از طرفی قیمت اقلام دیگر را از طریق عامل روانی افزایش میدهند، بنابراین تا وقتی تورم کنترل نشود و به حد معقول نرسد این شرایط وجود دارد، در این شرایط دولت اگر نخواهد سکوت کند، پاسخ خاصی ندارد که بدهد چراکه تورم واقعیتی است که وجود دارد و قیمتها افزایش پیدا میکند.
وی در واکنش به اینکه رهبر انقلاب در ابتدای سال ۱۴۰۳ شعار جهش تولید با مشارکت مردم را مطرح کردند، با توجه به وضعیت فعلی این نیاز وجود دارد که دولت کابینه را اصلاح کند؟ افزود: به نظر بنده مدتها قبل یعنی بعد از به پایان رسیدن سال اول دولت رئیسی باید در کابینه اصلاح صورت میگرفت، البته تغییر در کابینه شجاعتی میخواهد که شاید دولتمردان این شجاعت را ندارند، اما واقعیت این است که ما احتیاج به تغییرات داریم.
این چهره اصولگرا گفت: این تغییر کردن هم به این معنی نیست که بلافاصله شرایط گل و بلبل میشود، ولی در هر صورت وقتی از عملکرد یک سال برخی وزرا، معاون اول رییس جمهور و مسئولینی گذشت و عملکرد خیلی مثبتی نداشتند، باید نسبت به حضور آنها در کابینه بازنگری صورت میگرفت که متأسفانه این اقدام صورت نگرفت البته تغییرات به معنای این نیست که ناگهان همه مشکلات حل شوند، اما بهرحال میتوانست این اتفاق صورت بگیرد.
ایمانی درباره اینکه اصلاح کابینه در سال پایانی موثر خواهد بود یا خیر، تصریح کرد: بله، اصلاح کابینه در سال پایانی دولت بر وضعیت موجود موثر است و نباید از تغییر مسئولان ترسید، تا جایی که بنده میدانم از ابتدای کار تاکنون رئیسی فقط یک وزیر را خودش برکنار کرده است، بقیه وزرا توسط دولت برکنار نشدند بلکه خودشان استعفا دادند، مسائل دیگری پیش آمده و یا توسط مجلس استیضاح شدند، اما در مجموع شاید یک وزیر بنابر اراده دولت تغییر کرده که این اصلا امر خوبی نیست.
این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که رئیسی سابقه کار اجرایی و مدیریت عالی نداشته است لذا طبیعی است وقتی در ابتدای ریاست جمهوری افرادی را انتخاب میکنند برخی از آنها خوب چیده نشده باشند، بنابراین میتواند در همان سال اول آنها را تغییر دهد، اما این تغییرات انجام نمیشود و تصور هم نمیکنم این تغییرات امسال صورت بگیرند.
ایمانی در مورد اینکه گفته میشود رئیسی بیش از هر چیز به دنبال اقدامات سیاسی است تا اقدامات اجرایی، یادآور شد: توجه رئیسی و اطرافیانش به حوزههای سیاسی معطوف است. وقتی چند سال است که رهبری بر اقتصاد تاکید دارند این یعنی ضعف بزرگ ما در کشور مربوط به اقتصاد است این به معنی کم اهمیت بودن حوزه فرهنگ، سیاست و آزادیهای مشروع نیست. سال گذشته رهبری گفتند از اقتصاد دولتی فاصله بگیریم و دولت کمتر در اقتصاد دخالت کند حالا با گذشت یک سال مسئولان گزارش دهند که تا چه اندازه از بخش خصوصی در اقتصاد استفاده کردند و دولت کوچک شده است. به نظر بنده پاسخ هیچ است چراکه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.