یورونیوز نوشت: بر اساس دادههای ردیابی گردآوری شده توسط بلومبرگ، «بهشاد» که ایران آن را یک کشتی «اطلاعاتی و لجستیکی» مینامد، در روز ۴ آوریل (۱۶ فروردین) موقعیت خود را در نزدیکی سواحل یمن ترک و سپس پخش سامانه شناسایی خود را خاموش کرد تا اینکه در اوایل روز پنجشنبه ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین) دوباره در نزدیکی تنگه هرمز ظاهر شد. این نشان میدهد که «بهشاد «اواخر پنجشنبه به بندرعباس میرسد.
به نوشته بلومبرگ، «بهشاد» یکی از منافع مهم ایران در منطقه دریای سرخ است.
این کشتی ماموریت رسمی آن مبارزه با دزدی دریایی است.
همچنین ادعا شده که در اوایل سال جاری به دلیل نقش ادعایی آن در حمایت اطلاعاتی از عملیات حوثیها، مورد حمله سایبری آمریکا قرار گرفت.
استقرار مجدد «بهشاد» چند روز پس از حمله هوایی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق در روز یکم آوریل (۱۳ فروردین) انجام شد.
تهران در آخر هفته گذشته با یک حمله موشکی و پهپادی بیسابقه به اسرائیل پاسخ داد و اکنون میگوید برای حمله تلافیجویانه اسرائیل آمادگی دارد.
ایالات متحده خواهان خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنشها است.
به نوشته یورونیوز؛ «بهشاد» برای جایگزینی کشتی دیگری به نام ساویز در آنجا مستقر شده بود که در سال ۲۰۲۱ در جریان یک تنش دیگر بین ایران و اسرائیل با مینهای دریایی آهنربایی آسیب دید و به ایران بازگردانده شد.
هفتهنامه فرانسوی لکسپرس در گزارشی که در ماه مارس منتشر کرد ادعا کرد که «بهشاد» کشتی متعلق به سپاه پاسداران است که با ظاهری تجاری، از سال ۲۰۲۱ در نقطهای در دریای سرخ ثابت مانده و در هدایت حملات موشکی حوثیها نقش داشته است.
لکسپرس نوشت آمریکا پیش از این قصد داشته «بهشاد» را که دارای تجهیزات اطلاعاتی الکترونیکی برای شناسایی موقعیت کشتیهاست و نیروی دریایی ارتش ایران از آن مراقبت میکند، منهدم کند، اما بنا به ملاحظاتی، از جمله هشدار و تهدید نیروهای نظامی ایران از این کار صرف نظر کرده است.