آفتابنیوز : عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با بيان اين مسأله كه چندماه قبل جمعي از نمايندگان طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش را تقديم هيأت رئيسه كردند و در طول اين مدت پيوسته و به صورت مستمر بر لزوم اعلام وصول و انجام آن تأكيد كردند، افزود:
عدهاي از امضاكنندگان در اعتراض به عدم اعلام وصول طرح استيضاح هيأت رئيسه را به آبستراكسيون نيز تهديد كردند.
اعلمي با اشاره به پيام مقام رهبري به رئيس مجلس و نامه تشكر 234 نماينده از ايشان تصريح كرد: نمايندگاني كه پيوسته بر استيضاح وزير اصرار داشتند نامه تشكر را امضا كرده و متولي جمعآوري امضا بودند اين امر ميتواند از يك سو بيانگر ميزان تقدير و اطاعتپذيري امضاكنندگان از مقام رهبري و در عين حال نشانگر عدم تقيد و اعتقاد به موضوع استيضاح باشد.
اين عضو فراكسيون اقليت افزود: اگر استيضاحكنندگان بر اين باورند كه در شرايط كنوني باتوجه به مأموريت خطير دولت، استيضاح وزيران نه تنها سودي براي كشور و دستگاههاي مسؤول ندارد چرا در طول چندماه گذشته پيوسته برانجام استيضاح از وزير مصر بودند.
حداد عادل رئيس مجلس در پاسخ به اين تذكر گفت: مجلس هفتم تبعيت از نظر مقام معظم رهبري را به صلاحانديشي خود ميداند و با اشرافي كه ايشان دارند نمايندگان معتقدند رهبري صلاح كشور را بهتر از نمايندگان ميدانند.
اما محمدحسين فرهنگي ديگر نماينده تبريز در واكنش به تذكر اعلمي گفت: ورود مقام رهبري به مسائل مجلس براساس اصل 110 قانون اساسي براي حل اختلاف بين قوا صورت گرفته است، تنظيم روابط بين قوا و حل اختلاف بين آنها يكي از وظايف مقام معظم رهبري است.
حدادعادل در پاسخ به اين تذكر هم گفت: رابطه مجلس هفتم با مقام معظم رهبري رابطه عاطفي و احساسي و فراتر از قوانين عادي است. بنده هم نميخواهم به مواد قانوني در اينباره اشاره كنم چرا كه رابط مجلس با مقام معظم رهبري احتياج به اينگونه بحثها ندارد.
امروز همچنين احمد بزرگيان نماينده سبزوار با انتقاد از روند طي شده در مجلس براي رسيدگي به قرارداد ترك سل از هيأت رئيسه خواست تكليف اين قرارداد را روشن كند، عضو كميسيون صنايع و معادن گفت: دولت لايحه قرارداد تركسل را با يك فوريت در سوم آبانماه به مجلس فرستاد و پس از تصويب فوريت به دليل مربوط بودن موضوع اين لايحه به چند كميسيون به تشخيص هيأت رئيسه كميسيون تخصصي براي رسيدگي به آن تشكيل جلسه داد.
بزرگيان افزود: در حالي كه صدها ساعت كار تخصصي در مورد اين لايحه در كميسيون مشترك انجام نشده بود به ناگاه دولت بدون اطلاع وزيران ارتباطات، دفاع و اطلاعات كه در كميسيون مشترك حضور مييافتند تقاضاي اولويت اين لايحه را كرده است و پيش از نتيجهگيري كميسيون تخصصي اين لايحه در دستور قرار گرفته است.
گفتني است در پايان اين جلسه، دولت فوريت اين لايحه را پس گرفت.
الياس نادران نماينده تهران نيز در يك تذكر آييننامهاي نسبت به تعويق افتادن تحقيق و تفحص از شركت نفت اعتراض كرد.
عضو ائتلاف آبادگران افزود: بنده و تعدادي از نمايندگان خواستار تحقيق و تفحص از شركت نفت شديم كه اين را بايد كميسيون انرژي به رأي ميگذاشت، ولي روز گذشته هم زمان با اين طرح در جلسه كميسيون انرژي پيشنهاد يكي از اعضاي كميسيون مبنيبر اينكه بررسي اين طرح به بعداز تصويب لايحه بودجه موكول شود رأي آورد و اين خلاف است.
رئيس مجلس در پاسخ به اين تذكر گفت: به نظر نميرسد در اين نامه براي به تعويق انداختن تحقيق و تفحص مادهاي وجود داشته باشد.
سيدمحمد مهديپور فاطمي عضو فراكسيون اقليت مجلس امروز در جمع خبرنگاران پارلماني گفت: جشنواره بازيهاي بانوان پايتختهاي اسلامي با هزينهاي بالغ بر يك و نيم ميليارد تومان توسط شهرداري تهران برگزار شده است. اين در حالي است كه كل بودجهاي كه براي ورزش بانوان ايران اختصاص دارد برابر 750 ميليون تومان است.
نماينده دشتي و تنگستان افزود: بهتر بود شهرداري تهران اين هزينه را به بهزيستي كشور ميداد تا حداقل كارتن خوابها را از سطح شهر تهران جمعآوري كنند يا به حاشيه شهر تهران رسيدگي ميشد.
پورفاطمي تصريح كرد: كار شهرداري آباداني شهر است نه اينكه بدون هماهنگي با تريبتبدني و وزارت امورخارجه اين كارها را انجام ميداد. اين مانند همان بني است كه شهرداري به فرهنگيان ميدهد.
وي با بيان اينكه برگزاري چنين مسابقهاي چه سودي دارد، اظهارداشت: از تلويزيون كه پخش نميشود و فقط افراد خاص براي ديدن اين مسابقات حضور مييابند.
پورفاطمي در پايان افزود: ضمناً آيتالله صافي گلپايگاني نسبت به حضور آقاي حدادعادل در اين مراسم كه حجاب اسلامي رعايت نميشد اعتراض داشتند.
هوشنگ حميدي عضو فراكسيون جوانان مجلس نيز در اين خصوص به خبرنگار آفتاب گفت: باتوجه به جايگاه قانوني شهرداريها و وظايف آنان، شخصيت حقوقي شهرداري به صورت مجزا ميتواند در اين زمينه هزينه كند و چنين مسابقهاي را اجرا كند.
نماينده سنندج افزود: اما شوراي شهر تهران در اين زمينه مساعدت نشان داده و نسبت به برگزاري مسابقه بانوان كشورهاي اسلامي اقدام نموده است.
وي كه يكي از مطرح كنندگان تحقيق و تفحص از تربيتبدني است اظهارداشت: متولي چنين مسابقاتي بايد سازمان تربيتبدني باشد اما در مورد صرف هزينه مسابقات و منابع چنانچه داراي منع قانوني و يا در راستاي اهداف خاصي همانند تبليغات براي موارد خاصي نباشد مانعي ندارد.
حميدي در پاسخ به اينكه بهتر نيست چنين هزينه صرف بهبود وضعيت مردم شود، گفت: از لحاظ بينالمللي برگزاري اين مسابقات در ايران ضرورت دارد.