آفتابنیوز : آفتاب: عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه معتقد است که احمدی نژاد تحمل اشخاصی صاحبفکر و تدبیر و خلاق را به هیچ وجه ندارد.
مهندس اکبر ترکان، معاون سابق برنامهریزی وزیر نفت در دولت نهم که به دلیل انتقاداتش از احمدینژاد از این مقام برکنار شد، در گفتگو با روزنامه خبر، درخصوص کابینه دولت آینده گفت: «احمدینژاد ظرفیت استفاده از همه طیفها را ندارد. وی ظرفیت تحمل درجه خلوص 99.99 درصد نسبت به خود را نیز ندارد. افرادی که در خدمت وی هستند باید 100درصد مخلص ایشان باشند».
وی با اشاره به برکناری و سپس پس گرفتن برکناری محمدحسین صفارهرندی از سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در روزهای گذشته، یادآور شد: «مخلصتر از صفارهرندی نسبت به احمدینژاد وجود ندارد، اما او صفارهرندی را بیرحمانه قربانی کرد به خاطر اینکه درجه خلوصش 99 ممیز چند بود. آقای اژهای وزیر اطلاعات هفته گذشته از آقای احمدینژاد و سیاستهای وی دفاع کرد ولی ظرف یک هفته به خاطر عدم خلوص 100 درصدی به سرنوشتی مشابه صفارهرندی دچار شد».
عضو ارشد شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در ادامه گفت: «بنابراین طرحهایی مثل خدمت ملی و یا کمیته مشورتی جهت انتخاب کابینه آینده به نظر صرفاً کاربرد تبلیغاتی دارد».
وی در تحلیل خود از دلایل عزل و نصبهای روز گذشته در دولت خاطرنشان کرد: «درخصوص افرادی که دو روز گذشته از کابینه کنار گذاشته شدند به خاطر بحث آقای مشایی و نامه مقاممعظم رهبری که در دولت معطل مانده بود وارد بحثی شدند که نتیجه آن تغییر این افراد شد. به نظر، این اشخاص بهزعم خود قصد دفاع از نامه معظمله را داشتند و آقای احمدی نژاد قصد اقدام به سلیقه خودش را داشت».
وزیر 8 ساله دولت سازندگی تصریح کرد: «به عقیده من احمدینژاد برای کابینه افرادی میخواهد که به عنوان عواملش در وزارتخانهها دستوراتش را اجرا کنند. ایشان تحمل اشخاصی صاحبفکر و تدبیر و خلاق را به هیچ وجه ندارد. ایشان عواملی را میخواهد که 100درصد مطیع خودشان هستند و این سلیقه آقای احمدینژاد است».
ترکان همچنین درباره پیشبینیاش از نوع تعامل مجلس با کابینه پیشنهادی احمدینژاد نیز ابراز عقیده کرد: «به نظر من در دوره ریاست مجلس آقای حدادعادل یک نوع رفتار با دولت بود و در دوره ریاست فعلی یک نوع رفتار دیگر است که این ترکیب آینده کابینه را به چالش میکشاند».
وی افزود: «آقای حدادعادل موقعیت مجلس در نظارت بر دولت را ضایع کرد و متأسفانه منزلت مجلس به شدت آسیبدید. اما آنچه که از ظواهر رفتار آقای لاریجانی برمیآید به نظر میرسد که ایشان کوشش میکنند این حیثیت آسیب دیده مجلس را احیا کنند و لذا بعید میدانم که مجلس دربست از آقای احمدینژاد اطاعت کند. در عین اینکه مجلس شخصیت مستقلی است، ولی در زمان آقای حداد، ایشان کوشش لازم برای حفظ مجلس را نفرمودند و مجلس و اعتبار و حیثیت او را به پای آقای دکتر احمدینژاد گذاشتند که از آقای لاریجانی چنین علائمی دیده نمیشود. به نظر میرسد که آقای لاریجانی قصد دارد از اعتبار و حیثیت مجلس دفاع کند».