کد خبر: ۹۱۴۸۰
تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۸

سرمقاله آفتاب یزد؛ آقای متكی؛‌با صدا و سیما هماهنگ شوید!‌‌

آفتاب‌‌نیوز :  ‌ آفتاب: روزنامه آفتاب یزد در سرمقاله امروز دهم مرداد 88 آورده است:

روز گذشته، تریبون نماز جمعه میزبان منوچهر متکی بود تا حوادث اخیر تهران را از زاویه «دیپلماسی خارجی دولت نهم» تحلیل کند و تایید نـمـازگـزاران تـهرانی نسبت به این تـحلـیل را دریافت نماید. سخنان متکی حاوی نکته جدیدی نبود که قبل از این، توسط او یا سایر دست اندرکاران دولت نهم مطرح نشده باشد اما تاکید او بر نقش تخریبی ویژه انگلیس، از نکاتی است که نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود. متکی در سخنرانی دیروز خود اظهار داشت: «در حوادث اخیر، بدترین کارنامه را انگلیس داشت که همواره بیشترین دخالت در امور داخلی کشورهای جهان را دارد».

نخستین سوالی که به ذهن می‌آید آن است که چرا انگلیسی‌ها و افراد مرتبط با انگلیس، بیش از اتباع و مـنـسـوبـین سایر کشورها از مهرورزی‌های دولت و دستگاه‌های حکومتی ایران برخوردار بوده‌اند؟ حتی در مسائل اخیر، کارکنان محلی سفارت انگلیس بسیار زودتر از سیاستمداران سرشناس که در بازداشت هستند تـعـیین تکلیف شدند. البته نگارنده از اینکه مشکل تعدادی از هموطنان حل شده خوشحال است اما این مهرورزی با ادعاهای دیروز متکی در خصوص نقش سفارتخانه‌های خارجی به ویژه نقش خصمانه انگلیس در این حوادث، همخوانی ندارد. 

متکی دیروز گفت: «بـعضی کشورهای غربی چنین تحلیل می‌کردند که می‌توانند فتنه‌ای دیگر بـرپـا کـنـنـد و ایـن را مـی‌شود از دستورالعمل‌های وزارت‌خارجه و سرویس‌های امنیتی ایـن کـشـورهـا بـه دیـپلـمـات‌هـا و کـارکـنـان محلی سفارتخانه‌هایشان در ایران مشاهده کرد.» این اظهارات در حالی بیان شد که در جریان ناآرامی‌های اخیر، تنها سفارتخانه خارجی که تعدادی از کارکنان محلی آن بازداشت شدند سفارت انـگلیس بود که همین افراد بسیار زودتر از سایر بازداشتی‌ها، تعیین تکلیف و آزاد شدند.

البته انگلیسی‌ها که طبق ادعای مسئولان وزارت خـارجـه در هـمـه سـال‌هـای گذشته در برابر ایران سیاست‌های خصمانه داشته‌اند قبلاً نیز از مهرورزی ویـژه دولـت نـهم بـرخوردار شدند. این مهرورزی در جریان دستگیری و آزادی همراه با تشریفات ملوانان انگلیسی در سال 86 مشاهده گردید. اما به هر حال به نظر می‌رسد حال که ابزاری برای جبران خصومت ورزی انگلیسی‌ها در دست نیست وزارت خارجه تصمیم گرفته است برخورد قاطعی با آنها داشته باشد که این اراده، در اظهارات دیروز متکی کاملاً مشهود بود. قاعدتاً همه ایرانیان با آقای متکی هم عقیده و هم زبان هستند کـه بـایـستی در برابر دخالت خارجی‌ها - به ویژه انگلیسی‌ها که مردم ایران خاطره خوشی از آنها ندارند - ایستاد. 

اما به نظر می‌رسد برای کاهش نقش آفرینی رسانه‌ها و کشورهای خارجی در تحولات ایران، بایستی شرایطی فراهم نمود که سیاستمداران مورد توجه مردم بـتـوانـند اخبار برخی حوادث و حقایق را از طریق رسانه‌های داخلی به اطلاع مردم برسانند. همچنین در دنیای امروز که برخی خبرها تنها چند دقیقه پس از وقوع، در سـراسـر جـهـان در دسـتـرس مـی‌باشد استفاده از روش‌هـای سـنـتـی و شـکست خورده برای مخفی نـگـه‌داشتن اخبار، نتیجه‌ای جز رو آوردن مردم به رسـانـه‌هـای خارجی و افزایش نقش خارجی‌ها در خبررسانی و هدایت فکری گروه‌هایی از مردم نخواهد داشت.
 
آقای متکی که خباثت انگلیسی‌ها را به اطلاع مردم می‌رساند می‌تواند غوغای موجود در رسانه‌های انگلیس و آزادی آنها در افشای کژی‌ها و مفاسد سیاستمداران را نیز به اطلاع تصمیم‌گیران عرصه‌های قضایی ، امنیتی و رسانه‌ای ایران برساند شاید با تجدید نظر در بـعـضـی روش‌هـای داخلـی، نـگـرانـی مـتکی از دخالت‌های خصمانه خارجیان کاهش یابد. البته یک فرض آن است که اظهارات دیروز متکی، بیش از آنکه به دنـبـال تهدید و هوشیار سازی خارجی‌ها از جمله انـگلیسی‌ها باشد با هدف توجیه برخی اقدامات و محدودسازی‌های داخلی صورت گرفته باشد. اما اگر وزیـر خارجه دولت نهم، اعتراضی واقعی نسبت به دخالت رسانه‌ای و سیاسی انگلیس در حوادث اخیر را پیگیری می‌کند لازم است از بهانه‌سازی نهادهای داخلی برای طرف‌های خارجی جلوگیری کند. 

دیروز همزمان با انعکاس اظهارات متکی در شبکه‌های خبری داخلی، گفتگوی خبرنگار صدا و سیمای جمهوری اسلامی در لندن با یک سرباز فراری انگلیس و انتقادات او از دولت متبوع خود با آب و تاب فراوان در تلویزیون رسمی ایران پخش گردید. اینکه حضور انگلیس در خاک افغانستان، مشروعیت دارد یا نه، به مردم افغانستان مربوط است و ما را با آن کاری نیست اما اقدام سرباز انگلیسی، یعنی خودداری از اجرای دستور نظامی، در همه دنیا جرم مـحسوب می‌شود و لذا قهرمان سازی از او توسط سیمای جمهوری اسلامی ایران، می‌تواند بهانه‌ای به‌دست انگلیسی‌ها بدهد تا آنچه را که متکی دخالت رسانه‌های انگلیسی در حوادث ایران می‌نامد، توجیه نمایند. 

هنوز مشخص نیست که انگیزه سرباز انگلیسی از عـدم حضور در افغانستان و سرپیچی از دستور فـرمـانـدهـان چیست. به همین جهت نمی‌توان با دستپاچگی به تحسین او پرداخت و زمان قابل توجهی را برای انعکاس تصویر و صدای او اختصاص داد. اما به فرض که او انگیزه‌ای شرافتمندانه داشته باشد انگلیسی‌ها نیز می‌توانند مطابق استانداردهای خود، کسانی را در داخل ایران دارای انگیزه‌های قابل دفاع بیابند و به انعکاس دیدگاه‌های آنها بپردازند و یا از اقدامات آنها دفاع نمایند. آیا در آن شرایط هم متکی به‌دنبال محکوم کردن انگلیسی‌ها به خاطر دخالت در امور داخلی ایران خواهد بود؟ 

اگر متکی به دنبال به کرسی‌نشاندن دیدگاه رسمی ایران در خصوص مخالفت با دخالت‌های انگلیس می‌باشد، آیا بهتر نیست که صدا و سیما را نیز با خود هماهنگ سازد تا بهانه‌ای به دست طرف مقابل نیفتد؟ البته ممکن است عده‌ای یک پاسخ مشترک به اظهارات متکی و این مقاله بدهند و بگویند: در شرایط امروز، در انعکاس خبرها و حوادثی که در نقاط مختلف جهان به وقوع می‌پیوندد، هیچ‌کس نمی‌تواند محدودیتی ایجاد کند. در این میان نیت خبررسانان مهم نیست مهم آن است که اشتیاق مردم به خبرگیری، آنها را به سمت رسانه‌هایی می‌برد که خبرهای بیشتری را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند. اگر آقای متکی هم پس از چهار سال جهانگردی به این واقعیت ایمان دارد، صدا و سیما را توجیه و آن دستگاه را برای انداختن طرحی نو، تشویق نماید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۱:۱۰ - ۱۳۸۸/۰۵/۱۲
0
0
برادر جان
آقاي وزير مي خواهد همچنان وزير بماند يعني در دولت دهم وزير باشد وگرنه ايشان دلش براي يك سفر به لندن لك زده است. ايشان براي حفظ پست خود و حفظ موقيت اطرافيانش از حمله همسرش مه مذير كل شده و بردار خانمش كه وابسته كار در خارج شده هر كاري مي كند تا آقاي احمدي نژاد وي را وزير سازد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین