در فصل گرما، با توجه به حرارت زیادی که معده در هنگام عطش زیاد دارد، نوشیدن یک باره نوشیدنیهای بسیار خنک، بسیار مضر و حتی خطرناک است. این کار مثل آن است که روی یک ظرف چینی داغ، آب سرد بریزید. در این حالت معده دچار انقباض شدید میشود که این امر، ضعف معده و بروز مشکلات مختلف گوارشی را در پی دارد.
نوشیدن به یک باره آب خنک، میتواند باعث بروز رفلکس پاراسمپاتیک شدید و حتی سنکوپ شود و نفوذ این آب سرد به بخشهای مختلف بدن که به شدت تمایل به آب دارند، میتواند عوارض نامناسبی مثل کبد چرب، ضعف قلب، ضعف اعصاب را در پی داشته باشد.
برخی بر این باور هستند که همیشه آب یخ مینوشیم، اما برایمان مشکلی پیش نمیآید، این در حالی است که نوشیدن آب یخ ممکن است در جوانی موجب بروز مشکل نشود، اما در میانسالی فرد با عوارض آن مواجه میشود.
برای پیشگیری از این عوارض، توصیه میشود از آب یا نوشیدنیهایی که تا حدودی خنک است استفاده کنیم و نوشیدنیهای بسیار سرد را کنار بگذاریم، به ویژه از یخ برای خنک کردن نوشیدنیها استفاده نکنیم. آبی که تا حدودی خنک است، به راحتی غذا را تجزیه کرده و حرکات روده را بهبود میبخشد. همچنین به عنوان یک تصفیه کننده خون عمل کرده و فرآیند سم زدایی طبیعی بدن را فعال نگاه میدارد.
همچنین توصیه میشود به هنگام عطش، در نوشیدن عجله نکنیم و آب را بسیار آرام و جرعه جرعه میل کنیم. سعی کنیم ابتدا آب را در دهان مزمزه کرده و سپس کم کم آن را فرو دهیم.