کد خبر: ۹۱۹۴۹
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۰:۴۰

سرمقاله جمهوری اسلامی؛ عراق اتحاد تروريستها و اشغالگران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: روزنامه جمهوری اسلامی‌در سرمقاله امروز 21 مرداد 88 آورده است:

خشونت‌ها در عراق مجددا اوج گرفته و در تازه‌ترین مورد بر اثر انفجار دو خودرو بمب گذاری شده در بغداد و موصل بیش از 50 نفر کشته شده و 200 نفر نیز زخمی‌ گردیده‌اند. عمده قربانیان این حادثه را کارگران شیعه تشکیل می‌دهند که برای یافتن کار تجمع کرده بودند. هفته گذشته نیز شهرهای عراق صحنه چندین فقره عملیات تروریستی بود که به کشته شدن دهها نفر منجر گردید که اکثر قربانیان آن نیز از شیعیان بودند. 

دور تازه انفجارهای مرگبار عراق در حالی صورت می‌گیرد که این کشور خود را برای برگزاری انتخابات مجلس و در نتیجه دولت جدید آماده می‌کند و بگونه ای باید این انفجارها را با شرایط خاص سیاسی در این مقطع مرتبط دانست . پس از گذشت 8 سال از خشونت‌ها در عراق آنچه تاکنون روشن شده بود این بود که علی الظاهر مثلثی از عناصر رژیم سابق عوامل القاعده و محافلی در داخل حاکمیت عراق پشت انفجارهای مرگبار عراق بوده‌اند. این مثلث با هدف اعمال فشار به دولت حاکم بر عراق که اکثریت آنرا شیعیان تشکیل می‌دهند و در صورت توان ساقط کردن این حکومت و مسلط شدن بر اوضاع فعالیت می‌کند و حوادث اخیر نیز باید در همین چارچوب مورد ارزیابی قرار گیرد.
با اینحال واقعیتی که همواره رسانه‌ها و محافل مطبوعاتی غرب کوشیده‌اند آنرا کتمان کنند و یا حداقل آنرا کمرنگ جلوه دهند نقش اشغالگران غربی به عنوان صحنه گردان اصلی عملیات تروریستی چندین ساله در عراق می‌باشد که پس از افشای مذاکرات پشت پرده میان آمریکا و این گروههای تروریست این نقش آشکار شد و مشخص گردید که واشنگتن در ظاهر با این گروهها در حال ستیز است ولی در باطن با این باندهای تروریستی تعامل دارد و هر زمان که اقتضا کند حاضر است با آنها پای میز مذاکره و معامله بنشیند. 

آنچه موجب شد واشنگتن مناسباتش را با گروه‌های شورشی عراق آشکار سازد ابراز نگرانی شدیدی است که آمریکائیها در آستانه عقب نشینی احتمالی از عراق دچار آن شده‌اند. آمریکا اکنون به این فرجام تلخ در عراق نزدیک می‌شود که علیرغم هزینه کردن حدود ششصد میلیارد دلار و دادن بیش از 4330 نفر تلفات نظامی‌ چاره‌ای ندارد جز اینکه عراق را ترک کند و هر چه در زمان خروج از عراق تعلل نماید بیشتر در باتلاق فرو می‌رود و هزینه بیشتری باید برای این جنگ بیهوده بپردازد.
بخش عمده فلسفه روی کار آورده شدن باراک اوباما در آمریکا توسط شبکه‌های قدرت پشت پرده به بحران عراق و باتلاقی مربوط می‌شود که دولت قبلی آمریکا به وجود آورد. به سخن دیگر آمریکائی‌ها اوباما را به قدرت رساندند تا به فرار از عراق شکلی محترمانه بدهند و اینگونه وانمود شود که خروج از عراق ایده ای است که شخص اوباما آنرا طرح و اجرا می‌کند در حالیکه واقعیت این است که آمریکائی‌ها چاره‌ای جز ترک عراق بدون کسب دستاوردی قابل ملاحظه ندارند. 

با در نظر گرفتن این واقعیات باید گفت آمریکائی‌ها به شدت در تکاپو هستند با دخالت در مهندسی ترکیب دولت آینده عناصری از متحدین خود را در عراق و حکومت نفوذ دهند تا این عناصر به عنوان حافظ منافع آمریکا در زمانی که این کشور وادار به خروج از عراق شود ایفای نقش نمایند. با توجه به این قضایا اوجگیری مجدد انفجارها و حملات تروریستی در عراق و همچنین مذاکرات مخفیانه واشنگتن با عناصر تروریست قابل درک می‌شود. 

در واکنش به تحولات اخیر و افشای مذاکرات آمریکا با شورشیان که اعلام شد در خاک ترکیه صورت گرفته نوری مالکی نخست وزیر عراق از آمریکا و ترکیه در این باره توضیح خواسته است. «علی الجبوری» دبیرکل شورای سیاسی گروه‌های مسلح عراق اعلام کرد در این باره تفاهم نامه ای نیز میان آمریکا و شورشیان عراق امضا شده است و شورشیان در زمان امضای توافق تاکید کرده‌اند تعهدی برای محرمانه ماندن این تفاهم نامه ندارند. 

از جمله بندهای امضا شده توافق شورشیان با کاهش حملات علیه نیروهای آمریکایی و متحدانش می‌باشد و در ازای آن شورشیان خواستار آزادی عناصر تروریست بازداشتی و پرداخت غرامت از سوی آمریکا به عراقی‌ها می‌باشد. 

در این چارچوب می‌توان گفت افزایش حملات علیه شیعیان توسط گروه‌های شورشی با چراغ سبز اشغالگران صورت می‌گیرد و از جمله اهداف سران گروه‌های شورشی از تشدید خشونت‌ها این است که اولا دولت نوری مالکی را در تامین امنیت و استقرار ثبات و آرامش ناتوان و بی کفایت جلوه دهند و ثانیا این پیام را به حاکمیت منتقل سازند که برای دستیابی به ثبات و آرامش چاره ای جز پذیرش شرایط این گروهها و تقسیم قدرت با آنها در قالب توافق با بازگشت بعثی‌ها و عناصر سنی افراطی به حکومت ندارند. 

اراده آمریکائی‌ها برای بازگرداندن عناصر رژیم سابق و عوامل خشونت‌های مرگبار به حکومت اتحاد شومی‌را میان آنها برقرار ساخته است و در این شرایط حساس وظیفه و عکس العمل گروههای شیعی که اکثریت دارند بسیار خطیر است و هرگونه اهمال و غفلت خسران جبران ناپذیری به حقوق شیعیان وارد خواهد ساخت .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین