آفتابنیوز : آفتاب: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به حضور خود در نشستها، کمیسیونها و دبیرخانه تعلیم و تربیت آموزش و پرورش گفت: «این فعالیتها موجب شده که بنده از اندوختههای ارزشمند در حوزه آموزش و پرورش باشم».
سوسن کشاورز صبح روز دوشنبه به عنوان وزیر پیشنهادی دولت دهم به مجلس شورای اسلامی پس از سخنرانی مخالفان و موافقان در دفاع از برنامههای خود در صحن علنی مجلس سخنان خود را به چهار محور "سوابق علمی و ارزشی"، "برنامههای راهبردی برای مدیریت در آموزش و پرورش"، "موضوعات کاری" و "پاسخ به مخالفان" تقسیم کرد و گفت: «بنده در خانواده ارزشی بزرگ شدهام و در کنار آنها در مراسم عبادی شرکت داشتهام و مقید به آنها هستم».
وی ادامه داد: «با شروع انقلاب در تظاهرات ضد طاغوتی در کنار خانواده ام شرکت میکردم و پس از انقلاب در کلیه راهپیماییها و در پشت جبهه حضور داشتم».
کشاورز خود را پایه گذار انجمن اسلامی مدرسه و دانشگاه محل تحصیل خود معرفی کرد و گفت: «بنده همچنین پایه گذار بسیج و کانون فرهنگی و تربیتی نیز بودهام».
رئیس فعلی سازمان آموزش و پرورش کودکان استثنایی با بیان اینکه دارای لیسانس علوم اقتصادی از دانشگاه شهید بهشتی است و کارشناسی ارشد خود را در رشته فلسفه تعلیم و تربیت گرفته است، افزود: «دکتری خود را در رشته فلسفه تربیت از دانشگاه تربیت مدرس اخذ کردهام و هم اکنون عضو هیئت علمی این دانشگاه هستم».
وی در ادامه معرفی سوابق علمی و کاری خود گفت: «20 سال است که در نشستهای مرتبط با آموزش و پرورش شرکت داشتهام و مقالات و پروژههای مختلفی را در این حوزه ارائه کردهام».
کشاورز درباره برنامههای خود نیز به نبود فلسفه تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش رسمی کشور اشاره کرد و افزود: «بر اساس تکلیف و در راستای تحقق این مطالبه رهبری جزو کارگروه تدوین فلسفه تعلیم و تربیت شدهام که تاکنون 4 سند را در این حوزه تولید کردهایم و چون ما در متن این اسناد بودهایم بیش از دیگران میتوانیم در راستای تحقق آن گام برداریم».
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خود را به عنوان معاون وزیر و رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور به مدت 14 ماه معرفی کرد و گفت: «مدیریت من در این مدت خوب بوده است و اعلام میکنم که از برنامههای کلی نظام در این معاونت جلوتر هستیم».
وی تصویب اسناد مربوط به فلسفه آموزش و پرورش و تشکیل اتاق فکر را از اولویتهای کاری خود دانست و افزود: «تدوین و پیگیری پروژههای تحقیقاتی و ارتقای منزلت معلمان نیز از برنامههای بنده است و من مراکز تربیت معلم و آموزشهای ضمن خدمت را احیا خواهم کرد».
کشاورز درباره منزلت و معیشت فرهنگیان نیز که مورد سئوال برخی از مخالفان همچون عباسپور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات بود مبنی بر اینکه وزیر پیشنهادی چگونه و با چه ابزاری میتواند آن را احیا کند، گفت: «علت اینکه امروز معلمان ما از منزلت برخوردار نیستند تنها مسائل مادی نیست بلکه به عقیده من آنها دور از بدنه آموزش و پرورش فعالیت میکنند. معلمان باید در برنامه ریزی و اجرا نقش داشته باشند و بتوانند در این زمینه فعالیت کنند».
وی با بیان اینکه دو راهکار کوتاه مدت و بلند مدت برای حل معیشت فرهنگیان دارد افزود: «در برنامه کوتاه مدت اگر اعتبارات برنامه پنجم توسعه تحقق یابد مشکلات این بخش حل خواهد شد از سوی دیگر میتوانیم از صندوق ذخیره فرهنگیان نیز استفاده کنیم. همچنین مدیریت منابع در آموزش و پرورش نیز به حل معیشت میتواند کمک کند».
کشاورز درباره برنامههای بلند مدت خود سخنی نگفت.
وی در ادامه به نقش خانواده در تحقق تعلیم و تربیت دانش آموزان در کنار حکومت و نهادهای مدنی اشاره کرد و افزود: «اگر نقش خانوادهها را در برنامهها افزایش دهیم آنها دیگر احساس طلبکاری نخواهند کرد و در راستای کمکهای مالی و معنوی به آموزش و پرورش گام بر میدارند».
کشاورز ادامه داد: «همچنین شوراها و شهرداریها و خیرین مدرسه ساز به عنوان نهادهای مدنی هستند که میتوانند به طور جدی وارد آموزش و پرورش شوند و بار سنگین مسئولیت را به عهده گیرند».
وی همچنین تقویت مشارکتهای مردمی و مراکز غیر دولتی را برای کاهش بار سنگین آموزش و پرورش در تصدی گری خواند و افزود: «البته این واگذاری باید با دقت و طی یک برنامه بلند مدت انجام گیرد».
وی درباره احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نیز گفت: «ما معتقدیم اگر روشهای یاددهی و یادگیری را اصلاح کنیم و نظام ارزشیابی خود را به توصیفی تغییر دهیم قطعا میتوانیم عملکرد دانش آموزان را در ساحتهای مختلف تربیتی بسنجیم».
کشاورز در پاسخ به سئوال یکی از مخالفان خود در خصوص دستورالعمل ساماندهی نیروی انسانی گفت: «من نیز قبول دارم که وضیت کنونی آموزش و پرورش بسیار نابسامان است و باید این مشکل را به مرور زمان حل کنیم».
وی در پاسخ به انتقاد عباسپور از عملکرد نامناسب وی در سازمان آموزش و پرورش استثنایی و مشکلات پیش آمده در آن گفت: «آن چیزی را که آقای عباسپور به آن اشاره کردند مربوط به آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران که زیرمجموعه سازمان آموزش پرورش شهر تهران است بوده و مربوط به سازمان استثنایی کشور نیست و آنها باید در این زمینه پاسخگو باشند».
کشاورز در پایان گفت: «در صورتی که شما نمایندگان مجلس به من اعتماد کنید در خدمت شما خواهم بود و در صورتی که فرد دیگری را برای این وزارت بپذیرید با کارهای علمی و پژوهشی خود خدمتگزار این وزارتخانه میمانم. امیدوارم آنچه که رضایت الهی است برای ما رقم خورد».
به گزارش خبرنگار مهر، کشاورز 8 از دقیقه از فرصت باقیمانده خود با وجود تذکر لاریجانی و هیئت رئیسه استفاده نکرد.
در پی سخنان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برخی نمایندگان مجلس نسبت به عدم پاسخگویی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به سئوالات مکتوب آنان مبنی بر چگونگی اجرای لایحه خدمات کشوری، ساماندهی نیروی انسانی، چگونگی بالا بردن معیشت و منزلت فرهنگیان، تذکرات آیین نامهای به رئیس مجلس دادند که علی لاریجانی نیز در پاسخ به آنها گفت: «به هر حال خانم کشاورز وقت کافی داشتند و تنها به این سخنان خود اکتفا کردند».