آفتابنیوز : آفتاب: دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، هدف دشمنان از به راه انداختن جنگ نرم در ایران را گسترش یاس و ناامیدی نسبت به آینده در بین جوانان معرفی کرد.
سید یحیی رحیمصفوی که به مناسبت هفتهی دفاع مقدس در پیش خطبههای نماز جمعه امروز تهران سخنان میگفت، اظهارداشت: «حقیقتا شهیدان انقلاب و دفاع مقدس، امامزادگان عشقند که مزارشان زیارتگاه اهل یقین است و مزارشان میعادگاه عاشقان جوان و عزیزانی است که بسیاری از آنها برای درد دل کردن با آن شهیدان به مزار آنها میروند».
وی در ادامه خطاب به نمازگزارن گفت: «در هفتهی دفاع مقدس و پس از 21 سال از پایان جنگ، مطالب زیادی را راجع به اهداف دشمنان در جنگ تحمیلی و سیر حوادث سیاسی داخلی و خارجی و عملیاتهای نظامی شنیدهاید. امروز که روز جمعه و متعلق به حضرت بقیهالله الاعظم ارواحنا له فداه است مایلم پیرو سخنان حکیمانهی روز گذشتهی مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و وظیفهای که به عهدهی خواص واگذار کردند، با استعانت از درگاه خداوند متعال و ارواح شهیدان، سخنانی را دربارهی جنگ نرم یا جنگ روانی که در مقطع فعلی دشمنان برای انقلاب و نظام سیاسی و ملت بزرگ ایران طرحریزی کردهاند و مقایسهی تطبیقی آن با اهداف جنگ تحمیلی با شما داشته باشم».
وی ادامه داد: «در ابتدای صحبت، تعاریفی از مفهوم جنگ نرم یا تهدید نرم یا قدرت نرم برای شما جوانان خردمند، شجاع و زنان و مردان مومن و نمازگزار تهران و همهی عزیزانی که صدای این پاسدار قدیمی را میشنوند بیان میکنم».
وی افزود: «عزیزان، جنگ نرم یا جنگ روانی نوعی بسیار پیچیده و پنهان از عملیات سیاسی، فرهنگی و اطلاعاتی قدرتهای بزرگ جهانی است، برای تغییرات دلخواه و مطلوب در کشورهای مورد هدف خودشان. هدف از انجام جنگ نرم، تغییر در ارزشها، نگرشها و باورهای ملی و فرهنگی ملتهاست. جنگ نرم بر قابلیت شکل دادن به علایق، فکر و اندیشه، اخلاق و نوع رفتار بازیگران سیاسی برای رسیدن به قدرت مطابق با خواست بیگانگان تمرکز دارد. جنگ نرم به معنای آن است که دیگران را ترغیب کنند همان چیزهایی را بخواهند که دشمنان میخواهند».
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا ادامه داد: «جنگ نرم جایگزینی مناسب برای جنگ سخت برای تغییر حاکمیتها و دولتهای مستقل در اقصینقاط جهان بدون توسل به خشونت و قدرت نظامی و بلکه با گسترش شعارهای جذاب همچون دموکراسیخواهی، احقاق حق و عدالت و مبارزه با استبداد است».
وی در ادامه تصریح کرد: «ابزار و منابع جنگ نرم عبارتند از قدرت نفوذ و تاثیرگذاری فرهنگی سیاسی رسانههای جهانی همچون شبکههای تلویزیونی، ماهوارهای، اینترنتی و رادیوها بر افکار و فرهنگ عمومی کشورها و شکل دادن به آمالها، تلقیها، نگرشها و باورهای ملت و کشور مورد هدف. از ابزارهای دیگر جنگ نرم، نیروهای انسانی، نویسندگان، شهروندان، نخبگان، تحصیلکردگان خارج از کشور، روشنفکران، تجار و بازرگانان بینالمللی و همهی کسانی هستند که میتوانند ارزشهای سیاسی بیگانگان را در محیط داخل ترویج، تشویق و یا منتقل کنند».
وی یکی دیگر از ابزارهای جنگ روانی را نیروهای نفوذی کشورهای بزرگ در بخشهای مختلف خصوصی، تجاری، اقتصادی، بازرگانی، سیاسی و حتی دولتی دانست و گفت: «کسانی که میتوانند تاثیرگذاری در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها داشته باشند از این جملهاند. کلام آخر آنکه قدرتهای غربی برای پیروزی در جنگ نرم علیه کشورهای مختلف خود، چند برابر جنگ سخت سرمایهگذاری و وقتگذاری میکنند و میلیونها و بلکه میلیاردها دلار سرمایهگذاری میکنند و از تجربهی موفق و مهارت و تمرین لازم در برخی از کشورهای اروپای شرقی و یا همین گرجستان در منطقهی قفقاز در انقلابهای به اصطلاح مخملی برای این جنگ نرم برخوردارند».
وی همچنین درخصوص هدف جنگ نرم علیه ایران و نظام سیاسی آن اظهار کرد: «دشمنان خارجی و برخی از دشمنان داخلی همان اهداف جنگ تحمیلی؛ یعنی مقابله با نظام اسلامی، تضعیف نظام اسلامی، تسلیم شدن ملت ایران در برابر خواست و ارادهی سیاسی دشمنان خارجی و مهار انقلاب اسلامی و جلوگیری از قدرت نفوذ معنوی و سیاسی انقلاب اسلامی در کشورهای پیرامونی و کشورهای جهان اسلام را در جنگ نرم علیه ملت و نظام سیاسی ایران دنبال میکنند».
وی افزود: «ملتهای بیگانه به طور خاص آمریکاییها، انگلیسیها، صهیونیستها و همپیمانانشان که دیروز حامی رژیم متجاوز بعث عراق در حملهی نظامی به ایران بودند، پس از پیروزیهای ایران در 8 سال دفاع مقدس و موفقیتهای اعجاببرانگیز علمی و دسترسی به انرژی هستهیی و سایر تولیدات علمی و پیشرفتهای دولت و ملت ایران در صحنهی اجتماعی، اقتصادی، کشاورزی و صنعتی طی بیش از 20 سالی که از پایان جنگ میگذرد و به لطف خدا تبدیل شدن ایران به قدرت باثبات و تاثیرگذار در معادلات سیاسی، فرهنگی، امنیتی، اقتصادی در منطقهی خاورمیانه، عوامل پیروزی ایران در انقلاب اسلامی، 8 سال دفاع مقدس و همان مبانی و سرچشمههای قدرت ملی ایران را طی 30 سال گذشته در جنگ نرم مورد هدف قرار دادهاند».
وی در ادامه خطاب به مردم هوشمند، بصیر و جوانانی که هماکنون در دانشگاههای کشور در سال تحصیلی جدید مشغول تحصیل میشوند، گفت: «این بندهی حقیر تجربهی 30 سالهاش را در مدیریت کشور و شناخت خود در رابطه با عوامل قدرت و سرچشمههای قدرت ملی ایران که هماکنون مورد هدف جنگ نرم قرار گرفته است، برای شما بازگو میکنم تا شما با هوشمندیتان آنها را بهتر درک کنید».
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، دربارهی عوامل اصلی پیروزی و قدرت ایران در انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس و پس از پایان جنگ در مدیریت ملی، داخلی، منطقهای و بینالمللی که موجب شده تا به حال کشورمان به عنوان کشور باثبات، پیشرفته و امن و آرام در محیط پرتنش بینالمللی سرپا نگه داشته شود، گفت: «بیشک یکی از مهمترین عوامل پیروزی ما در هشت سال دفاع مقدس و مدیریت عالی کشورمان نعمت بزرگ الهی یعنی رهبری حضرت امام و مقام معظم رهبری در 20 سال گذشته بوده است».
وی ادامه داد: «اگر دشمنان خارجی، آمریکاییها، انگلیسیها و صهیونیستها از ولایت فقیه، رهبری امام (ره) و رهبری مقام معظم رهبری سیلی خوردند، چه در قضایای فلسطین و چه در قضایای عراق و لبنان، از اینکه این دشمنان علیه رهبری، ولایت فقیه اقدامی کنند، شکایتی نیست. ولی شما میبینید که در جنگ نرم و قضایا و فتنههای اخیر متاسفانه برخی از خودیها با رفتار ناپسند و مواضع خلاف منافع ملی و مصالح و امنیت ملی فضایی ایجاد کردند که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنم».
وی افزود: «برخی افراد گروههای سیاسی در مسائل اخیر به مردم، نظام سیاسی و مقام معظم رهبری ظلم کردند. قانونشکنی کردند و جامعه را دچار تنش و ناامنی کردند و از موضع و خواست سیاسیشان و حرف باطل خود تا کنون برنگشتهاند. اگرچه هنوز امید است که آنها به دامن اسلام و دامن ملت بازگردند و در چارچوب نظام اسلامی حرکت کنند».
وی اظهار داشت: «برخی نخبگان جامعه در حق رهبری جفا کردند و با گروههای قانونشکن و مخل آسایش مردم با شجاعت و صراحت همیشگیشان برخورد نکردند و برخی دیگر از خودیها هم به جای اینکه خودشان را سپر رهبری در این قضایا و فتنهها قرار دهند، خودشان را پشت سر رهبری قرار دادند و پشت سر رهبری سنگر گرفتند».
وی در ادامه دیگر عامل پیروزی در هشت سال دفاع مقدس را عامل وحدت و انسجام ملی عنوان کرد و افزود: «در این قضایا سعی کردند وحدت و انسجام ملی مردم و گروههای سیاسی وفادار به نظام و وحدت و انسجام نخبگان و وحدت ملت و دولت را به هم بریزند که به لطف خدا و هوشیاری شما مردم و با انسجام و وحدت شما مردم هوشمند ایران اسلامی و به لطف خداوند و حضرت بقیه الله الاعظم این انسجام و وحدت سیاسی حفظ شده است».
وی گفت: «عامل دیگر از عوامل قدرت ملی کشورمان که در جنگ ما را به پیروزی رساند، قدرت ایمانی و معنوی و آن روحیهی اسلامی ملت ما در هشت سال دفاع مقدس و امید به پیروزی و نشاط و امید به آینده بود که ملت ما را به سمت پیشرفت و به سمت توسعهی ایران اسلامی و به سمت ایجاد جامعهای که هم امنیت داشته باشد و هم رفاه و آسایش و ارزشهای خود را حفظ کند سوق داد. برخی از این امواج جنگ نرم برای این است که یاس و ناامیدی نسبت به آینده را در بین جوانان ما گسترش بدهد».
رحیمصفوی در توضیح یکی دیگر از عوامل پیروزی ایران دردوران دفاع مقدس گفت: «امواج جنگ نرم میخواهد ساختار نظام سیاسی مردمسالاری دینی و مقبولیت عمومی مدیران و وفاداری مردم به نظام سیاسی و اعتماد و اطمینان آنان را به مسوولان کشور و رسانههای ملی تضعیف کند. یکی از مهمترین خصوصیات مردم ما اعتماد و اطمینان آنها به خدمتگزارانشان در قوای سهگانه، اعتماد به رسانههای ملی است. دشمن در ایجاد رسانههای ضدانقلابی، شبکههای ماهوارهای و شبکههای اینترنتی با گفتن یکی دو حرف صحیح و گفتن چند حرف ناصحیح اینطور به مردم القا میکند که نبایستی به آنچه در رسانههای ایران مطرح میشود اطمینان کنند، این یعنی جنگ نرم».
وی ادامه داد: «یکی از اهداف جنگ نرم آن بود که آن نیروهای عزیز مسلح ایران و نیروهای خادم و وفادار و مردمی را که در جهت امنیت مردم، جانشان را سپر حوادث قرار میدهند و وظیفه و ماموریت دارند برای امنیت کشورشان در زمان بحران و ناامنی وارد عمل شوند، کاری کنند که این نیروها از آن محبوبیت بیافتند. این خواست دشمنان ما و بیگانگان است. اگرچه نمیخواهم از برخی ضعفهایی که در حوادث اخیر پیش آمده عبور و چشمپوشی کنم، اما شما عزیزان خوب میدانید که اگر روحیهی نیروهای مسلح، ارتش، سپاه و بسیج ما و نیروهای عزیز انتظامی به هم بخورد و یا تضعیف شود این در امنیت ملی تاثیرگذار است. از شما میخواهیم که مانند گذشته حامی نیروهای مسلح کشورمان، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی و ارتش باشید تا آن عنصر قدرت ملی که در بحران خارجی و وضعیت ناامنی داخلی میتواند ایجاد امنیت پایدار در داخل و امنیت همهجانبه در مقابل بیگانگان باشد، خدای ناکرده از نظر روحی روانی آسیبی نبیند».
وی در تشریح یکی دیگر از عوامل پیروزی ایران در هشت سال دفاع مقدس بیان کرد: «این عامل همان صبر، استقامت و نجابت مردم ایران و ظرفیت بالا و فهم سیاسی مردم ایران در شناسایی حق و باطل و آمادگی فداکاری در راه رسیدن به اهداف بالای نظام است. دشمنان میخواهند این آستانهی تحملپذیری و انعطاف و صبر و استقامت ملت ما از یک ظرفیت پایینتری برخوردار شود و مردم ما را دچار نوعی پریشانی خاطر سازند».
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در ادامه با یادآوری نقش نخبگان حوزوی، سیاسی، دانشگاهی، فرهنگی و سیاسی که با بصیرت، همواره به عنوان مرجع فکری، جامعهی ما را هم در شناخت بحرانها کمک میکردند و هم از وضعیتهای ناآرام اجتماعی عبور میدادند، گفت: «جنگ نرم میخواهد بین نخبگان و جامعه فاصله بیاندازد. همین گونه است که دیروز در بیانات خردمندانهی مقام معظم رهبری شنیدید که ایشان همهی نخبگان را دعوت کردند که با شجاعت و هوشمندی در جهت وحدت و انسجام ملی ملت بزرگمان و پیوستگی ملت و دولت و پیوستگی ملت با آرمانهای انقلاب و پیوستگی و رسیدن به اهداف بزرگ 10 سال آینده که پیشرفت و عدالت در جامعه است، ملت را به حرکت و امید و نشاط دعوت کنند».
وی در ادامه یادآور شد: «در این 30 سال گذشته دشمنان به دنبال آن بودند که انقلاب بزرگ اسلامی و مردمی را که کانون امید 5/1 میلیارد مسلمان جهان و کانون امیدی برای همهی ملتهای آزادیخواه و استقلالطلب شده است و یک فرهنگ مقاومت را برای همهی آزادیخواهان در ظلم و آزادیخواهی در لبنان و فلسطین، عراق و افغانستان به ارمغان آورده است و همهی چشمهای ملتهای مسلمان به قلب سیاسی جهان اسلام یعنی ایران اسلامی دوخته است، تضعیف کنند».
وی در پایان خاطر نشان کرد: «اما امیدواریم که بتوانیم به برکت حضرت بقیهالله الاعظم که صاحب اصلی انقلاب اسلامی است و به برکت نعمت الهی ولایت فقیه که امام بزرگوارمان فرمودند پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به این کشور آسیب نرسد و به برکت انسجام و وحدت ملی ملت بزرگ ایران و به برکت حضور هوشمندانه و شجاعانهی نخبگان سیاسی و دانشگاهی در انسجام و وحدت ملی این انقلاب اسلامی را به لطف خداوند به سرمنزل مقصود برسانیم».